TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=226)
-   -   The Sims 3: Nie z Tego Świata - pytania i odpowiedzi (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=63973)

Fatumka 28.09.2012 19:30

Odp: The Sims 3: Nie z Tego Świata - pytania i odpowiedzi

Nie jestem pewna, czy w dobrym dziale zadaję pytanie, ale...
Mam PZ. Trochę już grałam i moja rodzina przeprowadziła się do nowego domu. Pierwsza pełnia w nowym domu, jaka miała nadejść, przeszła bez echa. W ogóle się nie odbyła, od razu przeskoczyło do fazy po pełni. To w zasadzie nie jest problem, bo zaraz na początku gry miałam to samo i następne pełnie już były ok, więc myślę, że teraz też będzie.
Natomiast moje simy straciły możliwość bara-bara. Flirtują, mają status "simka myśli, że jesteś wyjątkowo atrakcyjny"(czy coś w ten deseń), a mimo to opcja bara-bara nie pojawia się. Kiedy kliknę np na prysznic opcja b-b jest niedostępna i pisze, że na parceli musi być romantycznie zainteresowana osoba, ale przecież oni oboje są i chcą.
Czy to może być wina jakiegoś buga? Kościldy kręcącej się po domu? Nowego domu?

anie_1981 28.09.2012 19:53

Zaraz na Kocildę :P To, że nie żyje, jeszcze nie znaczy, że ma powodować błędy ;) Spróbuj na chwilę zmienić aktywną rodzinę, lub ich wyprowadzić z domu i wprowadzić z powrotem, ale w edycji miasta.

Fatumka 28.09.2012 20:23

Oj, no bo może oni się jej wstydzą, czy coś? ;)

EDIT: Niestety, przeprowadzka wcale nie pomogła... :(

zuzapets 28.09.2012 22:08

Mam pytanko? jak się instaluje zawartość dodatkową Plants vs zombies? wiem że dziwne pytanie :P ale próbowałam i nie umiem xd

Chloé 29.09.2012 01:20

Wpisujesz w wyszukiwarkę link podany na ulotce, otworzy się strona gdzie podajesz kod i pobierasz. Nie trzeba być zalogowanym.

zuzapets 29.09.2012 09:27

Dzięki Bindi :)

Chantelle 29.09.2012 15:06

Mam problem następujący: nie mogę kupować niektórych rzeczy. Na przykład gdy klikam na księgarnię, to lista z książkami jest pusta, jakby nic nie było. To samo praktycznie jest w sklepie z eliksirami i składnikami. Jedyna różnica jest taka, że po kliknięciu opcji "Kup" nie dzieje się absolutnie nic, żadnego okna kupowania. Jakiś bug?

Fatumka 30.09.2012 13:45

To może być odrobinę naiwne, ale sprawdź, czy nie masz przypadkiem klikniętej opcji "sprzedaj" zamiast "kup" u góry okna kupowania w księgarni ;)

Ja natomiast chciałabym wiedzieć co to jest: http://i217.photobucket.com/albums/c...psd12a27ef.png
Mój sim wampir w swoich znajomościach miał coś takiego, ale tylko przez kilka godzin.

EDIT: @down: dzięki :D

Stephenowa 30.09.2012 15:34

To znaczy, że Twój sim po 'polowaniu' uznał tą simkę za.. posiadaczkę najbardziej atrakcyjnej plazmy? Coś w ten deseń. :) Po prostu chciałby z niej pić, ale nie wiem, czy dzięki temu dostanie więcej punktów do szczęścia, czy coś.. :)

operahouse13 30.09.2012 19:48

Cytat:

Napisał Chantelle (Post 1585332)
Mam problem następujący: nie mogę kupować niektórych rzeczy. Na przykład gdy klikam na księgarnię, to lista z książkami jest pusta, jakby nic nie było. To samo praktycznie jest w sklepie z eliksirami i składnikami. Jedyna różnica jest taka, że po kliknięciu opcji "Kup" nie dzieje się absolutnie nic, żadnego okna kupowania. Jakiś bug?

nie masz może modu z mts, który powoduje że wszystkie książki/przepisy są dostępne w księgarni? ja właśnie go miałam do starej wersji gry, zaktualizowałam i wszystko jest w porządku ;)

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 05:10.