TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   Domy [TS2] (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=251)
-   -   Zenith by czarnuch (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=43328)

Diamond Girl 23.05.2008 19:13

Odp: Zenith by czarnuch

Prześliczny!

Lufrë 23.05.2008 20:56

Śliczny dom. Bardzo dokładnie zrobiony. Tylko bryła troszkę nie pasuje do wnętrza.
Ale to jeden nieistotny szczegół ;)

haughton 26.05.2008 09:54

Projekt domu z odrobiną rymów? Interesujący pomysł. ;)

Na wstępie - bardzo ładny ogród. Uwielbiam takie zarośnięte, kolorowe przestrzenie wokół domów, a miejsce do wypoczynku przy basenie wygląda na zaciszne i urokliwe.

Bryła jest bardzo nowoczesna i minimalistyczna. Drażni mnie nieco jej jednolita kolorystyka - dla kontrastu z elewacją mogłaś położyć ciemny dach. Ciekawie wyglądają te wielkie szklane tafle (zarówno w charakterze okien jak i elementów dekoracyjnych), chociaż nie zapewniają ani odrobiny prywatności.

Jeśli o wnętrza chodzi, zacznę od tego, co spodobało mi się najbardziej.
Przepięknie dobrane kolory i faktury w sypialni - nowoczesne a zarazem ciepłe. To pomieszczenie spodobało mi się najbardziej. Świetnie zestawiłaś śliczny odcień zieleni z brązami i "ziarnistymi" szarościami.
Łazienka również przypadła mi do gustu - stylowa, funkcjonalna i zapewniająca prywatność. Ponadto urzekł mnie klimat salonu - dzięki dyskretnemu oświetleniu i kombinacji ciemnego brązu oraz dodatków w kolorze intensywnej czerwieni stworzyłaś intymny, ciepły nastój w tym pomieszczeniu.
W kuchni z kolei bardzo spodobał mi się pomysł ze ścianką oddzieląjąca to pomieszczenie od korytarzyka - drewniane panele ładnie się komponują z wyposażeniem kuchni oraz dodają oryginalności pomieszczeniu. Sama kuchnia jest przestronna i schludna.
Część reprezentacyjna domu - ogromny , dwupiętrowy hall robi wrażenie ;). Podoba mi się kącik na prawo od wejścia - eleganckie, idealne miejsce na pogaduszki ze znajomymi.

Czego mi brakuje: głownie dekoracji typu obrazy czy rzeźby, oraz żaluzji/rolet na oknach. Z drugiej jednak strony gdyby zapełnić dekoracjami wszystkie te puste ściany, nic nie zostałoby z minimalistycznego charakteru domu. Ponadto niektóre pomieszczenia są moim zdaniem za duże jak na potrzeby jednej mieszkanki (chyba, że nieustannie urządza imprezy ;P). Jak na pierwszy dom na forum - świetna robota. ;)

Marian... 06.07.2008 11:42

Świetny, bardzo mi się podoba. Tylko w sypialni nie pasują mi te kafelki, a tak poza tym to super. Bryła też nie najgorsza. 9,5/10

Exist 06.07.2008 12:47

Przepiękny!!

Już nic więcej nie dodam ;)

Wielebny 06.07.2008 13:12

Bardzo ładny zewnątrz i wewnątrz tylko nie podobają mi się te okna ale to szczegół .
Ocena 10\10

Panic 06.07.2008 15:09

a dasz go może do ściągnięcia.?

sasi11 06.07.2008 15:58

super to nie dom to willa , jestem zachwycona

asiolek 06.07.2008 16:06

Bryła i ogródek zupelnie mi się nie podobają :/ za to środek jest zniewalający! 9,5/10

Molly 06.07.2008 17:19

10/10 nie chce mi się nic pisać.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 22:27.