![]() |
Odp: The Sims 4 - komentarze do newsów
Mi obecnie trójka zajmuje prawie 40 GB (ok. 38), a nie mam teraz Store zainstalowanego. Store mogę mieć z 5 GB, w wersjach sims3pack, nie wiem ile to jest po zainstalowaniu, jakoś tak nigdy nie sprawdzałam. Pełna czwórka może mieć z 50-70 GB, zależy czy ktoś będzie miał CC\Store\Mody, czy nie. Oczywiście to się okaże w praniu. Obawiam się, że w obecnych czasach dysk SSD, to jednak konieczność. Simsy zawsze były gigantyczne jak na swoje czasy, z mnóstwem maluśkich pliczków...
|
Oby więc zrobili jakiś sensowny manager dodatków, bo ten z TS3 jest równie powolny co sama gra. Zanim się włączy, zanim zainstaluje to wieki miną, a spakowanie tysięcy plików do jednej paczki ponoć poprawia działanie gry.
|
Dlatego ja używam programu S3Pe do pakowania wielu plików Package do jednego pliku. Ostatnio nawet zauważyłam, że trójka działa lepiej, jak zrobię pliki package z plików sims3pack i wrzucę package do jednego pliku. Gra lepiej to znosi niż to jej dbc. Niestety Store trzeba zainstalować normalnie, bo inaczej by miasta i parcele nie działały.
Jedno co by mi się przydało w trójce, a będzie w czwórce, to wyszukiwarka obiektów po nazwie. No a przynajmniej kiedyś jak pokazywali tryb budowy to mignęło mi się coś takiego. Czy jest nadal i znajdzie się w finalnej grze to nie wiem. |
Mi z kolei taka opcja zupełnie nie byłaby potrzebna, zwracają uwagę na to, że twórcy nieźle nawymyślali tych nazw (większość z nich jest po prostu głupia).
Powrócę do mojego wcześniejszego posta: CO WY SĄDZICIE O OASIS SPRINGS??? |
Ja tam będę raczej tam grać - podobają mi się te pustynne krajobrazy.
|
Jeśli będę mieć czwórkę, to raczej będę grać w pierwszym otoczeniu. (uwielbiam ten park - był śliczny!) Jestem trochę do tyłu, wiem. Chcę spytać, czy będą tylko dwa otoczenia? Czy też będzie ich więcej? :P
|
Ja na razie wiem tylko o dwóch otoczeniach :).
A widzieliście ten rosyjski zwiastun z dzieciaczkami? :D |
Jak przeczytałam twój komentarz, od razu zabrałam się za szukanie. Ciężko było to znaleźć, ponieważ już na wielu kanałach został zablokowany. :| Jeśli ktoś też szuka to tu jest link.
Na tym filmiku pokazali sceny raczej z normalnej rozgrywki, podoba mi się. Czy mi się wydawało, czy pod koniec sim (być może nastolatek?) robi sobie tzw. 'sweetfocię' ? :P Nie wiem co to miało być, to takie moje pierwsze skojarzenie. :D |
O #selfie aka słit fociach było już wcześniej, m.in. na grafikach promocyjnych :D
Podoba mi się to, jak dzieci się bawią - pokoje dziecięce we wcześniejszych częściach były takie "wybrakowane". No i całkiem dużo tych cech charakteru! Żebym lepiej umiała rosyjski, to bym je rozgryzła xD Chyba że wyjdzie polska wersja tego filmiku albo znajdzie się ta w języku angielskim! (Wierzbowa Zatoczka... naprawdę nie ufam polskim tłumaczom!) @down: zawsze można zmienić język gry na angielski ;) |
Boże, Wierzbowa Zatoczka xDDDDDD Oby się w takim razie pojawił hack na zmianę nazwy miasta :P
|
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 21:45. |