TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 2: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=49)
-   -   klub ogrodników (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=35588)

Searle 19.12.2008 08:35

Odp: klub ogrodników

Mam posadzone roślinki, mam kwiatki, ozdoby, ale to nic nie daje, bo opcja powinna być w telefonie.

arbuzuje 20.12.2008 16:23

Może poszukaj tej przewodniczącej? U niej też można się zgłosić.

dżin. 22.12.2008 09:55

Oprócz studni życzeń czasami dają komputer:)

klauduSska 23.12.2008 20:29

musisz kupić kosz na kompost !!
w jednej rodzinie dałaś kosz na kompost a w drugiej nie a więc dlatego się nie dało.
Raz zrobiłam sobie taki bardzo ładny ogród i na początku nie wstąpiłam do tego klubu ogrodników a potem zadzwoniłam tam i poprosiłam o członkostwo w tym klubie ogrodników.
simka mi przyszła, zobaczyła ogród i mi powiedziała że ten ogród jest cudowny że można brać ze mnie przykład i od razu dała mi studnię życzeń.
od razu wziełam wszystko co możliwe oprócz opcji "romans"
bo ta simka miała męża
a potem znowu wziełam opcję "przyjaciele"
i taki ogień mi wyleciał z tej studni
życzenie powinno się nie spełnić ?!
a jednak spełniło mi się
tylko mam jedno pytanie dlaczego zrobił się ten ogień w tej studni ???
odpowiedzcie mi

Searle 24.12.2008 08:25

klaudusska, jeśli Twój post to podpowiedź do mojego problemu, to jeszcze raz napiszę, że wszystko się znajduje w moim ogródku włącznie z kompostownikiem, tylko nie mam opcji na telefonie, by po kogoś z klubu ogrodników zadzwonić :(

EDIT: Gdy drugi raz weszłam do tej rodziny opcja ta była już dostępna. Nie wiem zatem od czego to zależy. Ale w każdym razie problem rozwiązany

Kroffka 20.01.2009 09:42

Cytat:

Napisał pocia (Post 626772)
cześć! mam parę pytań o Klub Ogrodników:).

1. kiedy można prosić o "przegląd ogródka"? bo mi ciągle piszą, że jeszcze nic nie zakwitło itp. o_O.
2. czy dają coś innego niż studnię życzeń?
3. i jeśli mi ją okradziono (studnię) to czy dostanę ją 2 raz, czy muszę "wciąć" sobie z boolprop'a? (wolałabym nie używać kodów..)

4. to już nie jest o tym klubie, ale co tam;D. Gdy kliknęłam Różą Zielonką na pomidory, mogłam z nich zrobić kompost. a w innej rodzinie, inną simką nie mogę, mimo, iż ma ona złotą rangę ogrodnictwa. dlaczego tak się dzieje? od czego to zależy?
P.S. w instrukcji pisało, że ze zgrabionych liści również można zrobić kompost. a ja mogę je tylko spalić, wyrzucić lub się w nich bawić...

1. Ja o przegląd proszę na początku gry kiedy ogród jest najładniejszy o_O
2. Czasem dają Sim $ :P
3. Co do tego nie mam pojęcia xD Chyba raczej studni Ci nie ukradną
4. Może u Róży te pomidory były w złym stanie a u tej 2 simki nie?
A co do "Ps" może miałaś przepełnione to cos do robienia kompostu?

AmiMila 16.02.2009 19:37

4. to już nie jest o tym klubie, ale co tam;D. Gdy kliknęłam Różą Zielonką na pomidory, mogłam z nich zrobić kompost. a w innej rodzinie, inną simką nie mogę, mimo, iż ma ona złotą rangę ogrodnictwa. dlaczego tak się dzieje? od czego to zależy?

Myśle, że to zależy od pomidorów (a raczej krzaczka )jeżeli pomidory przed zerwaniem mają ,,dobry humor" to znaczy że nie da się zrobić z nich kompostu 9 u mnie tak było)

Björk 16.02.2009 19:42

Albo pomidory są już zgniłe i wymagają tylko i wyłącznie wyrzucenia :)

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 01:22.