TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 1: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=10)
-   -   Ile udało wam siw wychować dzieci w the sims ??? (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=3377)

Julias 01.03.2004 12:44

No i super!
Udalo mi sie wychowac jedno dziecko!
Ma na imie Julia(tak jak ja)

DiZZuNiA 02.03.2004 12:58

Ja zrobiłam sobie kiedyś coś w stylu "sierocińca" ;) . Było tam 7-mioro dzieci i jednka babka, która była ich opiekunką i zarabiała na nie. Miałam straszne urwanie głowy przez te małe potwory. Jak był obiad to wszystkie się rzucały na talerz z jedzeniem jak jakieś dzikusy :lol: heh.
Najgorzej było jak wszystkim się w jednym momencie zachciało siusiu, a miałam tylko jedna ubikację. Jak nie mogli wejść do łazienki to sikali w spodnie <_< . W końcu się wkurzyłam i zrobiłam dla każdego osobną łazienkę, by mogli się myć kiedy chcą i załatwiać swoje potrzeby.

Nieźle kasy na nie wydałam <_< , a one się w żadne sposób nie potrafiły mi odwdzięczyć, ponieważ ciągle były dziećmi i nie mogły zakładać własnych rodzin :( . Na szczęście w The Sims 2 będzie super, bo będą dorastać :) Jupiiii!!! Już nie mogę się doczekać TS2.

P.S Niech to nie będzie prawda, że TS2 wyjdzie dopiero we wrześniu......... :( :( :( buuuuu nie wytrzymam aż tyle czasu. :(

Mrata 02.03.2004 13:58

Cytat:

Originally posted by Raphi@Feb 28 2004, 07:01 PM
Cytat:

I pomózcie mi z tym dorastaniem małych simiątek !
Aby dziecko mógło dorosnąć należy ściągnąć z internetu program GROW UP.

Cytat:

tam wypozyczacie kocyk i kosz piknikowy
Tak? Mam randke i nie wiedziałem, że tak można zrobić. W którym miejscu można tak zrobić?

W "budce do wynajęcia". Można wypożyczyć też np. w Wakacjach (w innej budce) wędkę, sprzęt do lepienia bałwana albo zamków z piasku... A w Randce karmę dla ryb albo jeszcze jakąś łódkę do puszczania po stawie.

Czajniczek 02.03.2004 16:10

Najlepiej jest mieć abrakadabrę.
Tyle że jak uda mi się wychować 1 dziecko to od razu zamieniam je w dorosłe.
Szkoda, że dzieci nie mogą być nastolatkami. Szkoda , że te okropne bachory muszą być na działce lub w domu a nie w "brzuchu" simki.
A tak przy okazji. Kiedyś chcialam zobaczyć ile można mieć maks dzieci i kiedy miałam juz dziewiąte wyłączała mi się zawsze gra.
A ja także nie cierpię dzieci i nie zamierzam ich mieć.

FaNtA 02.03.2004 17:06

Mnie wkurza okres niemowlęcy...tzn. kołyska :P Wg. mnie powinna być możliwość zatrudnienia opiekunki...( nie chodzi mi o tą kołyske z opiekunką bo zanim ona się zjawi to wrzask bachorka mnie do szału doprowadza :D ) A jak już dziecko podrośnie...oj, zalezy...jak mi nie odpowiada to wykorzystuje je jako tanią siłę roboczą a w końcu idzie do szkoły specjalnej i good bye :P

Poziomka 03.03.2004 07:29

A ja jeszcze nigdy dzieciaka nie wychowalam zawsze jak mam kolyske to stoi ona u mnie kilka dni az mam jej dosc i wystawiam do ogrodka :P a ile ona musi stac zeby urosl bahor?

DiZZuNiA 03.03.2004 15:09

Cytat:

Originally posted by Poziomka@Mar 3 2004, 09:29 AM
A ja jeszcze nigdy dzieciaka nie wychowalam zawsze jak mam kolyske to stoi ona u mnie kilka dni az mam jej dosc i wystawiam do ogrodka :P a ile ona musi stac zeby urosl bahor?
Dziecko simów jest niemowlęciem przez 3 dni.

Ciekawe przez ile dni będą trwać poszczególne okresy życia simów w TS2. Może ktoś wie??? :)

Sim_maniaczka 03.03.2004 15:16

Ja kiedyś miałam rodzinę z pięcioma bachorami.. masakra.. istne przedszkole ;) Aha, opiekował się nimi jeden dorosły... Biedna mamusia, po kilku dnia była na wukończeniu nerwowym :rolleyes:

Poziomka 04.03.2004 09:16

A ja se dzis gralam i kazalam sie simom calowac i bylo pytanie czy nie powinnismy miec dziecka to powiedzialam tak i wychowywalam dzieciaka i mi urosl :rolleyes: i to mo pierwszy wychowany dzieciak :D

hacker 06.03.2004 16:52

Ja wytrzymałem do 2-óch chyba albo do trzech!Ale to jest nudne i męczące!(ale w the sims 2 tak nie będzie hehehe)

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 15:17.