TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   FTS Newsletter (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=567)
-   -   Forumowa Gazetka- nabór użytkowników, wybieranie tytułu i propozycje (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=51537)

brzos 08.08.2009 12:30

Odp: Forumowa Gazetka- nabór użytkowników, wybieranie tytułu i propozycje

eee, oczekujesz jakiejś gazety wyborczej i felietonów ogórka?

Odyn 08.08.2009 12:38

to czego wy wlasciwie chcieliscie? i skad wiecie, ze bedzie do tylka, skoro nie czytaliscie, a autorzy nie wymyslili skrotow?

lithium 08.08.2009 12:39

slythia, wskaz mi konstruktywna krytyke tutaj, bo chyba nie zauwazylam. a szkoda, pewnie wiele ciekawych argumentow przegapilam! hmmm a moze po prostu stwierdzenie 'zenada' albo 'cycki opadaja' sa dla ciebie konstruktywna krytyka, to zwracam honor.

co do tych skrotow ktore przedstawil giovanni, to w przypadku ostatniego artykulu (wybaczcie ale nie wiem jak sie maja sprawy z innymi) nawet nie bylo pierwotnego tytulu, wymyslil go jak mniemam giovanni, wiec generalnie nawet nie mialysmy szansy tego zmienic.

lay 08.08.2009 12:47

Cytat:

Napisał Rooi (Post 1091267)
to czego wy wlasciwie chcieliscie? i skad wiecie, ze bedzie do tylka, skoro nie czytaliscie, a autorzy nie wymyslili skrotow?

Oceniam na tej samej podstawie co osoby mówiące, że chociażby 'zachęca do przeczytania'.

Odyn 08.08.2009 12:49

mnie do przeczytania artykulu zacheca najbardziej jego potencjalna tresc, a nie tytul
poza tym, tak jak centa prosze o jakis przyklad konstruktywnej krytyki...

brzos 08.08.2009 12:59

no super, ale może dobrze by było już skończyć, bo giovanni znów przylezie i będzie gadał ;o

lay 08.08.2009 13:01

Cytat:

Napisał Rooi (Post 1091276)
mnie do przeczytania artykulu zacheca najbardziej jego potencjalna tresc, a nie tytul
poza tym, tak jak centa prosze o jakis przyklad konstruktywnej krytyki...

Potencjalna treść, poznana dzięki tytułom, nie zachęca mnie do przeczytania tekstów.

O konstruktywnej krytyce pisałam ogólnie ;x. Ciężko jest napisać więcej niż 'podoba mi się', 'nie podoba mi się' mając do dyspozycji tylko tytuł.

Odyn 08.08.2009 13:05

po czym napisalas, ze
Cytat:

ecz czegoś, co będzie się miło, lekko i przyjemnie czytało, ot tak dla rozrywki
ocenilas po zapowiedziach, jak to sie bedzie czytalo? czy to ma sens?

brzos 08.08.2009 13:07

no właśnie, więc czemu piszesz, że ciebie nie zachęcają do przeczytania etcetera, skoro ciężko jest napisać więcej niż [blabla] mając do dyspozycji tylko tytuł? :\

ameno

lay 08.08.2009 13:16

Cytat:

Napisał Rooi (Post 1091285)
po czym napisalas, ze

ocenilas po zapowiedziach, jak to sie bedzie czytalo? czy to ma sens?

Pozwolę sobie coś do zacytowanego zdania dodać:
Cytat:

ecz czegoś, co będzie mi się miło, lekko i przyjemnie czytało, ot tak dla rozrywki
Jak wyżej napisałam - żaden ze mnie humanista, nie mogę więc ocenić 'jakości' tekstu, zwłaszcza, gdy znam tylko tytuł. Mogę jednak stwierdzić, czy raczej będzie mi artykuł odpowiadał, czy też nie. W tym przypadku skłaniam się bardziej ku tej drugiej odpowiedzi. Dlaczego? Zapowiedź chyba miała być zabawna. Jednak... Mnie 'ciocie chryzie' w ogóle nie bawią, a tym bardziej 'gwiazdorstwo na forum'. Co więcej - spotkałam się z wieloma tekstami o tej samej tematyce (jest to raczej popularny temat) i żaden ani mnie nie bawił, ani tym bardziej zainteresował. Owszem, inne forum, inni ludzie, może więc być inaczej... Jednak widząc 'chryzię' w tytule szczerze wątpię.

Mogę podobnie wypowiedzieć się o reszcie tekstów, lecz nie ma to raczej sensu. Moim zdaniem (wedle zapowiedzi) brakuje różnorodności tekstów, wszystkie napisane są 'na jedno kopyto'. Wydaje się, że mają być zabawne, czasem wręcz groteskowe, lecz nie każdemu takie poczucie humoru może odpowiadać.

@down
Tego się nie spodziewałam OO. Mówienie więc, że gazetka jest super jest ok, zaś krytykowanie jej jest zue i niedobre? Do nikogo się nie przyczepiłam, wyjaśniam jedynie, dlaczego uważam tak, a nie inaczej. Lecz jeśli moje posty tu przeszkadzają to grzecznie wyjdę i nawet zamknę za sobą drzwi...

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 06:57.