![]() |
Odp: Pokaż mi swoje wnętrze! - pytania dotyczące konkursu
Khem.
A co z domem Piotrka? Nikt nic nie powie? W poprzedniej edycji się tak czepialiście,a teraz ani słowa. |
No właśnie... nawet nie ma opisu, dla kogo jest przeznaczony... :con:
Jeśli ktoś nie ma półścianek z NŻ, to może dobudować ściany zamiast dachu i obniżyć je za pomocą boolpropa constrainelevation floor? Wiecie, o co mi chodzi? O dobudowanie drugiego piętra i obniżenie tych ścian, żeby wyglądały, jak półścianki i to będzie jak dach. :con: Inaczej wytłumaczyć nie umiem. |
Cytat:
Poza tym nie trudno zbudować dom w swoim ulubionym stylu, z rzeczy, które ma się pod ręką. A jeśli ma się temat narzucony, trzeba trochę poszperać, popracować. To chyba o to w tym chodzi. To właśnie nie jest ograniczeniem pola do popisu, a właśnie daniem go na całej linii. Jak już mówiłam - nie trudno zrobić coś, co się potrafi. Sama również nie przepadam za nadawaniem tematów moich prac, jednak myślę, że w konkursach właśnie o to chodzi. Dla mnie z kolei nieatrakcyjnym jest przymus budowania tylko z maxisowych obiektów, bo tu właśnie jest mało pola do popisu (trudno uchwycić konkretny styl, epokę itp. bo zwyczajnie nie ma z czego tworzyć a każdy używa tego samego i wszystko jest podobne). I na koniec, nie wiem, jaka jest prawda, jednak wiele osób często trzyma swoje prace do ostatniej chwili w ukryciu. Ja przeważnie swoje publikuję dość późno, żeby wprowadzać ewentualne poprawki (np. jeśli natrafię na ciekawe przedmioty) i aby nikt nie "zrzynał" moich pomysłów. |
Może masz trochę racji. ;) Też myślałem, że to jest wyzwanie i o tym: "Inaczej może być kilka genialnych domów w zupełnie różnych stylach i trudno wybrać, a tak łatwiej ocenić, kto najlepiej wywiązał się z tematu." też myślałem, ale jednak nie każdy lubi narzucany przez kogoś styl. Jakbym miał wszystkie superowe i wszystkie potrzebne do tego meble (tak jak architekt, ma ogromny wybór mebli) to bym spokojnie coś wykombinował. Ale nie mam zbyt dużo tych dodatków, żeby coś konkretnego wymyślić. :/ A na płatne szkoda mi kasy, bo to bez sensu... Nie dość, że wydaję forsę na same Ts2, to jeszcze mam płacić za dodatki!? Te simsy to same wydatki. :P Gdybym miał kasy pod dostatkiem, to bym spokojnie mógł sobie pozwolić, ale niestety mnie nie stać. :)
|
Cytat:
Co do tego, że nie każdy lubi narzucany temat. Pewnie że nie! Ja też nie lubię. Ale to konkurs. We własnym stylu można budować domy i wrzucać do galerii. Konkurs jednak musi mieć jakąś tematykę, coś przez pryzmat czego będzie można oceniać. Jakiś wyznacznik. |
Cytat:
|
Dobra, wygrałaś. :P Masz większość racji. :)
|
Z tego co widzę, przedłużyliście termin oddawania prac. Przeboleję, choć uważam za niesprawiedliwe. Mam tylko nadzieję, że reszty regulaminu nie będziecie zmieniać przed samym końcem zabawy.
|
ah...ale ze mnie gupek xP
Musiałem zapomnieć..ah,przeboleje. Ale ja tak samo jest za własnym poczuciem stylu,nie dlatego że zrobiłem nie do tematu tylko że każdy lubi budować po swojemu,nie słuchać sie innych.Przynajmiej ja i może większosć.Więc mam nadzieje że dostane przynajmiej ten jeden,mały,maciupienki głos od kogoś :) |
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 19:50. |