TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 2: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=17)
-   -   Kalendarium Simów (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=53691)

Łezka 08.01.2010 19:54

Odp: Kalendarium Simów

Skoro Michał nie mieszkałby zawsze w Miłowie to jego siostra Bella też , by nie mieszkała, a ma coś takiego we wspomnieniach? tak, więc jeśli panny K. i pan L. znali się wcześniej to gdzie mieszkali? tak po za tym to po przeniesieniu do innej miejscowości zostają utracone kontakty.

Anique 08.01.2010 19:54

Cytat:

Napisał Starly (Post 1187965)
A kto powiedział, że rozkochały w sobie kilku mężczyzn??? Michhała Dina mogła przecież poznać w ich mieście, bo nikt nie napisał, że mieszkał zawsze w Miłowie, a Dona znały jako nastolatki.

A no to jest fakt! (ale nie wiedziałam, że Dona znały jako nastolatki O.o)

Łezka 08.01.2010 19:58

W sumie Dona mogły znać jako nastolatki i przeprowadzając się do Miłowa on mógł mieszkać z nimi, czyli teoretycznie nie utraciliby ze sobą kontaktów, ale one nie mają chyba we wspomnieniach czegoś takiego jak: Don przyłącza się do rodziny?

Anique 08.01.2010 22:28

A we wspomnieniach majĄ najpierw poznanie Dona czy przejŚcie do nastĘpnego etapu wiekowego?

caalam 09.01.2010 09:08

chyba przejście do następnego etapu. a tak w ogóle, grając siostrami mamy pełne dni ich życia czy dwa dni później o_o ?

Starly 09.01.2010 09:11

Po drugim wspomnieniu dorastania bez problemów (czyli kiedy się staje nastolatkiem) Nina ma wspomnienie że Don jest jej najlepszym przyjacielem, że mieli pierwszy pocałunek, później następne o dorastaniu bez problemów i Nina ma te dorosłe wspomnienia typu praca, komornik, gorące pocałunki, bara - bara, więc wychodzi na to, że znali się ze swojego rodzinnego miasta. Nie mam jak narazie tego udowodnić, bo nie mam zainstalowanych TS2, ale kto nie wierzy, niech sparwadzi.

Sherlock 09.01.2010 13:28

Ej, no - przecież nie jest powiedziane, że gramy OD RAZU po porwaniu Belli. Tak więc Kaliente mogły przybyć w przeddzień jej zniknięcia, lecz po tym mogło minąć kilka simowych lat... Czyli miały czas na "rozkochaństwa".

Starlight 09.01.2010 14:24

wszystko sie rozstrzygnie jak ułożymy kalendarium chronologicznie
. Tak ja myśle..

zelkam 09.01.2010 14:45

Zaraz zaraz !
Próbujemy przeliczyć to na lata ludzkie. Gdyby wziąć pod uwagę normalny czas życia simów, wyszłoby około 60-70 dni simowych, czyli na logikę - 1 dzień to praktycznie rok !
Skoro od narodzin do m.dziecka trwa 3 dni, później 7/8 (?) to wypadałoby, że 3+7/8=10/11 lat ! A więc według waszego przypuszczenia, skoro akcja rozgrywa się w 2004 roku, to b. mocno potwierdza, że Aleksander urodził się w latach '93-'94.
A więc to jest już właściwie potwierdzone do końca !
A przez twierdzenie, że 1 simowy dzień = rok, to można by ująć, że siostry Kaliente miały okrągły rok na uwiedzenie Dona, ale chyba po prostu za dużo herbaty wypiłam.

Sherlock 09.01.2010 16:19

@up: chyba za dużo tej herbaty wypiłaś :D

Przecież ciąża trwa w simach 3 dni, a zatem 3 lata? :| Dziwne to jakieś.
Ale zakładając, że jeden dzień to 9 miesięcy, można obliczyć, iż 9*11=99 miesięcy - a więc: 99/12= 8 lat i 3 miesiące, czyli Aleksander urodził się około roku 1996. Tak? :rolleyes:

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 15:13.