TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=223)
-   -   Pytania i odpowiedzi (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=50756)

Ellie 28.02.2010 18:11

Odp: Pytania i odpowiedzi

skad wiesz, ze nigdy, to, ze ci sie nie zdarzylo, to moze byc przypadek, tak samo jak prawie wszystkim rodzili sie tylko chlopcy zanim odkryto moc arbuza!

Krynes 01.03.2010 18:26

Gdzie znaleźć Owoc Życia i Płonący Owoc?

Chryzantem Złocisty 01.03.2010 18:35

szukaj nasion obok ratusza,centrum naukowego i w parku.

moje pytanko- jak zamówić nasiona omnirośliny?mój sim ma 10 poziom ogrodnictwa i wykonał już okazję na stekorośliny i hamburgerośliny.trzeba je zamówić przez internet czy jak?

Björk 01.03.2010 21:56

Przez "szczynkę" pocztową ;)

Chryzantem Złocisty 02.03.2010 08:00

no właśnie się nie da ;/ dopiero teraz dostał okazję na omnirośliny,po jej zrobieniu będzie mógł je zamawiać :P (ileśtam wyjątkowych steków,nie wiem jak on to zrobi xD )

poza tym wziął mi się sim wczoraj zemerycił.cofałam moim simom dni życia za pomocą znanego błędu ze zmianą ciuchów,ale zapomniałam po przeprowadzce simów.i zrobił mi się staruszek ;/
gdzieś wyczytałam że można testingcheatsenabled true zmienić wiek,więc dawaj kod,shiftem na sima i "wymuś zmianę wieku".to był błąd.po sima przyszła śmierć xD
wyłączyłam szybciutko grę bez zapisywania i ciekawa jestem,w jakim stanie jest ta rodzinka :P może po przeprowadzce zrobił się jakiś zapis gry,nie wiem.

tak to piszę "ku przestrodze" przed kodami :P

Björk 02.03.2010 09:49

Chryzka - zawsze możesz przenieść na pulpit ostatniego save'a gry a skasować z nazwy folderu, który zostanie dopisek "backup" i wtedy masz PRZEDOSTATNIO zapisywaną grę...

asiak155 04.03.2010 09:00

Ciekawa jestem czy są może jakieś sposoby żeby przenieść dom z działki na inną działkę, która jest wymiarowo mniejsza, chociaż domek sam w sobie by się zmieścił?

nmin 06.03.2010 14:58

To pytanie było pewnie sto razy, ale nie mogę znaleźć.

Jest jakiś kod/mod na ponowne wejście do trybu tworzenia Sima? Mam dziecko po rudej, niebieskookiej dziewczynie o jasnej karnacji i jej ciemnoskórym mężu, i to dziecko ma po ojcu jedynie czarne włosy, a powinien być mały, brązowooki mulacik. Nie, żebym przesadnie zwracała uwagę na "rasy" ludzi, ale wygląda to dziwnie :P

Wikki 06.03.2010 17:34

Jest ;)
NRaas Computer, sama mam go w grze :) Możesz go pobrać tutaj, lub jeśli nie masz tam konta - tutaj.
Aby edytować sima w CAS należy kliknąć na komputer -> Master Controller -> Sim -> Advanced ->Edit in CAS, później pojawi się okienko w którym wybierasz jakiego sima chcesz edytować, jeśli jest to aktywny sim kliknij na Active Sim.

Aby mod działał musisz mieć ten plik w Game -> Bin.

nmin 06.03.2010 18:42

Dzięki, ten mod brzmi super, ale czy działa z WP i NA? I do którego Bin mam wrzucić ten drugi plik - do podstawy, czy do najnowszego NA?

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 09:17.