TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=223)
-   -   Pytania i odpowiedzi (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=50756)

Kamis 07.04.2010 15:55

Odp: Pytania i odpowiedzi

Ale ta stypa to już jest po umarciu sima? xD

Mroczny Pan Skromności 07.04.2010 16:01

Raczej tak, bo nikt z Simów nie spodziewa się, że ktoś bliski umrze (co innego my, ja w dwójce nie miałem rodziny, żebym chociaż jednego nie zabił ;))

nmin 07.04.2010 16:46

Cytat:

Napisał maciborka (Post 1231867)
W każdym razie, czy znacie jakieś sposoby, żeby zmienić wybrany strój codzienny na inny strój codzienny u ciężarnej simki?

Znam jeden, ponowną edycję w CAS, ale ten sposób nie jest idealny. Simka po zmianie ubrania nie ma takiego fajnego, okrągłego brzucha, tylko dużo mniejszy, ale chodzi z wypiętym brzuchem jak każda ciężarna i są wszystkie normalne interakcje z głaskaniem, słuchaniem itp. Edytować można za pomocą modu Nraas Computer, ktoś mi go tutaj polecał. Ja edytowałam Simkę, bo nie miałam ubrań dla ciężarnych nastolatek i chodziła mi sama głowa w butach.

Cytat:

Napisał Ex0ri0n (Post 1231873)
3. Jakie pragnienie daje najwięcej pkt życiowych i ile?

Jedno z pragnień dochodzących w WP daje masę punktów, chyba z 60000, jeśli dobrze pamiętam, ale niestety zapomniałam, które konkretnie. Jeśli masz WP, to stwórz sobie testową rodzinę, każdej daj inne pragnienie związane z podróżami i sprawdź ;)

Cytat:

Napisał chrumek (Post 1231887)
Jak moja simka zachodzi w ciążę to zawsze się rodzą chłopaki (ostatnio to nawet dwóch)! Co zrobić żeby w końcu była dziewczyna?

Wydaje mi się, że w tym modzie Nraas jest możliwość wyboru płci dziecka u Simki w ciąży (Girl, Boy, Random). Nie używałam tej opcji, ale ją widziałam. Sposób z arbuzami i jabłkami podobno zniknął po któreś aktualizacji.

Cytat:

Napisał Ex0ri0n (Post 1231900)
Czy jeśli chodzi o dobry nastrój to chodzi przez cały czas spędzony w pracy czy tylko wejście do pracy(ew. wyjście)

Liczy się to, co jest w pasku oceny pracy w momencie wyjścia z niej, ale oczywiście nie podniesiesz oceny pracy, pracując ciężko przez ostatnie dziesięć minut, jeśli wcześniej będziesz się kilka godzin obijać.

Ex0ri0n 07.04.2010 16:52

nmin właśnie o to mi chodziło :P Szkoda że nie mam wp =( A jeśli chodzi o te podstawowe sims 3 największe to widziałem 37000 za życie w luksusie :(

Mroczny Pan Skromności 07.04.2010 19:08

Nie mam aktualizacji więc sposób z arbuzami powinien działać ;)
ExOriOn - sorki że nie pomogłem ale naprawdę nie rozumiałem o co ci chodzi
nmin - dzięki za radę

kolkanki 07.04.2010 21:24

jeśli zabawie sie we wskrzeszanie duchów ze cmentarza to jak ich potem odzyskać? chodzi mi o to, że zostawaiam na cmentarzu talerz z ambrozją i jakiś duch go je, zamienia sie w sima i ucieka ze cmentarza. Mozna go jeszcze spotkac czy juz nigdy go nie zobacze.

Chloé 07.04.2010 23:14

Nie da się wskrzesić ducha z cmentarza a jedynie "ożywionego" w labolatorium po wykonaniu okazji. Duch wtedy dolącza do rodziny - można nim kierować i kazać zjeść ambrozję, wtedy staje się simem. Nigdzie nie ucieknie, chyba że w efekcie postępu historii może się wyprowadzić.

Ex0ri0n 08.04.2010 14:09

Odpowie ktoś na moje pytanko? Mam zwykłe simsy 3 i chce wiedzieć za co dostaje sie najwięcej pkt życiowych przy dobrze dobranych cechach (i jakich)

Mroczny Pan Skromności 08.04.2010 14:34

Ja też ponawiam pytanie
Jak się wskrzesza ducha w laboratorium Landgraaba?
Jakąś okazję trzeba wykonać? Jak można doprowadzić do pojawienia się takiej okazji?

asiak155 08.04.2010 16:21

Po śmierci sima dzwoni telefon z pytaniem czy chcesz go wskrzesić.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 11:22.