TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims Fotostory (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=42)
-   -   Voyage (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=24905)

Sandrunia92 02.12.2005 11:01

Na początku gdy zaczełam czytać bardzo mi sie nie podobało,nudziło mnie i wogóle,ale już po krótkiej chwili bardzo mi się to zaczeło podobać.Chcę podkreślić że bardzo świetne zdjęcia:) Zauwarzyłam co prawda kilka błędów chyba ze dwa,ale wogołe sie nie przejmuj wkońcu chodzi i treść ,a nie o ilość błędów:) CZekam na następny odcinek:)

Nivette 04.12.2005 00:13

żeczywiście fs jest bardzo ciekawe bardzo ładnie piszesz, błędów się nie dołapałam.
Kiedy wchodziłam na to fs pomyślałam "Mam nadzieje że wkońcu jakieś przyzwoite fotostory" i się nie zawiodłam fs podoba mi się ocenię po drugim odcinku.

Falcon 04.12.2005 12:28

Bardzo podoba mi się język jakim piszesz. A to na tym forum jest niestety rzadkością. Zdjęcia ładne i trafnie dobrane. A fabuła? Jestem zaciekawiony już od pierwszego odcinka. Faktycznie w tym niewiele się wydarzyło, ale jak rozumiem pan psycholog będzie odgrywał tu jakąś większą rolę :) Pozostaje mi tylko czekać na kolejny odcinek. Pozdrawiam :)

Art 04.12.2005 12:39

Śliczny odcinek. Piszesz świetnym językiem. Mimo iż mało się dzieje i jak sama przynajesz nic nie wnosi on do FS jest bardzo ciekawy. Taki.....lekki.
9/10 za brak akcji, ale rozumiem że oczywiście dopiero się rozkręca. Z niecierpliwością czekam na następny odcinek.

Keisy 04.12.2005 15:56

Trochę się rozczarowałam, drugi odcinek jest znacznie krótszy od pierwszego, a w normalnym toku pisania, powinno być odwrotnie... Nie wiem czemu, ale mam wrażenie, że niebardzo wiesz co ma być dalej... Mam nadzieje, że to tylko złudzenie.
Utrzymuje wciąż ten lekki, tajemniczy styl. Bardzo się przyjemnie czyta, natomiast Dorcas fascynuje mnie z każdym słowem. Zmartwiło mnie jednak to, że drugi odcin ek praktycznie nic wielkiego nie wnosił. Ładnie opisałaś spotkanie z Tonem, ale co z tego? Dlaczego akurat on zamieszkał w tej okolicy i dlaczego jest jedynym mieszkańcem w okolicy. Co może wnieść do historii, czym się zajmuje? Pytania, pytania, pytania... Stanowczo za krótkie :)

Czekam na dalsze części.

Isi 04.12.2005 17:53

Odcinek rzeczywiście krótki, ale jak dla mnie nie zatrważająco. Widziałam krótsze ;) Nie wniósł wiele do opowieści, więc mam nadzieję, że nie każesz nam długo czekać na następny.
Ja się na pewno nie zawiodłam, wręcz przeciwnie- pięknie piszesz i utwierdziłam się w przekonaniu, że Twoje nowe fotostory jest świetne, nie wiem tylko, czy tak bardzo jak "Kroniki Cienia", które mi się spodobały, ale to chyba zależy od tego, jak potoczy się dalej akcja.
Twoje fs jest niezwykle klimatyczne. Tekst nie ma żadnych wad, a jeśli chodzi o zdjęcia, to są śliczne, tylko, że na pierwszym widać kawałek dymka :P
A tak na marginesie, to za bardzo pesymistycznie podchodzisz do pisamnia fotostory. Forumowiczom przecież bardzo się podoba! Pozdrawiam :) :)

Cocaine 04.12.2005 20:27

Cytat:

Napisał Lapis_Lasuli
Chciałam tylko przypomnieć, że jeśli nie macie do napisania NIC konkretnego, prócz tego, że będziecie wiernymi czytelnikami, to używajcie sond - głosujcie.
Ile razy mam powtarzać??? :ninjaf:

Lapis, każdy chce dodać coś od siebie co do tego fotostory. Ja na przykład dodam, że sucha ocena daje o wiele wiele mniej takiej osobie niż długi post, w którym wytknięte mu są wszystkie błędy, a przekazane wszystkie doskonałości.

Fotostory jest Ś-W-I-E-T-N-E. Zeby odróżnić się od tłumu zachwalającego i przekazujacego ci gorliwie, że zdobywasz sobie nowych czytelników powiem Ci, że jest to bardzo dobry tekst, jedynie wspomagany zdjęciami - dla mnie i tak większość w ocenie fotostory stanowi tekst, dopiero potem zdjęcia. I tu tekst jest idealny. Wspaniale oddajesz uczucia bohaterów i to, co w danej chwili myślą, ich spojrzenia na tych fotach - ach, cud miód i orzeszki, mogłabym to czytać w kółko godzinami.

A co do odcinka nr.2 choć niewiele wnosi, ja domyślam się, że zapewne będzie gdzieś o nim wzmianka w dalszych częściach. Bo chyba żaden odcinek nie jest nigdy napisany z żadnego widzimisię? tak myślę.. ale to tylko takie moje przemyślenia.

No i ocena końcowa. nie ma innej możliwości - 10/10

Lapis_Lasuli 05.12.2005 15:13

Cytat:

Napisał Cocaine
Lapis, każdy chce dodać coś od siebie co do tego fotostory. Ja na przykład dodam, że sucha ocena daje o wiele wiele mniej takiej osobie niż długi post, w którym wytknięte mu są wszystkie błędy, a przekazane wszystkie doskonałości.

Dobrze kara, ale źle mnie zrozumiałaś. Bodajże nie widziałaś postów, które zostały usunięte, więc nie wiesz, jak owe komentarze wyglądały. Z resztą - regulamin to regulamin.

Nivette 06.12.2005 16:20

Wprawdzie krótki odcinek, ale nie każdy odcinek musi byc długi, język jakim piszesz jest piękny naprawde.
Widac że z tego fotostory wyjdzie coś naprawde interesującego B) 9/10 za brak akcij, ale jestem pewna że w następnym odcinku wszystko zacznie sie powoli rozkręcac no to tyle.

Niv

Nikki 07.12.2005 14:45

Bardzo mi się podobał ten odcinek. Mimo że był krótki. Bardzo fajnie piszesz. Jak czytam to FS to od razum stahe się jakaś taka wyciszona. Nie mam pojęcia czemu. Ocena 1o/1o mnie tam nie przeszkadza brak akcji, dla mnie i tak jest ciekawie :P

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 09:37.