![]() |
Odp: Pytania i odpowiedzi
Można bez gabloty, ale ona chyba jest po to, żeby zbierać tam te skały a poza tym mamy możliwość podglądania na mapie położenia kamieni i owadów. :)
|
Cytat:
O, to ja się podłącze pod pytanie, bo mam ten sam problem. |
Gra będzie działała ponieważ używałam tej samej karty. Bedzie się nieco cięła ,ale jak masz duzo ramu to pograsz na średnich detalach :)
|
Mam dwa pytania do Was jako średnio początkujący :)
Mam problem z prasą Stróż Prawa, gdzie to każą mi zbierać "Raporty" od Simów przepytując ich np na mieście lub grzebiąc w ich śmietnikach. Lecz kjlikając na obojętnie jakiego Sima nie mam opcji ala "przepytaj"/"zbierz raport" ani jak wchodze do czyjegoś domu nie mogę przegrzebać śmietnika. Co zrobić? Drugie pytanie apropo prowadzenia dwóch Simów. W grze wziąłem ślub i mam pod swoim 'władaniem' dwóch simów. Niestety nie mam ochoty opiekowac się tym drugim i chcę żeby żył swoim własnym życiem i sam się 'zaspokajał' :P Chcę dalej zajmować się swoim Simem. Czy tamten drugi sam będzie sobie żył i robił co chciał i nie będzie żaqdnych problemów? Dzięki z góry! |
Zeuskk - aby zbierać raporty klikasz na sima i wybierasz opcję "przyjazne" a potem "kwestionuj". Ale uwaga, jak masz za mało kontaktu z kwestionowanym simem to nie będzie chciał współpracować. Najlepiej kwestionować przyjaciół, albo najpierw pogadać chwilę z simem, którego chcesz kwestionować, a dopeiro potem brać się do roboty :D A co do drugiego pytania. Masz dwóch simów pod jednym dachem, masz włączoną wolną wolę na maksa więc jak chcesz się opiekować tylko jednym simem to się nim opiekuj a drugi niech poddaje się wolnej woli. Na pewno nie umrze, a sami sobą też potrafią się dobrze zajmować. Jak są głodni to zjedzą, jak chcą spać to pójdą do łóżka.
|
Cytat:
Co do grzebania w śmieciach to nie wiem, ale może simy mieszkające w tym domu muszę Cię najpierw zaprosić do środka? ;) Nie mam pojęcia. ale spróbuj, pokombinuj ;P Co do drugiego pytania, to jeżeli masz ustawioną wolną wolę na dużym poziomie, to ten drugi sim powinien przeżyć ;) Będzie tylko czekał np. z umyciem się aż do końca zapełnionej na czerwono kreski, albo prawie do końca. Pozdrawiam ;) |
Podstawowe potrzeby jak toaleta sen i jedzenie na pewno tak. Ale na awanse nie ma co liczyć
|
A wie ktoś może co z tymi nagrobkami? Już 3 simów zmarło mi w mieście w rodzinach gotowych. Bessie Clavel ze starości i w jakiś tragiczny sposób Przemysław Lada i Molly French. Ale nie ma w domach ich nagrobków, albo ja ślepy jestem. A chciałbym pochować ich godnie :D
A tak w ogóle, to wiecie co zauważyłem. Że Jak ustawicie życie sima np. na epickie czyli 960 dni, to nie znaczy, że umrze on w wieku 960 dni. Moja simka ma już 962 i jeszcze się trzyma, a gotowy sim, mąż Bessie Clavell ma ponad 1000 dni i jeszcze żyje :D |
ja mam takie pytanie, a mianowicie : czy do the sims 3 jest jakiś kod np. taki jak w dwójce boolprop ... że można było potrzeby przesuwać bo jak moja simka idzie do pracy z pełnymi potrzebami (wszystkimi) to wychodzi z energią pęcherzem i głodem najniższym i ja potem nie mogę sobie z nią poradzić. Czy jest jakiś ? Proszę o szybką odpowiedź !
Edit : hehe :D już nie trzeba , znalazłam w końcu od czego są google ;P cała ja |
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 07:59. |