TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   Archiwum [TS2] (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=532)
-   -   Dom Amadeusza Gold. (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=40099)

Irbis 04.12.2007 14:15

Odp: Dom Amadeusza Gold.

Cytat:

Napisał Wenden
skąd masz roślinki pnące się po ścianach na zewnątrz domu?

Zrobiłam je sama, według własnego pomysłu, używając pewnych roślinek maxisa oraz kodu. Ale przepis jest ściśle tajny :fist:

-------------------------
Cieszy mnie, gdy piszecie, że domek pasuje do Amadeusza. To jest inna sytuacja niż z pozostałymi moimi domkami, ponieważ Amadeusza znacie. Wasze opinie naprawdę mi schlebiają :blush:

Dzięki :D

Lizek 07.12.2007 14:55

Cytat:

Napisał Irbis
Cieszy mnie, gdy piszecie, że domek pasuje do Amadeusza.

No bo pasuje ogromnie.
Oryginalna nie będę - dom "smakuje" mi znakomicie. W ogrodzie jestem zakochana. Jedyne, do mnie dziwi (a właściwie nie dziwi, a lekko mi nie pasi), to czerwony salon, mały czerwony salonik i jadalnia. Tak, wiem, że jestem taka nieoryginalna, monotonna i bla bla..., ale gdybym była na Twoim miejscu, zrobiłabym te pomieszczenia błękitne lub w innym odcieniu niebieskiego. Dla Amadeusza.
Ja dla swoich Simów robię domy w określonym kolorze/zestawie kolorów. Na przykład kuchnia jasnobrązowo-biała, łazienka kremowo-biała, sypialnia średniobrązowo-kremowa. Ty zrobiłaś to w ten sposób, że w okreśonym zestawie kolorów zrobiłaś każdy pokój - czyli zastosowałaś zestaw kolorów nie w całym domu, tylko w każdym pomieszczeniu osobno.*
To można zastosować jako plus, chociaż czerwień (wg mnie) nie pasuje do Amadeusza. I dlatego się czepiam. :P
Ale ogólnie - jestem na tak. Mimo wszystko dom bardzo mi się podoba i chciałabym go mieć w grze. Mam pytanie. Czy dajesz swoje prace do ściągnięcia? :)

Pozdrawiam
Lizek

* Nie wiem, czy dobrze wytłumaczyłam ;P

Irbis 07.12.2007 22:21

Cytat:

Napisał Lizek
Czy dajesz swoje prace do ściągnięcia? :)

Nie, nie daję swoich domków do pobrania.

Jeśli chodzi o te kolory, to owszem, dobrze wytłumaczyłaś.
Myślę, że w tym zakresie jest mnóstwo możliwości i to zależy od naszego gustu i naszych upodobań. Ja na przykład bardzo lubię kolory i lubię się nimi bawić. Odpowiada mi, kiedy każde pomieszczenie w domku ma inny kolor, ale pilnuję, aby stylem wszystko do siebie pasowało ( no przynajmniej staram się :P). Dla mnie, takie łączenie barw, jak to przykładowo przez Ciebie podane: kuchnia jasnobrązowo-biała, łazienka kremowo-biała, sypialnia średniobrązowo-kremowa, byłoby monotonne. Nie wyobrażam sobie mieszkać w takim domu, gdzie każde pomieszczenie podobne jest do drugiego. Ale jak napisałam powyżej - jest to kwestia gustu :)

Dziękuję Ci za tą rozbudowaną wypowiedź :)

Lizek 08.12.2007 16:07

Cytat:

Napisał Irbis
Jeśli chodzi o te kolory, to owszem, dobrze wytłumaczyłaś.
Myślę, że w tym zakresie jest mnóstwo możliwości i to zależy od naszego gustu i naszych upodobań. Ja na przykład bardzo lubię kolory i lubię się nimi bawić. Odpowiada mi, kiedy każde pomieszczenie w domku ma inny kolor, ale pilnuję, aby stylem wszystko do siebie pasowało ( no przynajmniej staram się :P). Dla mnie, takie łączenie barw, jak to przykładowo przez Ciebie podane: kuchnia jasnobrązowo-biała, łazienka kremowo-biała, sypialnia średniobrązowo-kremowa, byłoby monotonne. Nie wyobrażam sobie mieszkać w takim domu, gdzie każde pomieszczenie podobne jest do drugiego. Ale jak napisałam powyżej - jest to kwestia gustu :)

