![]() |
Odp: Forumowa Mafia II
Napisałem SMS-a do Andrewa:
"Słyszałeś o ostatnim morderstwie? Musimy o tym porozmawiać. Spotkajmy się w Parku Centralnym za godzinę" Liczę na to, że może uda mi się coś z niego wyciągnąć. |
Piszmy z elementami fabuły, a nie suche posty ;_:
- Nie mam pojęcia... Myślę, że chcą odwrócić uwagę od czegoś większego. Na pewno planują morderstwo jakiejś ważnej osoby. - w tym momencie złapałem przyjaciółkę za rękę. - Nie martw się, Tobie nic nie grozi. Przy mnie jesteś bezpieczna. Odpisałem do Qwerty: "Słyszałem, to straszne, co się dzieje z tym miastem. Będę na pewno!" |
Spojrzałam Pinkiemu w oczy. Jego ręce były ciepłe i silne.
-Wiem to, Pinki. |
No to się zdecydujmy w końcu, bo ja nie wiem czy mam ciągnąć fabułę dalej czy nie.
Chociaż chyba lepiej żebyśmy dali sobie spokój, bo będzie jak ostatnio... A wgl. to zauważyłem, że jak jedna osoba zacznie kogoś podejrzewać (albo tylko o niej w swoich podejrzeniach napomknie) to nagle wszyscy podejrzewają tę samą osobę. |
Sprawa nie dała mi jednak spokoju. Chciałem z kimś to obgadać, ale z kim?
Pomyślałem o Yuki, tej babce z baru. Pomyślałem że może spotkam ją na miejscu, więc ubrałem płaszcz i popędziłem w stronę knajpy. |
meryam, skadze znowu... ja tylko snuje I pisze co mysle... I zastanawiam sie, kto moze byc w mafii :P
...ewentualnie, masz racje :naughty: moze napisalam ten post, bo znow jestem w mafii, jak poprzednio...? pozostawiam do waszej interpretacji. mam nadzieje ze traificie dobrze, huehuehue :rolleyes: :D aha, pantero - nie chce mi sie wymyslac 'elementow fabuly', wiec na razie pisze na sucho ;) tak tez moze byc przeciez, to obojetne. |
Nie mogłem spać. Co chwila patrzyłem na telefon, czy aby na pewno Diana nie odpisała.
Wypiłem jedną kawę i zacząłem swoje przemyślenia. Pewien mężczyna, podejrzewałem go o współpracę z mafią, potem widziałem go w napadzie na bank. Muszę dowiedzieć ię kim on tak na prawdę jest... |
Podniosłam głowę na dźwięk dzwoneczka u drzwi. Ujrzałam znajomego mężczyznę, skąd go ja... Tak jest! Dzisiaj zaczepiłam go koło parku. Uśmiechnęłam się mimowolnie.
|
-Wysiadam na następnej stacji-oznajmiłam
|
-Witaj Yoki, emmm... Yuki.- przywitałem się.- Chciałem z Tobą omówić to co się dzisiaj działo wokół nas, sprawy mają się niezbyt ciekawie. Nie mogę wprost zasnąć. Oprócz napadu zamordowali studencika. Obrałaś już jakieś stanowisko w tej sprawie? Pogubiłem się już we własnych rozmyślaniach i jestem ciekaw Twojej opinii.
|
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 05:33. |