TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 2: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=49)
-   -   The Sims 2: Osiedlowe Życie - Masz pytanie? Zadaj je tu! (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=46252)

ultraviolence 03.10.2008 20:29

Odp: Masz pytanie ? Zadaj je tu !

Rangi się po prostu zdobywa. Łowiąc ryby, nabija Ci się ranga wędkarstwa. Szyjąc - szwaczki, a na przykład sprzedając produkty we własnym biznesie, po jakimś czasie masz szansę zdobyć rangę sprzedawcy. Rangi dzielą się na trzy stopnie: złota - najlepsza, srebrna - bardzo dobra i brązowa - dobra. Jeśli np. masz srebrną rangę florysty (masz szansę ją zdobyć, układając bukiety z WB ), Twój sim jest w tym bardzo dobry. Ponadto ranga sprawia, że sim wykonuje daną pracę o wiele lepiej i szybciej.

A ja mam kolejne pytanie. Czy istnieje poprawiony hack dla magów? Ten, dzięki któremu zła wiedźma nie stawała się zielona, tylko zachowywała własną skórę. Mam w grze jeszcze te stare hacki, ale one są niedopracowane... Tzn. sim na którymś szczeblu magii, twarz ma normalną, ale od szyi zaczyna robić się zielony. Paskudztwo :P Jeśli ktoś zna, to bardzo proszę o linka :)

MysiaPysia19971 04.10.2008 07:49

Jak czytać dzieciom do snu?Jak kołysać małe dzieci?BO nie wiem ,a by chciała wiedzieć :/
HHHeeelllppp!!!Prosze o pomoc!!

Dziękuję tym co mi odpowiedzą ;)

magda_kaulitz 04.10.2008 12:30

Czy w parceli magicznej jest zawsze tylko jedna czarownica?? Jak ja jechałam do Zamku światłości, czy jakoś tak była tylko jedna??

Woltuwa 04.10.2008 12:53

Cytat:

Napisał MysiaPysia19971 (Post 871027)
Jak czytać dzieciom do snu?[...]

Dziękuję tym co mi odpowiedzą ;)

Gdy dziecko już śpi (tj. ma wybraną interakcję "Spij w...") Wtedy dorosłym simem klikasz na regał z książkami i wybierasz odpowiednią interakcję, chyba "Czytaj simowi xx do snu" - w każdym razie coś podobnego :P

PS
Nie ma za co :D

Mek 04.10.2008 17:24

Cytat:

Napisał helena (Post 870948)
Rangi się po prostu zdobywa. Łowiąc ryby, nabija Ci się ranga wędkarstwa. Szyjąc - szwaczki, a na przykład sprzedając produkty we własnym biznesie, po jakimś czasie masz szansę zdobyć rangę sprzedawcy. Rangi dzielą się na trzy stopnie: złota - najlepsza, srebrna - bardzo dobra i brązowa - dobra. Jeśli np. masz srebrną rangę florysty (masz szansę ją zdobyć, układając bukiety z WB ), Twój sim jest w tym bardzo dobry. Ponadto ranga sprawia, że sim wykonuje daną pracę o wiele lepiej i szybciej.

A ja mam kolejne pytanie. Czy istnieje poprawiony hack dla magów? Ten, dzięki któremu zła wiedźma nie stawała się zielona, tylko zachowywała własną skórę. Mam w grze jeszcze te stare hacki, ale one są niedopracowane... Tzn. sim na którymś szczeblu magii, twarz ma normalną, ale od szyi zaczyna robić się zielony. Paskudztwo :P Jeśli ktoś zna, to bardzo proszę o linka :)

Te rangi przydają się chyba tylko w dodatku własny biznes. A dają coś w Osiedlowym życiu? :)

Pzdr.

Vanitas 04.10.2008 17:37

Nie w OŻ nie ma rang. Rangi są tylko w WB i CW.

Miyoki 04.10.2008 17:37

Nie tylko w dodatku WB, ale w czterech porach roku, czasie wolnym także :)

Mek 04.10.2008 17:40

Wielkie dzięki za pomoc :)

A tak a propos, którą parcelę publiczną warto odwiedzić i dlaczego? ;>

Woltuwa 04.10.2008 17:43

To zależy co chcesz na niej zobaczyć :P

Mek 04.10.2008 17:49

Hmm.. gdzie tańczą b-boy'e ? ;>

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 10:26.