TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=226)
-   -   Gra się wyłącza - ostateczny temat. (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=53547)

Kosia 18.05.2013 10:57

Odp: Gra się wyłącza - ostateczny temat.

Tylko na simsach ci sie tak dzieje? Nic ostatnio nie usuwalas? Na poczatek moze sprobuj wgrac nowe sterowniki do grafiki.

beata18ns 18.05.2013 19:04

nic nie usuwałam, nie instalowam.. zresetowaly sie ustawienia grafiki, tak wogole jakby gra od poczatku byla instalowana sie stalo, najpierw mnie informowalo o tym ze cos tam moge sie polaczyc wiecie o co chodzi, takie zaraz po instalacji, potem samouczek, zresetowane ustawienia grafiki, ale rodziny savy i wszystko bylo. teraz gra mi sie wylacza. nie mam pomyslu o co moze chodzic.

Mamełe 18.05.2013 22:28

Cytat:

Napisał kaarlla (Post 1705244)
Przez kilka miesięcy grałam w simsy, gra mi śmigała ładnie wszystko pięknie. Kilka dni temu pojawiło mi się że jest nowa aktualizacja ale olałam to bo ma aż 1.2gb a nie mam szybkiego neta w dodatku mam ograniczony transfer więc jej nie robiłam. Włączałam grę chwile grałam i się wyłączał cały komputer, teraz już nawet mi się do panelu rodzin nie chcę włączyć. Dołączę że nigdy mi się komputer nie wyłączał i mam dobry sprzęt więc nie wiem co się dzieje :( Gra jest oryginalna nie mam nic ściąganego z neta żadnych dodatków :/ Wie ktoś jak mi pomóc? Czy to wina tej aktualizacji ?

U mnie pomogło czyszczenie laptopa (profesjonalne) i podkładka chłodząca. Wcześniej laptop podczas gry miejscami parzył...

beata18ns 19.05.2013 12:37

a ma ktos jakas rade dla mnie? zakladajac ze to nie przegrzewanie. zauwazylam tez, ze gram np buduje dom i nagle jak chce jakas czynnosc cofnac to sie zawiesza i wylacza

zauważyłam też, że gdy gra się przywiesi, i wychodze do pulpitu poprzez ctrl + alt + delete to rozdzielczosc na ekranie jest zmieniona, dopiero gdy zamkne gre przez wlasnie menager zadań to zmienia się na pulpicie rozdzielczosc na dobra.

zlitujcie się ludzie :)

beata18ns 21.05.2013 16:44

widzę, że nikt nic nie poradzi. sama też jestem zielona więc będe jutro przeinstalowywac gre wobec tego ;(

nie odinstalowywałam, usunełam zbędne rzeczy z dysku, wyczyściłam pulpit, zaktualizowałam karte, wyrzuciłam downloads i odinstalowalam. ustawilam rozdzielczosc na taka jak na pulpicie. śmiga i się nie zacina. teraz będe instalować dodatki kolejno. może trafie na wadliwy.

Searle 29.05.2013 10:57

Cytat:

Napisał ultraviolence (Post 1480094)
[...]Można też przeskanować i zaktualizować pliki gry programem Sims 3 Repair Utility. Do ściągnięcia tutaj: http://www.modthesims.info/d/386891

Powyższy link do tego programu nie działa, a chciałabym go ściągnąć nie musząc instalować jakiś śmiesznych toolbarów (bo do tej pory tylko na takie natrafiłam w internecie? Czy ktoś ma odnośnik do sprawdzonego instalatora?

jatomamx3 02.06.2013 19:12

Witam :)

Właśnie zauważyłam problem... po zainstalowaniu Doliny Smoków. Otóż gra niby działa normalnie, ale po krótkim czasie rozgrywki wyłącza się gdy przewijam obraz prawym przyciskiem myszy. Czy ktoś miał taki problem i wie jak temu zaradzić? :|

scavo 03.06.2013 17:45

Masz oryginalną wersją czy pirata tego miasta ? Ja raz miałem pirata Sunlit Tides i też mi wywalało. Więc, jeżeli masz pirata, szukaj innego pliku, jeśli oryginał, spróbuj z reinstalką miasta, a jak nie zadziała to reintall gry [chociaż by ostatniego dodatku] :3

jatomamx3 04.06.2013 14:50

Oryginał posiadam. Już wiem, że problem tkwi w samym mieście bo inne się nie wieszają i nie wyłączają. Przeinstaluję. Dzięki :)

scavo 04.06.2013 15:07

A spoko, nie ma za co ;)

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 07:42.