![]() |
Odp: Forumowa Mafia II
A więc Motyka... Był mądry, sprytny, możliwe, iż wiedział zbyt dużo. A może był zwyczajną, niewinną ofiarą? Możliwe, że Bjork udaje wróżkę- wariatkę, aby odwrócić tym naszą uwagę? - pomyślałam głaszcząc moją eko - kapustę.
|
Postanowiłam przespać się z myślą o tym, kto mógłby być w mafii. Moją głowę wciąż zaprzątała Bjork, ale może jutro przyniesie jakieś dowody czy inne podejrzenia...
|
"Droga Pantero!
Zapewne słyszałeś co się ostatnio dzieje w mieście. Do dzisiaj nudziło mnie to lecz teraz zginął mój znajomy. Co byś powiedział na spotkanie? Restless" klik. Wysłałam SMS. Powinnam jeszcze teraz napisac do Diany lecz jesteem bardzo zmęczona.... |
Trup.
Kolacja w postaci wódki podeszła mi do gardła. Szybko odwróciłam głowę i ruszyłam żwawym tempem w stronę domu. Nie wiedząc dlaczego nogi zaprowadziły mnie z powrotem do baru, widocznie szok spowodowany widokiem zwłok na tyle ogłupił moje zmysły, żeby zmylić mi drogę. Weszlam do środka i ujrzałam Billa krzątającego się pomiędzy gośćmi. Uśmiechnął się na mój widok, ale zauważając moją twarz spochmurniał. Przywołał mnie gestem ręki za ladę. - Co się stało? - zapytał. - Wyglądasz jakby zdechł ci pies. - Eee - wydukałam. - To nic takiego. Naprawdę. Lepiej weźmy się do roboty, Dziwne rzeczy dzieją się dzisiaj w mieście... |
Dostałem SMSa od Restless. Ukradkiem odpisałem "Zadzwoń za pół godziny, odprowadzam niesamowitą dziewczynę do domu".
- Cheyenne, za ile będziemy na miejscu? - zapytałem. |
widze ze coniektorzy snuja tutaj cos o Bjork? to ze jest 'wrozka', to nic, nie tedy droga, moi drodzy! no, chyba ze to mafia stara sie zwrocic na nia podejrzenia tym argumentem... no, chyba ze by sie okazalo, ze jednak serio jest w mafii :P
|
-Już niedaleko. Jak myślisz, to mafia zabiła tego studenta? Dlaczego?- spytałam towarzysza.
|
Lepiej pomyślcie na kogo głosować jutro. ;p
|
To mogło być zupełnie przypadkowe zabójstwo. Zupełnie przypadkowa ofiara. Zupełnie przypadkowa...
Jednak coś ciągle zaprzątało mi myśli. W pubie rozeszła się plotka, iż to wróżka była zabójcą, ale nie chciałam w to wierzyć. Może to właśnie ten, kto rozpuścił tą plotkę, żeby ochronić samego siebie? |
Morgano, czyżbyś próbowała odwrócić naszą uwagę...? :P
|
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 06:29. |