Dziękuję Ci za tą rozbudowaną wypowiedź :)

Ja też bardzo lubię się bawić kolorami. Dlatego moje otoczenie uważa mnie za bzikniętą, bo każdy odcień danego koloru mogę zdefiniować inaczej (dla mnie jasnoniebieski to nie to samo co błękit, a jasnozielony jest zupełnie inny od koloru mięty, itd.. Dla osób z mojego otoczenia błękit, jasnoniebieski, granat, kolor morski i turkus to to samo, dlatego moje przekonania o kolorach mnie wyróżniają). Jestem dziwaczką pod tym względem, bo zwracam wielką uwagę na kolory właśnie.
W grze The Sims 2 kolory też są dla mnie ważne, ale mam do nich inny stosunek niż w realnym świecie. Ja też bym nie chciała mieszkać w domu, w którym każde pomieszczenie miałoby odcień z jednego koloru. Ale w grze właśnie tak robię - wybieram ulubiony kolor danego Sima (o ile mieszka sam) i w tym kolorze (ale w różnych odcieniach - wiadomo, że nie robię wszystkiego w jednym odcieniu) urządzam mu mieszkanie. Ale "tak naprawdę", w prawdziwym świecie (co już mówiłam) nie chciałabym mieć takiego domu.
Ty budujesz tak, jakbyś budowała dla prawdziwych ludzi, (a ja >powtarzam się< w grze buduję inaczej niż bym to zrobiła w realu) ale jak już powiedziałaś - to sprawa gustu. :D
Jeśli chodzi o Twój konkretny dom, to nie przyczepiłabym się, gdyby nie zestawienie czerwień + błękit. Bo to moim zdaniem nie pasuje do siebie nawzajem i Amadeusza. Chociaż, w sumie już lepiej zrobić czerwono-niebieski dom, niż niebiesko-niebiesko-niebieski. Dlatego przyznaję Ci rację :)

@do kogoś na dole:
Ludzie, jak już coś oceniacie, to uzasadniajcie czemu tak myślicie! Każdy potrafi napisać "to jest brzydkie". Ale skąd Irbis ma wiedzieć, dlaczego tak myślicie? :>

Marcinprod 09.12.2007 16:30

Trochę brzydki! Niestety tylko 8/10!

olliss 10.12.2007 21:30

Kochana Irbis! Jeśli to nie jest tajemnicą firmową napisz mi na PW albo tutaj, jak robisz tak dużo kwiatów oprócz tych z el. dekoracyjnych i WB. Jakbyś mogła to jeszcze napisz, jak robisz, że można postawić kilka obiektów na jednej np. szafce i patent na te niebieskie serwetki, które były np. w tym domu i w domu p. Macierzanka.

z góry dziękuję!
pozdrawiam, Olliss

Elros 11.12.2007 13:55

Wiem jak trudno jest zrobić coś z niczego :) 10/10

smart_blonde 11.12.2007 18:45

o boshe kochana chyba odzyskuje wiare w czlowieka....ostatnio nie koemntowalam zbyt pochlebnie domkow na forum, ktore sa nafaszerowane dodatkami z sieci, poza tym sa zimne i nowoczesne, za czym nie przepadam..A tu prosze prosze sliczny domek z klimacikiem...trafilas w moje gusta, zarowno ogrod(ktory jest * magiczny) jak i wnetrze sa cudowne...niestety z***ałas dach i bryłe, co nie zmienia faktu ze masz wyczucie stylu..fajnie byloby gdybys umiescila go do sciagniecia, pokombinowałabym troszke z dachem.....buuuziaki i tak 3maj :*:*:*

Anastazja 11.12.2007 21:07

Cytat:

Napisał olliss
i patent na te niebieskie serwetki, które były np. w tym domu i w domu p. Macierzanka.
z góry dziękuję!
pozdrawiam, Olliss

http://www.fotoszok.pl/albums/userpics/15%7E16.jpg
chodzi Ci o te serwetki?
to jest stolik z packu, imprezka
i tam ten stolik już ma te serwetki, to taki mebelek z takim obrusem

Kałuża95 12.12.2007 09:37

Dom jest piękny...
Gratuluje inwencji...
Bryła 10/10
Wnętrza 10/10
Ogród 10/10
Wynik 30/30
Ogółem 10/10
Pozdrawiam :)

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 14:17.