TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 4: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=481)
-   -   The Sims 4 - problemy z grą (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=67260)

fastball 07.05.2015 23:31

Odp: The Sims 4 - problemy z grą

dziękuję bardzo, niestety nie pomogło, ale zadzwoniliśmy na infolinię techniczną i problem udało się rozwiązać poprzez zmianę nazwy folderu z plikami gry i kilku innym zabiegom kosmetycznym - ogólnie pomoc techniczna bardzo dała radę, bardzo :)

aspiryna 08.05.2015 17:49

Włączyłam sobie grę po raz pierwszy od ok miesiąca i co? Gdy wchodzę do rodziny nie ma tam simów, ani nawet tego dolnego menu z simologią itp.
Próbowałam też wejść do rodziny "niegranej" i kamera jakby tylko przybliża się do domku. Nic więcej się nie dzieje, nic się nie włącza.
Klikałam "Napraw grę" w Originie, ale nic to nie daje... :| Smutno.

Zapomniałam dodać, że gra się zaktualizowała przed uruchomieniem.

marandile 08.05.2015 18:34

tak na pierwszy rzut oka, to widać, że pasek stanu chyba zasłania tę dolną część interfejsu, spróbuj w opcjach włączyć tryb pełnoekranowy

aspiryna 09.05.2015 10:49

Zawsze gram w oknie i nigdy nie było takiego problemu. Nie wydaje mi się, że to pasek zasłania grafikę - wygląda ona jak wycięta, dodatkowo godzina w grze (która zawsze jest na tej samej wysokości co reszta interfejsu) nadal się wyświetla. Poza tym zdjęcia/awatary simów też zniknęły tak jak i boczny pasek z kolejką czynności ;)

Sweet rabbit 09.05.2015 13:47

A grasz z modami/CC? Czasami to one psują grę.

filiperty343 10.05.2015 05:51

Pomocy nie chce mi się zaktualizować gra. Mam dobry internet 24mb/s. Ciągle jest tylko: ,,weryfikowanie plików gry''. To jest ta aktualizacja z kryształkiem. Za to jak się weryfikowanie skończy to pisze: ,,pobieranie nieudane'' naprawa też mi się nie udaje. Nie wiem o co chodzi

pomocy!!!!!!

Figaa 24.05.2015 15:31

Cytat:

Napisał aspiryna (Post 1854249)
Włączyłam sobie grę po raz pierwszy od ok miesiąca i co? Gdy wchodzę do rodziny nie ma tam simów, ani nawet tego dolnego menu z simologią itp.
Próbowałam też wejść do rodziny "niegranej" i kamera jakby tylko przybliża się do domku. Nic więcej się nie dzieje, nic się nie włącza.
Klikałam "Napraw grę" w Originie, ale nic to nie daje... :| Smutno.

Zapomniałam dodać, że gra się zaktualizowała przed uruchomieniem.

Ja mam dokłądnie to samo ... próbowąłm już wszytskiego .... naprawy gry z origin, odinstalowałm całość i zainstalowałam ponownie, nawet przy usuniętych wszystkich modach jest to samo ... wie ktoś jak to naprawić ?

@Hefalump: Nie cytuj z obrazkiem

Nusso 26.05.2015 14:44

Cytat:

Napisał filiperty343 (Post 1854277)
Pomocy nie chce mi się zaktualizować gra. Mam dobry internet 24mb/s. Ciągle jest tylko: ,,weryfikowanie plików gry''. To jest ta aktualizacja z kryształkiem. Za to jak się weryfikowanie skończy to pisze: ,,pobieranie nieudane'' naprawa też mi się nie udaje. Nie wiem o co chodzi

pomocy!!!!!!

Wyloguj się z Origin i znów zaloguj. Mi to pomogło.

Nusso 01.06.2015 15:04

Od wczoraj mam pewien problem. Gdy próbuje włączam czwórkę wyskakuje mi komunikat: "Zapis gry, który próbujesz wczytać, został wykonany w wersji gry The Sims 4 nowszej niż zainstalowana. Zaktualizuj grę, aby bezpiecznie wczytać ten zapis.". Grać mogę nadal normalnie, ale tracę cały zapis. Więc jak ma odzyskać swoje rodziny ?

Effie 01.06.2015 17:23

Kliknij w originie "napraw grę". U mnie się stało podobnie, jakimś sposobem wyłączyły mi się ucieczka w plener i zestaw świąteczny.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 00:03.