![]() |
Odp: Forumowa Mafia II
- Napad z pewnością nie jest sprawką mafii - powiedziałem.
Jednocześnie przyszła mi do głowy myśl, że może ten napad miał na celu odwrócenie naszej uwagi. A kto wywołał całe zamieszanie? Andrew. - Jak dla mnie mafia chciała się zabezpieczyć przed rozpoznaniem przez motykę. Wiesz, chcieli pozbyć się najgroźniejszych rywali. |
Odpowiedź mojej towarzyszki była inna niż ta jakiej bym oczekiwał. Zaintrygowała mnie. Znowu odezwała się we mnie żyłka dziennikarza.
Drążyłem dalej temat. -Don? Sądzisz że byłby w stanie tak łatwo przebierać w szemranych układach, unikając obiektywów paparazzich? Sława jaką miał co prawda przygasła, ale uwierz mi, że media tak szybko nie zapominają o gwiazdach. Musiałby być geniuszem żeby prowadzić tak odosobnione dwa życia. Z drugiej strony zawsze wydawał mi się dziwny. Sądząc po jego filmach gość ma nierówno pod sufitem. A sprawa żony faktycznie była dziwna. Hmmm.... Przerwałem na chwilę swój wywód w oczekiwaniu na argumenty drugiej strony, tymczasem zabrałem się za opróżnianie kieliszka. |
Ooo, a to nie jest głupie. Racja, cała uwaga skupiła się na zamieszaniu wokół napadu na bank, którego rozpoczął Pinki... I w tym samym czasie zniknęła Bjork. Hm.
Okej, ja mam dwóch (i pół :P) podejrzanych :D Zaczyna się robić interesująco :D |
- Serio? Motyka poważnym rywalem? Niee. Wątpię, żeby ten studencik interesował się w ogóle mafią. Zawsze widziałem go tylko na uniwersytecie. Zaczekaj, a Meryam? - zapytałem. - Jako pierwsza dowiedziała się o napadzie, ciekawe skąd?
Poza tym Meryam bardzo intensywnie szuka podejrzanych :P |
Cytat:
|
- No właśnie o to chodzi. Jest sławny i bogaty, w tym mieście ludzie z pieniędzmi mają większe prawa. Niestety, ale taka jest prawda. - Przygryzłam dolną wargę. - Może właśnie to jest jego przykrywka, zarazem karta przetargowa w negocjacjach z mafią, do której może należeć. Musisz mieć jakiś wpływy w mieście żeby być jednym z nich, a Don ma środki masowego przekazu w garści.
|
Zastanawiam sie co ja tu jeszcze robie... Ah! Alkohol plus ciagle wspominki o Dzoanie zawsze daja taki efekt. Robi sie pozno, a rano czeka mnie duzo pracy... Zauwazylem, jak pewna dziewczyna spoglada na mnie podejrzliwym wzrokiem. Moze chce mi zrobic krzywde? Hah, spokojnie Genesis, nic ci nie grozi... Chyba. W koncu motyka zginal. Miejmy nadzieje, ze policja ustali kto byl sprawca. Tymczasem ja siegne po kolejnego drinka...
|
Cytat:
|
Weszłam do kawiarni i zobaczyłam Juhasa. Przywitałam się i powiedziałam do jego towarzyszki tylko:
-Witam, Cheyenne Crawford- a następnie usiadłam trochę dalej, żeby nie przeszkadzać im w rozmowie, i zamówiłam gorącą czekoladę. Popijając ją, słuchałam rozmów, zapamiętując je, by móc potem je wykorzystać/przenealizować. Wszyscy mówili o mafii. To mogło być ciekawe... |
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 05:55. |