TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   Archiwum [TS2] (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=532)
-   -   Dom Quant (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=37192)

Chmelcor 01.08.2007 09:37

Odp: Dom Quant

Ja niestetu nie gustuje w nowoczesnych domkach i poprostu nie potrafie dobrze ocenic tego domku.
Za to widac jak sie postaralas ze zdjeciami. Sa poprostu wspanialej jakosci, wszystko dokladnie widac itd.
7/10, bo to nie moj styl :>.

Katia 01.08.2007 10:43

Super!10/10

Avril 01.08.2007 11:26

Więc ja też dołączam się do ogólnego oceniania domku ^^
Na początku chciałam pogratulować za pomysł na plakat. Bez zbędnych ozdobień, w stylu minimalistycznym, i bardzo dobrze ! Oby tak dalej :)

Zdjęcia :Hm, i cóż mogę powiedzieć. Zdjęcia idealnej jakości, dobrze wykonane, dzięki nim można dokładnie obejrzeć dom z zewnątrz i wewnątrz. Ogromny plus dla Ciebie :)

Bryła : Troszkę nie w moim stylu, aczkolwiek przyznam iż pomysł niezwykle ciekawy. 8,5/10

Wygląd z zewnątrz : Wszystko wykonane estetycznie, aż miło popatrzeć. Barwy na zewnątrz są lekko patriotyczne :P Wszystko jak najbardziej ok, trzymaj tak dalej. 9,5,10

Wnętrza : Fioletowy zdecydowanie nie jest moim ulubionym kolorem, lecz aranżacja wnętrz jest tak zaiste wyśmienita że nawet chyba polubiłam tą barwę :P.Dobrym wyborem była ta niezwykle popularna "lustrzana" podłoga. I teraz jeszcze sypnę pochwałami :). Dobór mebli jest wprost idealny, przyznam iż ten dom ma w sobie "to coś" że aż chce się go komentować i ściągać. Wszystko utrzymane w nowoczesnym stylu, lecz nie jest tu tak naćkane przedmiotów jak czasem w innych domach. I cóż, przyznam że wystawię Ci za to najwyższą ocenę. 10/10, a gdyby można było, to i więcej.

Ogród : Stworzyłaś przytulny kącik na tyłach domu, bardzo mi się podoba.

Ogólna ocena : 10/10 B) (bo więcej chyba nie można, prawda ? ;))

Jaredka 01.08.2007 15:46

Bardzo się mi ten domek podoba :wub: takie nowoczesne chatki są extra :D mój sim już dziś w nim zamieszka :) :) :) :)

10/10 - cały jest super :)

Ylva 01.08.2007 16:57

Kurczę, oglądałam wiele Twoich domów i muszę przyznać że masz ogromne wyczucie smaku... Kompozycje są proste, po prostu cieszą oko... Aż wstyd pokazać swoj:)

Kasiunia14lat 01.08.2007 17:54

Mi się podoba, ale chciałabym teraz zobaczyć raczej przytulny, malutki, ciepły domek w twoim wykonaniu :) Chciałabym też go ściagnąć, ale mam tylko podstawę...
9/10 nie mój styl, ale bardzo mi się podoba :)

ulmille 04.08.2007 18:44

Dziękuję za wszystkie miłe słowa. Mam nadzieję, że nie popadnę w samouwielbienie :D

Pozdrawiam:
ulmille

Nindë Tasartir 04.08.2007 18:54

Booooski!!!!!!!!!Śliczny i dokładnie mój styl

mario 04.08.2007 23:39

To ja ocenię wszystko po kolei. (tj. Bryła, ogród i wnętrze)

1. Bryła: no cóż, dziwna trochę, taka jakaś za bardzo kombinowana. Nie mówię, że powinna być prosta, ale sprawia wrażenie, jakby domek był malutki. W sumie to może być. 7,5/10 :con:

2. Ogród: No tu mogę spokojnie powiedzieć, że ładnie to wszystko rozplanowałeś. Z przodu domu jest kilka krzewów, kilka drzew, no i jest ok. Z tyłu jest już lepiej, bo jest woda, kwiaty, drzewa. Jest w sam raz. Daję 9,5/10

3. Wnętrze (najważniejsza część): Tak na początek, to gdzie podziała się łazienka? Przejdźmy dalej... :P Nie podoba mi się fiolet panujący w całym domu, no ale cóż, to kwestia gustu. To łóżko nie za bardzo tam pasuje. Może dlatego, że jest Maxisowe. To lustro obok także nie najlepsze. Kącik z komputerem jest całkiem fajny. A najbardziej ze wszystkich pomieszczeń podoba mi się salon. Nawet maxisowe lampy i stoliki nie zepsuły wizerunku. (fajna kanapa - skąd wziąłeś? :P ) Szkoda tylko, że postawiłeś te wstrętne półki z książkami. Jadalnia wyszła całkiem przyzwoicie w porównaniu do kuchni, która wypadła o wiele gorzej. Mogłeś powsadzać więcej kwiatów, bo dom jest strasznie sterylny. Fakt, że nowoczesny, ale to nie znaczy, że nie może być przytulny. A dobór kolorów mnie sparaliżował. Nie lubię zimnych barw. No ale to również kwestia gustu. Może jestem jakiś inny albo nie wiem :O ale daję ci za wnętrze -------> 6/10.

Bryła: 7.5/10
Ogród: 9.5/10
Wnętrze: 6/10

czyli mniej więcej 7.7/10 :) Pozdrawiam :)

Komurka 05.08.2007 07:45

Zdjęcia są odjazdowe, jednak po wprowadzeniu simów do takiego domu przekonujemy się ile w nim jest niedoskonałości i brak jakiej kolwiek dobrej komunikacji między pomieszczeniami. Śmiem swteirdzić, że dom został robiony bardziej pod kątem robienia super fot niż funkconalności domu. Tak jest w większości Twoich prac zawyjątkiem jednego domu, który naprawde miał świetna komunikacje miedzy pomieszczeniami.

Jeśli miałbym oceniac to co widze na fotach dałbym bez wachania i bez żadnego "ale" 10/10 jednak po wprowadzeniu simów do owego mieszkania daje conajmniej 3/10

Masz talent do obrazowania pomieszczeń co jest twoja mocną stroną, pokazujesz to co jest super reszte niedociągnięć strasz się nie ujawnić co daje końcowy bardzo dobry efekt.

Pozdrawiam Sergio

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 17:58.