TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   Kreatorzy (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Osiedle by BJORK (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=46152)

Ellie 28.08.2008 11:04

Odp: Osiedle by BJORK

Super :>
Fajny wystrój, ten salonik (czy coś, w każdym razie był tam TV i sofa, więc...) przypomina mi mieszkanko Krawczyków z Miodowych Lat ;D (nie wiem czemu bo w ogóle nie jest podobny do ich mieszkania, ale takie mam skojarzenia ;D)
W ogóle w mieszkaniu/ach jest tak... tak... tak swojsko i fajnie, mogłabym tam mieszkać :>

No i masz OŻ! Zazdrość mnie zeżre od środka, grrrrrr...
Ach.
Już wiem, jak mi zapłacisz za 1 odcinek fotostroy (chyba nie sądziłaś, że napiszę FS za darmo?!) - odstąpisz mi Osiedlowe Życie! xD! Bwahahahahaaaah!

10/10, of course :>

edit: skleroza oczywiście nie daje żyć ._.
Więc:
STO LAT, STO LAT, NIECH ŻYJE BJORK'UŚ NAM! LALALA... NIECH CI GWIAZDKA POMYŚLNOŚCI NIGDY NIE ZAGAŚNIE... A KTO Z NAMI NIE WYPIJE... YY... zapędziłam się xD
Wszystkiego naj, naj, naj

(muszę mieć OŻ, a jak będę miała to będę wnioskowac o wsadzenie owego osiedla do Downloads ;D)

haughton 28.08.2008 13:47

Jak na mój gust trochę pusto na ścianach (:P), ale ogólnie kamienica bardzo mi się podoba. Bryła jest niestandardowa i przez to wygląda oryginalnie, zwłaszcza pomysł z kolumnami jest trafiony. :) Umeblowanie typowe dla tego typu budynków, przyjemne dla oka kolory ziemi (złamałbym je czyms kontrastującym), wnętrza wydają się być takie "swojskie" i pełne rodzinnej atmosfery.

Nie raz już udowodniłaś, że umiesz stworzyć odpowiedni klimat na prezentowanej parceli - nie inaczej jest i tutaj. Dodatkowo plus za prezentację możliwości nowego dodatku do gry. ;)

Marian... 28.08.2008 14:29

ŁOOOO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Żem se o życzeniach zapomnioł!!!!
Sto lat, sto lat! (A resztę na wolności! joke):D

Apartament jest super, no i... to jest APARTAMENTOWIEC!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ja też chcę!
Nie mogę dać niżej niż 10/10- przewspaniałe podwóreczko i plac zabaw- Bjork, wymiatasz.

A za skromniutki prezent urodzinowy uznaj jedną radę, która mam nadzieję jest zgodna z prawdą, a przynajmniej sprawdza się z netowskimi sufitami.

Żeby zrobić poprawne zdjęcie dwóch pięter (przykład: patrz-->zdj. 8,9) użyj trybu fotografii (tab). Kiedy już ustawisz kamerę w odpowiedni sposób, kliknij na przycisk "page up", dzięki któremu w kadrze ukaże się drugie piętro (page up/page down służą do przeskakiwania z piętra na piętro...) Powinno działać.

Jak na każde swoje urodziny będziesz nam dawać takie niespodzianki, to będziemy tu mieli z Tobą bajkowe życie...;)

Björk 28.08.2008 15:09

Dzięki bardzo wszystkim za miłe komentarze i życzenia :)

Parcela jest clean - wszystko to głównie OŻ, K&Ł, trochę IKEA, CPR i S&E.

A z sufitami maxis się tak nie da... mimo tabu :( nie widać 2 piętra tylko niebo...

asiolek 28.08.2008 23:08

Przedewszystkim : wszystkiego najlepszego! (spóźnione, ale zawsze:))
Blok bardzo mi się podoba, i na zewnątrz i w środku.
Wszystko ma taki swojski, przyjemny klimacik, śliczne ciepłe i jasne kolorki:):)
Muszę się zgodzić z Kotką22, łazienka wyszła super!
10/10

gauden19 29.08.2008 18:58

Podoba mi sie 10/10. Też jestem posiadaczem OŻ, ale nie wiem jak zbudować osidle aby można było wynająć mieszkania... Pomocy!

Björk 29.08.2008 19:17

jeszcze raz dla wszystkich podziękowania i wyjaśnienie:
Żeby zbudować osiedle zrób zwykłą parcelę mieszkalną, wybuduj to co chcesz.
UWAGA: Do każdego mieszkania może być tylko JEDNO wejście - takie specjalne drzwi znajdziesz...
Jak już wszystko zbudujesz, to upewnij się czy simy będą miały dość miejsca (później nie można poprawić bez kłopotu.
Wpisz w konsoli kodów changeLotZoning apartmentbase wyjdź do otoczenia i gotowe
pozdrawiam

Callineck 29.08.2008 19:38

Hmmm, już po urodzinach to mogę skrytykować :P
Bryła bardziej mi przypomina apartamentowiec niż kamieniczki. No, to się już przyczepiłam :D
Naprawdę podziwiam w twoich domach to, ze są takie funkcjonalne i praktyczne. Poza tym nie mogę uwierzyć, że to wszystko jest clean.
I fantastyczny plac zabaw dla dzieci.

braindamage 29.08.2008 20:39

ladne, ladne <3

Monitkowa 29.08.2008 20:45

Kuchnia i sypialnia sa boskie.
Wspaniała kamieniczka : )

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 02:20.