TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 2: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=17)
-   -   Dwuosobowa impreza?? (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=12942)

35C4R00N 20.01.2005 23:04

Cytat:

Napisał Osioł
To chyba nie może być wina sprzętu.

Może!
Instalator ocenia możliwości sprzętu, i zapisuje w plikach *.ini pewne ograniczenia. Dla ograniczenia ilości gości których można zaprosić brane są pod uwagę procesor pamięć i karta graficzna. Wystarczy że jeden z tych elementów bedzie "za słaby" żeby ogólne możliwości kompa zostały zaklasyfikowane o szczebel niżej. Tak działają skrypty instalatora, ale można to obejść używając kodów (już ktoś podał).

Jednego tylko szukam odkąd mam grę, i nie mogę znaleźć ... ograniczenia wielkości rodziny. Pewnie że umiem zrobić większą (SimPe), ale to nie to ...
Musi być jakieś polecenie konsoli które zmienia tą magiczą "8" na inne wartości.

Angeo 20.01.2005 23:42

Ja mam karte Radeon 9250 jakaś tam podwójna szybkość, Procesor 3 GHz. Maksymalnie w moich grach osiąga do 2,5 GHz i mam 512 RAM i moge chyba do 20 gości zaprosić teraz zainstalowałam nowy sterownik do karty i nawet mi się nie zacięły tzn raz bo z trybu budowania od razu kilklam w tryb rodziny naciskając na przyciski i zakłóciło to działanie gry. Mam nowy komputer i chodzi wiele lepiej mam teraz bardzo dobrą płyte główną i wpłynęła pozytywnie na działanie gry myśle że to też ma duży wpływ na to ilu gości możemy zaprosić . W każdym bądź razie teraz u mnie chodzą simy bez przeszkód(odpukać :D)

Madziuch 21.01.2005 07:49

...

Ja mam maksimum 4 osoby:/

Blondi1989 21.01.2005 09:35

Cytat:

Napisał viper_88
Masz za słaby komp i dlatego możesz zaprosić tylko 2 osoby... Istnieje kod na wybraną przez gracza maksymalną liczbę gości, ale ja go nie pamiętam...

Bez urazy ale co ma piernik(komputer) do wiatraka(liczby gości). To zależy od gry... :closedeye

Blondi1989 21.01.2005 09:42

Cytat:

Napisał viper_88
Masz za słaby komp i dlatego możesz zaprosić tylko 2 osoby... Istnieje kod na wybraną przez gracza maksymalną liczbę gości, ale ja go nie pamiętam...

Bez urazy ale co ma piernik(komputer) do wiatraka(liczby gości). To zależy od gry... :closedeye

Artil 21.01.2005 10:30

ja mam 7 osób ale to ze względu na słabą karte

Natka92 21.01.2005 11:13

Cytat:

Napisał Blondi1989

Cytat:

Napisał Sims0maniak
Może!
Instalator ocenia możliwości sprzętu, i zapisuje w plikach *.ini pewne ograniczenia. Dla ograniczenia ilości gości których można zaprosić brane są pod uwagę procesor pamięć i karta graficzna. Wystarczy że jeden z tych elementów bedzie "za słaby" żeby ogólne możliwości kompa zostały zaklasyfikowane o szczebel niżej. Tak działają skrypty instalatora, ale można to obejść używając kodów (już ktoś podał).

Jednego tylko szukam odkąd mam grę, i nie mogę znaleźć ... ograniczenia wielkości rodziny. Pewnie że umiem zrobić większą (SimPe), ale to nie to ...
Musi być jakieś polecenie konsoli które zmienia tą magiczą "8" na inne wartości.

Sims0maniak napisal to kilka postow wczesniej
jak dowiesz sie jak zmieniac liczbe osob w rodzinie to napisz o tym!

viper_88 21.01.2005 15:15

Cytat:

Napisał Natka92
Sims0maniak napisal to kilka postow wczesniej
jak dowiesz sie jak zmieniac liczbe osob w rodzinie to napisz o tym!

Widocznie nie WSZYSCY czytają WSZYSTKIE posty (Mam na myśli Blondi1989:P)
Cytat:

Napisał Sims0maniak
Może!

Ale czy w takim razie istnieje jakaś określona maksymalna liczba gości?

Ps. ja podałem kod:)

35C4R00N 21.01.2005 15:26

Cytat:

Napisał viper_88
Ale czy w takim razie istnieje jakaś określona maksymalna liczba gości?

Konsola nie przyjmie wartości większej niz 256 (jak wpiszesz po kodzie większą wartość to polecenie nie zostanie wykonane). Realnie to chyba pomiędzy 16 a 100. Widziałem gdzieś screen z ~100 Simów, nie mam pojęcia na jakim kompie zrobiony. Na tym którego używam teraz już przy 20 Simach grać się nie da ... czyli 4 osoby rodziny + 10 gości + 2 NPC (barman i tancerka - jest taki mod).

Erin91 21.01.2005 15:38

Cytat:

Napisał Sims0maniak
Konsola nie przyjmie wartości większej niz 256 (jak wpiszesz po kodzie większą wartość to polecenie nie zostanie wykonane). Realnie to chyba pomiędzy 16 a 100. Widziałem gdzieś screen z ~100 Simów, nie mam pojęcia na jakim kompie zrobiony. Na tym którego używam teraz już przy 20 Simach grać się nie da ... czyli 4 osoby rodziny + 10 gości + 2 NPC (barman i tancerka - jest taki mod).

A jaki mod?:D Mógłbyś podać skad go masz?:P Ja mam 512 RAM i mogę 8 osób zaprosić. Chociaż kiedyś mi się zdarzyło że tylko 7, a było to w tej samej rodzince..

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 16:32.