![]() |
Odp: Forum The Sims- numer 1- 08/08/2009
Cytat:
|
Wybacz ale są tu dzieci, np. ja które niektórych a raczej większości słów nie rozumieją, np. jakbyś tego nie napisał w tym temacie, a nagle ktoś by dostał taką rangę to ja bym nie wiedziała co znaczy i musiała lecieć do mojego kumpla translatora, więc nie mów, że to jest stopień podstawowy bo podstawowy to jest liczenie do 10 :x
|
Wybaczcie, ale wydaje mi się, że słowo "user" zna każdy forumowicz (na co wskazuje chociażby nazwa "User Awards") - nawet ten, który nigdy nie uczył się języka. Zwrot w mojej propozycji jest dość często używany (sb of year, sb of month, sb of spring itd. - ważna osobistość danego okresu), więc nie powinien sprawiać trudności w jego zrozumieniu. Takie jest moje zdanie: ranga powinna być zrozumiała, wskazywać, za co jest przyznana i nie powinna być długa w swojej nazwie :)
|
Cytat:
tak mniej-wiecej |
Wybacz, ale ja z angielskiego znam tylko 2 pory roku, zimę i lato. W 6 klasie się tego uczy, a są tu osoby młodsze.
|
W 6 klasie Was uczą pór roku, w takim tempie to na starość w sam raz będziesz mogła przeczytać ogłoszenie na opakowaniu po paście^^
Fakt, że większość by zrozumiała angielską rangę, ale te łacińskie są ładniejsze i oryginalniejsze. |
Cytat:
|
Ja miałam od połowy przedszkola do teraz o.o
|
Chodzi mi, że pór roku uczy się w 6 klasie. Chyba, że mam jakieś dziwne książki i szkołę?:|
|
aha. czyli po 7 latach nauki znasz tylko dwie pory roku ?
|
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 16:02. |