TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 1: Rozszerzenia (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=89)
-   -   Składniki i zaklęcia (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=3620)

NiEzNaNa 03.07.2004 22:13

Cytat:

Originally posted by Sebastian@Jul 3 2004, 05:38 PM
a czy ktoś odkrył tajemne czary??
Tajemne czary to tylko magiczny nektar i biszkopt.... czarów tajemnych chyba nie ma <_< przynajmniej tak mi się wydaje bo ja nie odkryłam żadnego z tego co tu ludzie piszą nikt także ich nie odkrył

Magi 04.07.2004 09:14

Napewno są...
Przecież są puste miejsa jak w książce kucharskiej...

NiEzNaNa 04.07.2004 21:21

W sumie rzeczywiście są puste miejsca..... ale nikt jak dotąd nie odkrył żadnego ukrytego zaklęcia....Ja mam nadzieje że są ^_^ Chociaż wygląda na to że nie.... :(

anez 04.07.2004 21:51

Cytat:

Originally posted by Zong@Jul 3 2004, 11:10 AM
Też tego szukałam...w celach nie konsumpcji, ale zdobycia kurczaka.
no ja też :D musiałam sobie zrobić - i od razu kilka butelek - te kurczaki były przydatne :lol:

Magi 05.07.2004 09:59

Mi sie najbardziej przydaje jad żmiji :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

luk86 05.07.2004 21:32

Jako ostatni czar w księdze zaklęć jest zaklęcie do którego potrzebna jest łapówka, przynajmniej tak to jest nazwane w księdze zaklęć. Rysunek tego jest taki sam jak smakołyki dla smoków, które można kupić u wampirzycy. Mimo to jak je mam i chce zrobić zaklęcie to nie moge ich włożyć do ładowarki. Miał ktoś może taki przypadek, i czy jest jakaś inna łapówka????

Magi 06.07.2004 11:29

Ja znam tylko jesną łapówkę :) i wiecie jaką ;)

Dancia 06.07.2004 17:55

Co do łapówek ... w zaklęciu (żeby nie było wątpliwości ;) ) to pewnie chodzi Ci o czar "Prawdziwy Przyjaciel".
Dodajesz 3 składniki: 1 - masło, 2 - konfetti klauna (dostajesz za wykonanie jakiegoś zadania od któregoś ze sprzedawców) i 3 - właśnie ową łapówkę. Istotnie rysunek smakołyków dla smoka jest dokładnie taki sam jak przysmaki dla zwierzaków (psów/ kotów). Chodzi tu o ten smakołyk dla psów/ kotów a nie ten dla smoków!!
Łapówkę o której mowa kupisz na Starówce w miejscu, w którym adoptuje się zwierzaka.
Jeżeli połączysz te 3 skłądniki nie powinno być problemów ze stworzeniem zaklęcia.
Zaklęcie powoduje zamianę zwierzaka w Sima - zmiana jest stała i powoduje zapisanie gry w obecnym stanie. Tak więc sympatyczny pupil może za pomocą tego zaklęcia zamienić się w niekoniecznie przystojnego faceta( mnie zawsze facet się wyczarowywał, ale to pewnie zależy od płci zwierzaka => samiec - facet, suczka - kobieta). Tak myślę, ale nie sprawdziłam tej teorii. Tak więc wykorzystanie tego czaru nie zawsze się opłaca.

Pozdrawiam
P.S. hehe to zaklęcie jest z serii: "zamienie misia na faceta" :D ;) :P

Magi 06.07.2004 19:00

Cytat:

Originally posted by Dancia@Jul 6 2004, 06:55 PM
Co do łapówek ... w zaklęciu (żeby nie było wątpliwości ;) ) to pewnie chodzi Ci o czar "Prawdziwy Przyjaciel".
Dodajesz 3 składniki: 1 - masło, 2 - konfetti klauna (dostajesz za wykonanie jakiegoś zadania od któregoś ze sprzedawców) i 3 - właśnie ową łapówkę. Istotnie rysunek smakołyków dla smoka jest dokładnie taki sam jak przysmaki dla zwierzaków (psów/ kotów).

Jaką łapówke dostaje od sprzedawców?
Ja nigdy nie dostałam!

Szynszyl 06.07.2004 19:46

przecierz napisala:

Cytat:

2 - konfetti klauna (dostajesz za wykonanie jakiegoś zadania od któregoś ze sprzedawców) i 3 - właśnie ową łapówkę
od sprzedsawcow chodzi o konfetti klauna :D

to jest łapówka dla kota/psa :) i ja sie kupuje obok stoiska z kotami i psami :D
to takie smakolyki.. :P

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 01:18.