![]() |
Odp: The Sims 4 - komentarze do newsów
Cytat:
Nie piszcie tak, jakby podstawa TS4 była kopią tej z TS3 tylko pozbawioną pewnych elementów. Czegoś nie ma, ale jest coś innego. Wytykając błędy dostrzegajcie zalety, starajcie się patrzeć obiektywnie :) Bardzo podoba mi się filmik z Borysem w roli głównej. Niby króciutki, nic takiego, ale jednak bardzo przyjemnie się go ogląda. Borys uroczo nie potrafi gotować :D A na tym zdjęciu http://sims.arhn.eu/wp-content/uploads/2014/08/6.png (Źródło: Dotsim) zauważyłam, że podwójne łóżko stoi na szerokości trzech kratek, a sim spokojnie sobie na nim śpi. Oznacza to, że simy nie potrzebują już jednej pełnej kratki, żeby gdzieś przejść :D Tutaj http://sims.arhn.eu/wp-content/uploa.../K.Swaim-6.png (Źródło: Dotsim) zobaczyłam okno w dachu, co przypomniało mi, że będą w tej grze mieszkalne strychy. I już wiem, jak zacznę grę w TS4. Rodzinę będę miała już wcześniej zrobioną w CASie, więc zbuduję im dom z mieszkalnym strychem i będę ich posyłać od budynku do budynku, z miejsca w miejsce, żeby poznać oba miasta :D Czwórko, strzeż się! :fun: |
Cytat:
http://jotem.in/spadek-sprzedazy-gazet-powody/ Cytat:
Też zwróciłam uwagę na to, że ta absurdalna lista dodatków może być bardzo bliska rzeczywistości :cool2:... |
Jak mogli tą czwórkę tak okroić.Gazety jeszcze musieli zabrać.Moim zdaniem w tej grze jeden plus idzie z trzema minusami :(
|
Dalej nie podoba mi się Kosiarz. Mało straszny.
Ale podoba mi się animacja śmierci jako takiej (z głodu konkretnie). Acz simka obok chyba przesadnie roni łzy, a raczej ronione przez nią łzy mi się nie podobają :P I mam wrażenie, że jakoś długo ta Śmierć się pastwi nad trupem. A okolice całkiem spoko wyglądają. |
Simka bardzo obficie roni te łzy, jest to przerysowane (łzy właściwie tylko), jak wszystko w czwórce, więc w sumie pasuje do otoczenia. Przynajmniej jest jakaś reakcja, bo jak ta sama (chyba) Simka rodziła, to nikogo to nie obchodziło... :P To było śmieszne, żeby nie powiedzieć tragiczne, że baba drze się rodząc dzieciaka, a chłop ma to w głębokim poważaniu... Co do Mhrocznego, to jest za mało mhroczny, ale podoba mi się to wywijanie kosą na końcu :P
Porównywanie wszystkich podstaw TS, i tak wychodzi niekorzystnie dla czwórki. Trójka miała najmniej obiektów w katalogach, ale za to najwięcej opcji. Nie chodzi mi tu tylko o baseny i małe dzieci, ale o samochody, kolekcjonerstwo, ogrodnictwo... W czwórce za to będzie odwrotnie, tona obiektów w katalogach (ponoć), za to najmniej opcji, może tylko w jedynce było mniej. Jak można np. porównywać tatuaże w podstawie po raz pierwszy w historii Simsów, z basenami czy małymi dziećmi... To jak porównywać muchę do słonia... |
No przelali emocje z porodu na śmierć i dodali standardowe ze śmierci i wyszło morze łez, ocean łez :D Mroczny to ten ruch robił jakby jakąś super mega hiper moc wyciągał i zasysał :D
|
To, że zabraknie gazet nie przeszkadza mi, bo i tak je od razu wyrzucałam do śmieci, by nie starzały się i nie zalegały przed domem. Simy szukają pracy przez internet, więc w czym problem? Co do kosiarza, to faktycznie wyszedł dosyć mdło i przestał być mroczny. Może twórcy doszli do wniosku, że nie musi być straszny, bo gracze wystarczająco wystraszą się, kiedy zobaczą różne niedoróbki gry. :p
|
Tak jak przeglądam te wszystkie newsy i informacje, to widzę, że sporo rzeczy i interakcji doszło, ale też bardzo dużo zabrali, więc już tak bardzo się nie zachwycam tą grą.
|
warto podsumować, co dodano w TS4 oraz czego tam zabraknie. Ta lista przedstawia to chyba w najbardziej rzetelny i przejrzysty sposób: http://bootstrap.modthesims.info/sho...d.php?t=528371
|
Mroczny Kosiarz na filmiku, na którym twórcy grali swoimi podobiznami, pojawił się w czarnej chmurze, więc może na CC nie mieli faktycznie pełnej wersji gry.
Jeśli simka płacze przy śmierci sima, to przy narodzinach też będą reagować. Sim na filmiku z narodzin nie reaguje na akcję porodową, bo rodzina miała wyłączoną wolną wolę. Jest o tym napisane w komentarzach do filmiku. Czasami mam wrażenie (właściwie często), że jesteście (oczywiście nie wszyscy) zaślepieni brakami w grze i nie potraficie (lub nie chcecie) dostrzec nic innego. A jeśli dodać do tego, że ślepotę zarzuca się tym, co prócz wad potrafią dostrzec w grze także zalety, to nawet jest zabawne :) Filmik z Amber jest świetny. Bardzo mi się podoba jak odrzuciła zaręczyny. No urocze :D |
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 16:45. |