TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=226)
-   -   Problemy z grafiką!!! (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=50924)

Khaleesi 08.07.2014 11:52

Odp: Problemy z grafiką!!!

Searle,dziękuję,ale problem zgodnie z przewidywaniami rozwiązał się jednak po zainstalowaniu Nie z tego świata i gra śmiga aż miło :)

xsneakyx 24.07.2014 18:30

czarny kwadrat podczas instalacji obiektów

Cześć, nie mogę zainstalować ubrań itp, wcześniej wszystko normalnie chodziło teraz kiedy wchodzę w program zamiast kwadracika z paskiem instalowania pokazuje mi się tylko czarne tło . Miał ktoś może taki problem? Wczesniej wszystko chodzilo dobrze. :noexpression:

TomekSimT 02.08.2014 14:37

Problem z rozdzielczoscia

No ja mam taki problem , że np.: włączam TS3 i mam małą rozdzielczość ekranu , klikam opcje i zmieniam na największą , nie pamiętam jaka to była ale chyba coś tam pisało że (16:9) . I ekran mi się buguje i wogóle wraca pierwotna wersja:cry:

chaler 31.08.2014 14:16

W zasadzie nie wiem czy to problem z grafiką, czy grą, ale zdecydowałam się napisać tu.
Wchodzę w opcje i ustawiam najwyższe wartości grafiki, a nie dzieje się kompletnie nic. Jak ponownie wchodzę w opcje to wszystkie suwaki znowu są ustawione na najniższe. Dlaczego te opcje się nie zapisują? Jak zmieniam na najwyższe i wychodzę z gry, to jak włączę ją z powrotem to też nie ma żadnego efektu. Jest to dość irytujące, trzeba przyznać, bo na najniższych opcjach graficznych gra wygląda średnio :/

Dejavu 31.08.2014 14:41

Mogłaś zapomnieć by potwierdzić ustawienia.
Natomiast nie radzę ustawiać wszystkiego na najwyższych skoro domyślne są niskie, TS3 jest po prostu źle zoptymalizowane : )

chaler 31.08.2014 14:45

Klikam zapisz i nic :/
No to ustawię na średnie, co nie zmienia faktu, że to też nie wchodzi :/
I o co chodzi z tą optymalizacją, da się to jakoś naprawić?

Dejavu 31.08.2014 14:48

Nie da się tego naprawić, jak klikasz zapisz powinno Ci wyskoczyć, że musisz grę włączyć ponownie i...dopiero jak gre uruchomisz ponownie to będzie działać

chaler 31.08.2014 14:55

Okienko o tym, że muszę grę uruchomić ponownie pojawia się zaraz po tym jak przesunę suwak, a jak klikam zapisz to nie dzieje się nic. I nawet ja później wyłączę i włączę grę jeszcze raz też nie ma żadnej różnicy i wszystko znowu ustawia się na najniższych.

EDIT:
Zapomniałam dodać, że w CASie grafika jest b.dobra, mimo że wszystkie suwaki są dalej na najniższym.

Dejavu 31.08.2014 15:23

Między CAS'em a grą jest różnica i nie ma na to wpływu.
Jak klikniesz zapisz to nic się nie będzie działo, dopiero jak grę uruchomisz ponownie.
Coś robisz źle w takim razie, jak znajdę trochę czasu dzisiaj to Ci wytłumacze może od początku

chaler 31.08.2014 15:25

Cytat:

Napisał Dejavu (Post 1830365)
Jak klikniesz zapisz to nic się nie będzie działo, dopiero jak grę uruchomisz ponownie.

Jak już mówiłam to też nie działa :/

Byłabym naprawdę wdzięczna gdybyś mi to wszystko wytłumaczył ^^

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 15:53.