TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 4: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=434)
-   -   The Sims 4 - komentarze do newsów (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=65173)

anie_1981 06.08.2014 12:07

Odp: The Sims 4 - komentarze do newsów

Może łatwiej napisać co będzie... No wiec będą Simy, będzie fajny CAS, będą EMOCJE, będzie fajny tryb budowy, pominąwszy to czego w nim nie ma, czyli baseny, stawy, modelowanie terenu. Co tam jeszcze będzie... eghm... tatuaże będą, rakiety... nie wiem, to już chyba wszystko... A jeśli w dniu premiery się okaże, że jest tam coś super extra, to powinni zwolnić tych od reklamy... :P

Cytryśnia 06.08.2014 12:13

Cytat:

Napisał Nevada (Post 1826675)
jak ktoś chce odpocząć i zagrać w grę z mniejszymi wymaganiami, to po co ma ją kupować za 150-200 zł, skoro jest stos gier (w tym ts2), o podobnych wymaganiach a jednak lepszej grafice (a nawet o wiele ładniejszej).

Tylko to jest ten swag, że się ma nową grę, tesimscztery B)

Hmm... Brak cmentarzy... Brak duchów... Może i w tym przypadku oznacza to powrót do korzeni i nieumierających emerytów? :hihi:

eyvee 06.08.2014 12:17

Ja jak na razie wstrzymuje się z zakupem czwórki - gra ma swoje plusy i minusy ( na dzień dzisiejszy ) i dopiero po licznych streamach, filmikach na youtube, informacjach po premierze zastanowie sie czy warto wydac tyle pieniędzy :) Są rzeczy w tej grze, które mnie oczarowały ( grafika i jakość mebli, domów, krajobrazów, wygląd simów, intensywność kolorów, dzieci szkolne, małe wymagania gry ), a także takie, które mi mówią " nie kupuj tego shitu!". Wszystko wyjdzie w praniu jak to mówią ;P

Nevada 06.08.2014 12:20

Cytat:

Napisał anie_1981 (Post 1826684)
Wszystko wskazuje na to, że ta gra naprawdę miała być albo Online, albo na komórki\tablety. Wszystko okroili do granic możliwości. Ja mówię, OK, niech sobie będzie okrojona ta czwórka, ale za to co pokazali dotąd i te wszystkie braki, to wartość tej gry oceniam na 70-80 zł, i naprawdę jestem hojna...

bo to miała być gra online. Wstępnie miała wyglądać tak: http://kahlena.low-desert.org/other/TS4sv3.jpg
I w zasadzie wygląda tak samo. Tryb multi im nie wyszedł, więc go wywalili. Ta gra od początku była projektowana jako gra online i to miała być jej największa zaleta, największa innowacja w świecie simów. Gdy tego zabrakło, zostało niewiele.

To, że nie będzie opiekunek do dzieci, majstrów, samochodów potwierdzono tutaj, ogrodników - tutaj, cmentarzy - tutaj.
Co do zmywarek, to trudno powiedzieć. Szpitali raczej nie będzie, bo to królicza nora, a ich w ogóle ma nie być.

adamo030 06.08.2014 12:45

Jak przeczytałem jak ktoś napisał brak zmywarek, to pomyślałem, że oni naprawdę zrobią wodny dodatek i będą tam prysznice, jacuzzi, baseny, zmywarki, wszystko co z wodą. No po prostu :censored:

Irbis 06.08.2014 13:31

A Ja już nie mogę się doczekać momentu, gdy zbuduję sobie w tej grze ogromny, trzypiętrowy dom i napakuję go meblami i dekoracjami, a później będę w nim grała ośmioosobową rodziną. I to wszystko bez wieszania się gry co 2 minuty (mam nadzieję) :D

Cytat:

Napisał Nevada (Post 1826675)
jak ktoś chce odpocząć i zagrać w grę z mniejszymi wymaganiami, to po co ma ją kupować za 150-200 zł, skoro jest stos gier (w tym ts2), o podobnych wymaganiach a jednak lepszej grafice (a nawet o wiele ładniejszej).

Dlaczego tak ciężko niektórym z Was zrozumieć, że komuś może się ta gra podobać, lub jest jej ciekawy i ma absolutne prawo wydać na nią 150, 200 a nawet 300 zł. Ma również prawo wydać te pieniądze na grę tylko po to, żeby przekonać się, czy trafi ona w jego oczekiwania czy nie. Na szczęście w Naszym kraju każdy może wydawać zarobione przez siebie pieniądze na co chce, a innym nic do tego.
Czytywałam tu na forum i na innych forach teksty, jak to ludzie kupujący TS4 są naiwni, zmanipulowani przez EA i bezmyślni. Formy wypowiedzi były różne, czasami bardziej bezpośrednie czasami mniej, ale jednak.
W związku z powyższym oświadczam, że kupują grę The Sims 4 będąc w pełni władz umysłowych i kupuję ją bo po prostu mam na to ochotę.
Już dawno chciałam to napisać ;P

Nevada to nie jest bezpośrednio do Ciebie skierowane, posłużyłam się tylko Twoim tekstem, żeby nawiązać do tego zagadnienia :)

Tenebris 06.08.2014 13:43

Irbis ty chyba jesteś jedyna, która ma tu pozytywne myślenie w tym temacie. :) Wszyscy krytykują i krytykują to jest takie męczące..

Piwusia 06.08.2014 13:51

Tenebris, dlaczego mówisz, że każdy tylko krytykuje? Ja napisałam naprawdę sporo dobrego o tej grze. Niestety można o niej powiedzieć też wiele złego i nie jest to tylko moje zdanie.

Tenebris 06.08.2014 13:55

Piwusia - nie czytam wszystkich postów z 296 stron od początku, więc mogłam nie zauważyć, wybacz. Można powiedzieć wiele złego, nie zaprzeczę ale na pewno są jakieś dobre strony. Każdy zwraca uwagę na co innego: jeden na interakcje, drugi na grafikę..

NaNiKo 06.08.2014 14:16

Nie żeby coś, ale krytykowanie jednych może drażnić drugich tak samo jak ciągłe zachwalanie tych drugich może denerwować pierwszych :D
Dokładnie, każdy zwraca uwagę na co innego i podejmuje swoją decyzję. Chociaż obawiam się, że nie wszyscy wydają swoje zarobione na grę, pieniądze rodziców są jeszcze lepsze :P
A to, że EA traktuje swoich graczy w porównaniu do kilku innych firm gorzej, czy ma złą renomę to jeszcze inna bajka.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 02:15.