![]() |
Odp: Zenith by czarnuch
Prześliczny!
|
Śliczny dom. Bardzo dokładnie zrobiony. Tylko bryła troszkę nie pasuje do wnętrza.
Ale to jeden nieistotny szczegół ;) |
Projekt domu z odrobiną rymów? Interesujący pomysł. ;)
Na wstępie - bardzo ładny ogród. Uwielbiam takie zarośnięte, kolorowe przestrzenie wokół domów, a miejsce do wypoczynku przy basenie wygląda na zaciszne i urokliwe. Bryła jest bardzo nowoczesna i minimalistyczna. Drażni mnie nieco jej jednolita kolorystyka - dla kontrastu z elewacją mogłaś położyć ciemny dach. Ciekawie wyglądają te wielkie szklane tafle (zarówno w charakterze okien jak i elementów dekoracyjnych), chociaż nie zapewniają ani odrobiny prywatności. Jeśli o wnętrza chodzi, zacznę od tego, co spodobało mi się najbardziej. Przepięknie dobrane kolory i faktury w sypialni - nowoczesne a zarazem ciepłe. To pomieszczenie spodobało mi się najbardziej. Świetnie zestawiłaś śliczny odcień zieleni z brązami i "ziarnistymi" szarościami. Łazienka również przypadła mi do gustu - stylowa, funkcjonalna i zapewniająca prywatność. Ponadto urzekł mnie klimat salonu - dzięki dyskretnemu oświetleniu i kombinacji ciemnego brązu oraz dodatków w kolorze intensywnej czerwieni stworzyłaś intymny, ciepły nastój w tym pomieszczeniu. W kuchni z kolei bardzo spodobał mi się pomysł ze ścianką oddzieląjąca to pomieszczenie od korytarzyka - drewniane panele ładnie się komponują z wyposażeniem kuchni oraz dodają oryginalności pomieszczeniu. Sama kuchnia jest przestronna i schludna. Część reprezentacyjna domu - ogromny , dwupiętrowy hall robi wrażenie ;). Podoba mi się kącik na prawo od wejścia - eleganckie, idealne miejsce na pogaduszki ze znajomymi. Czego mi brakuje: głownie dekoracji typu obrazy czy rzeźby, oraz żaluzji/rolet na oknach. Z drugiej jednak strony gdyby zapełnić dekoracjami wszystkie te puste ściany, nic nie zostałoby z minimalistycznego charakteru domu. Ponadto niektóre pomieszczenia są moim zdaniem za duże jak na potrzeby jednej mieszkanki (chyba, że nieustannie urządza imprezy ;P). Jak na pierwszy dom na forum - świetna robota. ;) |
Świetny, bardzo mi się podoba. Tylko w sypialni nie pasują mi te kafelki, a tak poza tym to super. Bryła też nie najgorsza. 9,5/10
|
Przepiękny!!
Już nic więcej nie dodam ;) |
Bardzo ładny zewnątrz i wewnątrz tylko nie podobają mi się te okna ale to szczegół .
Ocena 10\10 |
a dasz go może do ściągnięcia.?
|
super to nie dom to willa , jestem zachwycona
|
Bryła i ogródek zupelnie mi się nie podobają :/ za to środek jest zniewalający! 9,5/10
|
10/10 nie chce mi się nic pisać.
|
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 22:27. |