TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 4: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=434)
-   -   The Sims 4 - komentarze do newsów (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=65173)

KarolinaJ 19.07.2014 19:02

Odp: The Sims 4 - komentarze do newsów

Liv, w TS3 nie ma tych dziwnych obramowań, kurczę, taka mała rzecz ale drażni mnie to jak nie wiem... Nie dość, że grafika jak z bajki to jeszcze te odbierające resztki realizmu ramki:(

La Tortura 19.07.2014 19:08

mały dyktator mnie rozwalił xD w ogole wszystko mi się podoba, a animacje w szczególności, no świetne są :D jedyne nieporozumienie to katrina kaliente wtff

kavoweciastko 19.07.2014 19:18

Cytat:

Napisał NaNiKo (Post 1822787)
Dobra, help.
@kavowe

na stronie pomocy pojawił się komentarz odnośnie UC
http://help.ea.com/en/article/how-to...te-collection/
Ja sobie chyba daruję, bo robiłam z 5 podejść wczoraj, ze dwa dziś, i bez względu na to ile niby trzeba czekać po 2h i więcej nie było żadnego odzewu. Więc poczekam do tego 23. i tyle...

Ja będę codziennie próbować. Mam nadzieje, że się uda wreszcie.

Co do gameplayu:
- CAS bez wątpienia nadal mi się podoba, to wiadomo. W demo nie miałam jak pograć i przetestować ale naoglądałam się filmów z niego trochę i bardzo mi się podoba.
- Ekrany ładowania - może są zupełnie inne, troszkę dziwne, zaskakujące, minimalistyczne (jak cała gra według mnie), ale o dziwo mi się podobają. :)
- Interfejs - dziiiwne.. Nie mam nic do tego, że nie ma już niebieskich tabelek, czy innych pierdułek, jeśli chodzi o menu/interfejs (zwał jak zwał). Biały, lekko przeźroczysty mi się podoba, ale... hmm.. lewy dolny róg wygląda fatalnie według mnie. Dużo czasu minie zanim się do tego przyzwyczaje. Wybieranie wszelkich opcji, interakcji - dziwnie też wygląda. Słabo to troszkę wygląda według mnie. I gdzie potrzeby? Jak mogli to usunąć (?)???
- Ruch kamery jest dziwny. Dosyć sztywny.
- Emocje - ciekawa rzecz.. zobaczymy co z tego wyjdzie. ;)
- Otoczenie bardzo mi się podoba.
- Widać wiele niedociągnieć - simy, które przechodzą przez siebie, czy nawet jak są już pod domem to simka idzie za nimi i dosyć sztywno przechodzi z chodnika na jezdnie. Mowili na początku, że to nie jest jeszcze wersja końcowa, więc mam nadzieje że to poprawią.
- Dziwne są te podróże. Wiadomo - zawsze to szybciej idzie jak się tak wybiera niż masz ekran ładowania, z którego przechodzisz do miasta, wybierasz to co Cie interesuje i znowu ekran ładowania. Aczkolwiek fajnie by było popatrzec na miasto ;p
- Dziwne jest to, że poszli na siłownie i się od razu przebrali.. Chociaż.. nie jest to jakoś wielce złe, nie jest to głupie.
- Don Lotario - SUPER! :)
- Galeria jest bardzo fajna. Podoba mi się to, że nie trzeba wychodzić z gry by coś zapisać/wgrać. Super!
- Tryb budowania - super!

Arwena 19.07.2014 19:25

Jedyne co mi się nie podoba to ten interfejs, ale to dlatego że się przyzwyczaiłam do poprzednich wersji, ten jest imo dziwny. Co do simów to o wiele lepiej wyglądały w CAS niż w samej grze.
Za to otoczenie i domki są świetne.

Frytek. 19.07.2014 19:46

Podoba mi sie ten gameplay :) Te ramki troche wkurzaja, nie ma glow przy wyborze interakcji, ale reszta bardzo na plus.

adamo030 19.07.2014 19:50

Szczerze? Mam nadal mieszane uczucia- podoba mi się grafika, ale uważam za głupie np to podkreślanie takim obramowaniem postaci czy przedmiotu. Dzielnice wyglądają fajnie, ale myślałem, że np będzie tych sześć i np te 5 będzie częściowo otwarte. A wygląda jakby skakanie między kolejnymi parcelami było jak w dwójce. Co do tej śmierci- dziwna, bo histeria nie kojarzy mi się z śmianiem,a bardziej z przerażeniem. Uczucia mam mieszane, nie chce mi się wierzyć, że zrezygnowali z pasków potrzeb bo wtedy to żaden symulator życia tylko coś symulatorowopodobnego.

Agor-ia 19.07.2014 19:59

Cytat:

histeria nie kojarzy mi się z śmianiem,a bardziej z przerażeniem.
A nie słyszałeś nigdy o "histerycznym śmiechu"? :) W stanie histerii ludzkie zachowanie jest dość nieprzewidywalne.
W trakcie gameplayu pada kwestia w stylu "Ryan, nie chcemy robić sobie wrogów". Pomyślałam sobie "No, macie ich już wystarczająco dużo" :P
Jeszcze nie skończyłam oglądać, ale niektóre rzeczy wyglądają trochę dziwnie. Najdalszy plan jest jakiś taki rozmyty, albo to ja już zupełnie oślepłam. Kryształki tak nisko nad głową to zupełnie poroniony pomysł (zresztą, już kiedyś pisałam, że mi się to nie podoba). Brak dymków przy rozmowie - serio? Też dziwne.
Otoczenie wygląda na ładne, takie malownicze.

adamo030 19.07.2014 20:01

Wiesz może i słyszałem, ale w momencie kiedy widzisz przed nosem, że Ci się coś jara, raczej nie śmiejesz się tylko spierdzielasz jak najdalej, w najlepszym wypadku gasisz samemu, a nie cieszysz że sie chałupa jara jak ostatni debil :D no sory, ale no :D

Tenebris 19.07.2014 20:06

Don Lotario jest :D. Katerina Kaliente zdaje się być odpowiedniczką Niny z TS2. Ogólnie to miałam polewkę z tego filmiku zwłaszcza pod koniec :P. "Mały dyktator" hahah :D. Czyli teraz przy każdym pożarze nasi Simowie będą umierali z powodu histerii?

Marcysia 19.07.2014 20:13

Ja tam chyba, dzieś, yczytałam że oni umarli od gazu ulatniającego się z maszyny.
Gameplay mi się podoba choć na początku myślałam że to nie pasuje do simsów, jednak wydaje mi się że to pasuje do mojego stylu gry i będzie mi się przyjemnie grało.
Don mi się jakoś nie podoba, choć cieszę się że jest.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 11:32.