TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=223)
-   -   Pytania i odpowiedzi (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=50756)

Searle 29.11.2009 13:31

Odp: Pytania i odpowiedzi

Jeśli jest dzieckiem, to nie wiem. Ja miałam dorosłą simkę i w ten sposób zdobywała rangi - poziomy szachowe.

Levkoni 29.11.2009 19:34

Cytat:

Napisał Nallina (Post 1161476)
Właśnie o to chodzi, że ja z nimi wygrywam, klikam na telefon i mam tą samą osobe jako następnego przeciwnika. Czy to jakiś bład?

PS. Dodam, że moja simka jest dzieckiem.

Nie to nie jest błąd, prawdopodobnie nie ma w mieście wystarczająco wielu simów z odpowiednią ilością punktów logiki w stosunku do punktów logiki twojego sima. Bo to jest tak, że zaczynasz od przeciwników z najmniejszą ich ilością, a potem są coraz trudniejsi i prawdopodobnie nie ma już w twoim mieście lepszych przeciwników od tej osoby, którą ciągle gra Ci przydziela jako przeciwnika, dla tego tak się dzieje, miałem to samo. A co do rangi, to zdobywasz ją po wygraniu kilku meczów, to nie jest tak, że jeden mecz wygrany to nowa ranga, trzeba wygrać ich kilka, aby zdobyć wyższą rangę i potem znowu następnych kilka meczów, żeby zdobyć kolejną itd. Rang jest 5.

HNL 29.11.2009 20:00

Miałam to samo z dziećmi. Sim mógł zaprosić telefonicznie przeciwnika na mecz szachowy, ale gdy ten już się zjawił i został poproszony o wejście nie pojawiała się komenda "wyzwij na pojedynek". Ja uważam, że po prostu dzieci nie mogą jeszcze zdobywać rang szachowych (ale równie dobrze może to być błąd gry).

Chloé 30.11.2009 08:19

Od czego zależy wielkość nagrobka?

vanesska 30.11.2009 11:21

czy jak zainstaluje podroze to bede musiala wybierac czy grac podstawa czy dodatkiem? czy bede musiala robic nowa rodzinke?

Searle 30.11.2009 11:33

Vanesska, grę będziesz uruchamia la z dodatku i będzie w niej również to, co w postawie. Spokojnie będziesz mogła kontynuować grę swoja dotychczasową rodziną. Po prostu dojdą nowe opcje w grze :)

Nieidealna 30.11.2009 12:14

Cytat:

Napisał vanesska (Post 1161901)
czy jak zainstaluje podroze to bede musiala wybierac czy grac podstawa czy dodatkiem? czy bede musiala robic nowa rodzinke?

Kiedy zainstalujesz Podróże to będziesz miała oddzielną ikonę do Podróży i oddzielną do podstawy. Jak będziesz chciała grać samą podstawą to po prostu klikniesz na odpowiednią ikonę. Nie będziesz musiała tworzyć nowej rodzinki. :)

Wielebny 30.11.2009 17:57

Cytat:

Napisał Association (Post 1161907)
Kiedy zainstalujesz Podróże to będziesz miała oddzielną ikonę do Podróży i oddzielną do podstawy. Jak będziesz chciała grać samą podstawą to po prostu klikniesz na odpowiednią ikonę. Nie będziesz musiała tworzyć nowej rodzinki. :)

Co ty opowiadasz ? Nawet jak uruchomisz grę z ikonki od podstawki to i tak się uruchomi razem z dodatkiem .

Kurczaczek 01.12.2009 10:20

Gdzie w Riverview znajdę najwięcej meteorytów i specjalnych nasion?

edit:

i drugie pytanko. Jaka kariera spełnia życiowe pragnienie żeby otrzymywać tygodniowo 4000 honoraria za książkę?

Searle 01.12.2009 10:37

Cytat:

Napisał Kurczaczek (Post 1162306)
Jaka kariera spełnia życiowe pragnienie żeby otrzymywać tygodniowo 4000 honoraria za książkę?

Chodzi o karierę dziennikarska, ale nie do końca.
By spełnić ten cel należy pisać powieści. W dzienniku będzie napisane, które są najdroższe po wydaniu. Co tydzień Twój sim będzie otrzymywał określona kwotę za książki, które do tej pory wydał.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 17:56.