TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=223)
-   -   Pokolenia - wrażenia z gry. (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=60437)

Lubie 03.07.2011 14:12

Odp: Pokolenia - wrażenia z gry.

Zauważyłem, że jak sim ma dziecko z WP (po zamianie w człowieka) to te dziecko też może się zamieniać w lalkę, a potem w sima i tak na okrągło. ;d

[Jak o tym było to sorry.]

Fatumka 03.07.2011 19:23

No coś Ty! Nawet nie wiedziałam, że może mieć dziecko z nim! A na studniówke też by mógł iść? :D

A propo wie ktoś może, gdzie znaleźć ten tęczowy kryształ czy co to tam było? Pomocnik kolekcjonera po prostu pokazuje wszystkie kryształy na mapie i nie wiem, w którym miejscu szukać...

EDIT: Aha i żeby było jasne, czytałam kilka stron wcześniej czyjąś odpowiedź na podobne pytanie(bodajże Bindi) ale chodzi mi o to, czy jest może jakieś konkretne miejsce... Jak np nasiona, które można było znaleźć tylko na cmentarzu itp...

Lubie 03.07.2011 19:31

@Fatumka, możesz z nim nawet wziąć ślub, lecz pierw musisz go zamienić w sima (zadanie z kryształem, lub eliksir)
A co do kryształu, znalazłem go raz w komisie.. ;d

rocktechnika 03.07.2011 20:55

Ja WP mojego synka zamieniłam w człowieka. Najpierw upewniłam się, że ma dziewczęce imię. Nie czekałam na misję z kryształkiem, tylko stworzyłam eliksir. WP zamieniła się w ciemnoskórą dziewczynkę, która miała nazwisko mojej rodzinki, ale nie była z nikim spokrewniona. I chłopiec i były WP mieli w tym samym czasie urodziny i jako nastolatkowie zostali parą. W tym samym dniu mieli studniówkę, na którą poszli razem. Teraz oboje są młodymi dorosłymi i są zaręczeni :)
WP jako człowiek ma w każdej grupie wiekowej dostępne stroje, dzięki którym może być ubrana jak lalka. Można wybrać opcję "przybierz formę lalki", ale nie pamiętam, co się wtedy dokładnie dzieje i jest opcja "zakradnij się tutaj" - ludzki WP idzie wtedy chodem, jakim porusza się jako typowy WP.

Lubie 03.07.2011 21:13

Cytat:

Napisał rocktechnika (Post 1412622)
Można wybrać opcję "przybierz formę lalki", ale nie pamiętam, co się wtedy dokładnie dzieje i jest opcja "zakradnij się tutaj" - ludzki WP idzie wtedy chodem, jakim porusza się jako typowy WP

Wtedy ten SIM-WP zamienia się w lalkę (tą żywą), po prostu wygląda jak ona.. ;d

nmin 03.07.2011 21:35

Podoba mi się ten dodatek :D Gram w Bridgeport rodziną Jones, specjalnie w apartamencie, żeby było ciasno i żebym miała powód do używania łóżek piętrowych, gdy urodzi się drugie dziecko ;) Ale za to nie mam placu zabaw i domku na drzewie, chyba wrzucę do miasta nowy park i dzieci będą go po prostu odwiedzały.
Córeczka Jonesów stała się właśnie małym dzieckiem i od razu zaczęła się bawić lalką. Może sprawdzę z ciekawości, jak to będzie z tym przyjacielem, ale nie zależy mi na takich "czarach", więc pewnie większość czasu będzie spędzał jako lalka.

Rodzice mają w wyposażeniu wózek dla dziecka, każdy swój, uwielbiam patrzeć, jak jadą na spacer :)

Fatumka 03.07.2011 23:19

A mnie wózki drażnią... Mam w domu ogródek i w nim tego sprężynowego konika... I za każdym razem, jak sim wychodzi z domu do ogródka, żeby pohuśtać na nim dziecko, wsadza je do wózka na te kilka kroków...
Poza tym zauważyłam, że wózek znika przed każdą pochyłością... Simka wzięła dziecko na spacer w wózku, a w praktyce wyglądało to tak - dwa kroki w wózku, dwa kroki dziecko na rękach...

Rosemarie 03.07.2011 23:30

@up, zgadzam się wkurzają mnie najbardziej właśnie "dwa kroki w wózku, dwa kroki dziecko na rękach" to irytujące. -.- poza tym, skoro drażnią Cię tym, że sim wychodzi z domu do ogródka z dzieckiem, to po prostu wyjmuj wozek z wyposażenia ;)

Fatumka 04.07.2011 08:13

Wyjęłam na początku, ale wystarczy, że wózek był na parceli i sim i tak go automatycznie używał, więc po prostu usunęłam wszystkie wózki :)

suomii 04.07.2011 08:13

a moja simka dziecko ma wp, który nadal jest lalką. bawi się z nim dzień i noc (używam kodów na potrzeby) i nadal nic :/ nie chce zmienić się w wp. może to przez to, że z małego dziecka zmieniłam ją w dziecko nraasem ? bo nie lubie grać małymi dziećmi :/

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 08:02.