TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=226)
-   -   The Sims 3: Zwierzaki - Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=61915)

ginsei 23.11.2011 17:29

Odp: Problemy z grą

A używa ci wszystkich rdzeni?

anie_1981 23.11.2011 18:09

Tak, mam system 64-bitowy.

ginsei 23.11.2011 19:13

No to gra jest bardzo wredna :)

anie_1981 23.11.2011 20:02

Jest teraz o niebo lepiej! :D Pozbyłam się defragmentatora "Defraggler" i zaczęłam korzystać ze Smart Defrag'a. Niby jest to program 32 bitowy, ale zrobiłam defragmentację z optymalizacją i Simsy chodzą szybciej.

SaruniaL 23.11.2011 21:59

Nie wiem, czy ktos mial juz podobny problem, jesli tak to nie znalazlam nigdzie.. Otuz po jakims czasie gry w Appaloosa Plains przestali mi sie automatycznie generowac i wprowadzac nowi simowie do miasta, oraz w miejscach publicznych brak jest obslugi np. barmanow w pubach, czy tatuazysty w salonie. Czy ktos moze wie jak naprawic ten problem? To raczej nie wina modow, bo nie dodawalam nowych ostatnio.
Bylabym bardzo wdzieczna za pomoc ;)

ultraviolence 23.11.2011 22:01

Odkąd mam Zwierzaki, jeszcze nie bawiłam się w stworzenie sima. Przed chwilą zapałałam tą chęcią, ale niestety nie mogę wprowadzić faceta do gry. Powód? Brak pragnień życiowych. No żesz, do jasnej ciasnej, co jest grane? Lista jest pusta, a zamiast ikon widzę... serduszka. Zresztą podrzucę wam screena:
[img]http://i39.************/2iuyxoi.jpg[/img]
Co z tym zrobić?

Spectrum 24.11.2011 06:17

Cytat:

Napisał SaruniaL (Post 1476593)
Nie wiem, czy ktos mial juz podobny problem, jesli tak to nie znalazlam nigdzie.. Otuz po jakims czasie gry w Appaloosa Plains przestali mi sie automatycznie generowac i wprowadzac nowi simowie do miasta, oraz w miejscach publicznych brak jest obslugi np. barmanow w pubach, czy tatuazysty w salonie. Czy ktos moze wie jak naprawic ten problem? To raczej nie wina modow, bo nie dodawalam nowych ostatnio.
Bylabym bardzo wdzieczna za pomoc ;)

To wyrzuć folder mods na pulpit i spróbuj uruchomić grę. MOże po prostu masz jakieś nie aktualne mody.
Drugi sposób to ten poradnik, powinien on zwiększyć liczbę generowanych simów na parcelach publicznych. Ja z niego korzystam i pomogło.

anie_1981 24.11.2011 11:27

SaruniaL, ja też tak miałam, miasto zaczęło mi wymierać, robiły się pustki. Problemem był mod NRaas Story Progression... Właściwie, to nie sam mod był problemem, tylko po prostu nie przeczytałam opcji. Znam tego moda od dawna i podeszłam do niego "szablonowo", a od wersji 202, a może i wcześniej, postęp historii jest domyślnie wyłączony. Jeśli masz tego moda to wejdź w jego opcje, klikając na komputer\Ratusz i wybierając NRaas\Story Progression\General options. Druga lub trzecia pozycja od góry to "Story Progression", czy tak jakoś, sprawdź czy masz "True", czy "False" i ustaw na "True".

hellraiser 24.11.2011 13:38

Cytat:

Napisał Helena (Post 1476594)
Odkąd mam Zwierzaki, jeszcze nie bawiłam się w stworzenie sima. Przed chwilą zapałałam tą chęcią, ale niestety nie mogę wprowadzić faceta do gry. Powód? Brak pragnień życiowych. No żesz, do jasnej ciasnej, co jest grane? Lista jest pusta, a zamiast ikon widzę... serduszka. Zresztą podrzucę wam screena:
[screen]
Co z tym zrobić?

Też to miałem, pomogło wyrzucenie moda na usunięcie wspomnień, który był nieaktualny :) Powinno zadziałać. Jeżeli nie masz takiego moda, to nie wiem, może jakiś inny nieaktualny mod?

ultraviolence 24.11.2011 13:56

Zadziałało, zadziałało :D Ale w moim przypadku nie powodował tego mod na usunięcie wspomnień, tylko ten na dodanie większej ilości suwaków w CASie. Starą wersję wywaliłam do kosza, ściągnęłam nową, ale nie działa. Cóż... Najważniejsze, że wreszcie mogę sobie pograć :D Simy są chyba najbardziej niestabilną i problematyczną grą, z jaką miałam do czynienia.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 13:08.