TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=226)
-   -   The Sims 3 - Rajska Wyspa - proste pytania i odpowiedzi (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=65247)

Foxface 31.07.2013 18:53

Odp: The Sims 3 - Rajska Wyspa - proste pytania i odpowiedzi

Wie ktoś, od którego poziomu nurkowania odblokowuje się Syrenią Grotę i Perłową Głębinę?
I jak zdobyć 5 gwiazdek w hotelu? Kupiłam ten hotel Iskrzące Piaski, ma cztery i pół gwiazdki i za nic nie mogę zdobyć więcej, chociaż ulepszyłam już chyba wszystko.

Solarisu 31.07.2013 19:42

Grę mam zainstalowaną na dysku D, ale gra zapisuje się na dysku systemowym C.

Searle 31.07.2013 20:17

Solarisu: http://forum.thesims.pl/showpost.php...postcount=1503

A posiadasz może jakieś mody?

Solarisu 01.08.2013 00:01

Dzięki za pomoc, spróbuję. Mam Nraasa.

Searle 01.08.2013 07:30

Ja również miałam ten problem. Teraz od nowa reinstaluję grę, ale nadal na innym niż systemowym dysku. Zobaczymy, czy nadal będzie ten problem występował, jak tak, to czekam na aktualizację.

adamo030 01.08.2013 16:37

Teraz zauważyłem w grze brak jednego istotnego dla mnie elementu. Ponieważ zauważyłem ostatnio w jakiejś z gazet zabójczą kuchnię, pomyślałem, żeby stworzyć taką w grze, jednak nie ma okapu. Chyba, że jest, a ja przegapiłem?

anie_1981 02.08.2013 09:50

Ja mam grę zainstalowaną na "E", a Rajska Wyspa działa jak należy, Simy nurkują normalnie i korzystają normalnie ze wszystkich opcji dodatku. Jeżeli coś jest nie tak, to mam dwie rzeczy:

1. Zepsuły mi się spiralne schody z Pokoleń, te ze szklanymi stopniami, jeśli łączą tylko jedno piętro, to jest OK, ale jak je stawiać jedne na drugich, to Simy nie mogą z nich korzystać.

2. Jest problem z basenami w piwnicy. Jeśli mamy już dwa poziomy piwnic i na wyższym wstawimy basen, to Simy pływając wtapiają się w podłogę basenu. Trzeba najpierw skasować niższy poziom piwnicy tak by basen sam sobie zbudował niższy poziom, ale wtedy nie da się wstawiać okien w ścianę basenu, co lubiłam.

Słyszałam, że jest problem ze zwiedzaniem którejś groty, ale moje Simy co prawda nurkowały ale nie zwiedzały grot. Także nie wiem czy u mnie jest to samo, ani która to grota jest problemowa.

Searle 02.08.2013 12:38

Cytat:

Napisał anie_1981 (Post 1741651)
Ja mam grę zainstalowaną na "E", a Rajska Wyspa działa jak należy, Simy nurkują normalnie i korzystają normalnie ze wszystkich opcji dodatku.

Szczęściara. U mnie nie dość, że przy próbie nurkowania z rurką sims się resetuje (tak samo jest podczas spaceru Ścieżką Ognia), to na dodatek nie mam opcji kursu nurkowania w Laboratorium.

Jest jakiś mod czy kod, by nabić sobie nurkowanie (może chociaż podczas schodzenia w głębiny będzie dobrze)?

Chloé 02.08.2013 13:01

Nurkowanie jak i inne umiejętności nabijesz sobie modem MasterController.

Cytat:

Napisał adamo030 (Post 1741163)
Teraz zauważyłem w grze brak jednego istotnego dla mnie elementu. Ponieważ zauważyłem ostatnio w jakiejś z gazet zabójczą kuchnię, pomyślałem, żeby stworzyć taką w grze, jednak nie ma okapu. Chyba, że jest, a ja przegapiłem?

Niestety EA nie dodało okapów, ale zawsze można ściągnąć z neta.

Mnie się zepsuła Kościlda, tzn w ogóle nie chce wychodzić z trumny. Te kupione przed dodatkiem działają dobrze.

Solarisu 02.08.2013 14:09

Searle, u mnie też się resetuje Sim kiedy wkracza na ścieżkę ognia. Resetuje się także w Studenckim Życiu, kiedy bada szkielet.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 05:04.