TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=223)
-   -   Pytania i odpowiedzi (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=50756)

Ellie 23.02.2010 14:21

Odp: Pytania i odpowiedzi

hm pewnie juz ktos pytal, ale:
czy zabe (potrzebuje do zabich udek B)) mozna gdzies kupic czy trzeba zlowic?

@down. hmmm, oki, dzieks!

misterio 23.02.2010 19:19

Gdzies czytalam, ze trzeba pojechac do Francji i isc nad staw, zdaje sie.

A ja ponowie swoje pytanie, bo jest nowa strona i na poprzednia napewno nikt nie zagloda :P
Mam pytanie : czy jest jakas mozliwosc "przeskoczenia" nocy? Tj. jak sim spi, to nawet na najszybszym tempie starznie dlugo to trwa, nie chce mi sie tyle czekac :/

aha, i jescze jedno : jak bylam u kolezanki, to u niej w trakcie tworzenia sima mozna bylo wybierac mu glos, tzn. czy jest niski czy wysoki, u mnie tez jest ten suwak, ale jak przesuwam w jedna czy w druga strone to i tak nic sie nie dzieje i glos jest taki sam oO

Auroella 25.02.2010 11:23

Jak zarybić jezioro? Kiedy 'przeciągam' rybę na jezioro pokazuje mi się krzyżyk :?

nmin 25.02.2010 11:35

Auroella, trzeba mieć bodajże 10 sztuk danego rodzaju. Wtedy opcja na jeziorze pojawi się sama ("wpuść ryby do stawu" czy jakoś tak).

Natomiast jeśli grasz z kodami, to przez buydebug możesz umieścić sobie rybki jakie chcesz, nawet zagraniczne, bez posiadania ich wcześniej w plecaku, chociaż nie wiem, czy ten kod nie działa dopiero od WP.

Vanitas 25.02.2010 13:03

@up: tak, działa dopiero od WP. Przed wpisaniem buydebug należy wpisac testingcheatsenabled true

misterio 25.02.2010 13:58

Czy da sie jeszce bardziej przyspieszyc noc, zeby tyle nie trwala? Bo nawet na najszybszym tempie trwa u mnie dlugo...

nmin 25.02.2010 14:07

Nie da się, otoczenie jest duże, Simy chodzą, samochody jeżdżą, to wszystko musi się ładować. Gdybyś miała szybsze tempo czasu, to i tak ze trzy razy w ciągu nocy zawieszałaby Ci się gra.
Już przywykłam i w czasie, gdy nic się z moim Simem nie dzieje, grzebię mu na spokojnie w plecaku albo podglądam Simy na dworze :P

W TS3 na komórkę jest to rozwiązane bardzo fajnie, bo Sim kładzie się do łóżka i automatycznie mija ileś tam godzin i wzrasta mu energia, tyle, że tam nie ma chyba rodzin, są wyłącznie pojedyncze Simy (piszę "chyba", bo nie grałam dużo).

misterio 25.02.2010 14:58

nie, w miescie tez mieszkaja po dwie osoby w domu :)
Ale dzieki za info :)
aha, i jescze jedno : jak bylam u kolezanki, to u niej w trakcie tworzenia sima mozna bylo wybierac mu glos, tzn. czy jest niski czy wysoki, u mnie tez jest ten suwak, ale jak przesuwam w jedna czy w druga strone to i tak nic sie nie dzieje i glos jest taki sam oO

Natix 26.02.2010 09:17

Cytat:

Napisał misterio (Post 1215760)
nie, w miescie tez mieszkaja po dwie osoby w domu :)
Ale dzieki za info :)

Dziwne... u mnie się da. Właściwie, to jak przeciągniesz, to poczekaj 2-3 sekundy, głos powinien się odezwać tzn. taki, jaki jest ustawiony. Jeśli dalej nie działa to już nie wiem.
Ja mam pytanie : ile screenów można zrobić maksymalnie? Czy jest w ogóle ograniczenie?

EgyptianCotton 27.02.2010 19:57

Dlaczego w simsach 3 nigdy nie rodzą się bliźniaki o różnej płci?

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 13:45.