TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims Fotostory (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=42)
-   -   O.n.a (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=59383)

Shiver 13.02.2011 11:22

Odp: O.n.a

Cytat:

Napisał kovalenko14 (Post 1360469)
nie czytam książek bo są dla mnie nudne ;/

(Zawał). No to czytaj książki, które Cię zaciekawią. Lubisz oglądać kryminały? Przerzuć się z telewizora na książkę (to taki luźny przykład, bo można to bardzo różnie zastosować).

Brutus 13.02.2011 18:51

FS w jedynce! Mój żywioł.

Zapowiadało się ciekawie, chociaż nieciekawie to przedstawiłeś. Przeczucie mówi mi, że szykuje się jakieś niezłe romansidło, albo mrożący krew w żyłach kryminał. Na tym etapie wszystko może się zdarzyć.

Chcę zauważyć, że między odcinkiem pierwszym i drugim jest wielka przepaść. Pierwszy jest faktycznie streszczeniem jakiegoś serialu. Za to drugi odcinek jest zdecydowanie lepszy od pierwszego. Jeżeli będziesz dalej robił takie postępy, to przed tobą świetlana przyszłość ;)

Życzę weny! I nie pisz, że nie masz pomysłów, bo nie przyjmuję czegoś takiego do wiadomości. W ostateczności zapytaj kogoś. Myślę, że wszyscy chętnie podrzucą Ci jakiś pomysł co jakiś czas.

Chryzantem Złocisty 13.02.2011 19:01

Cytat:

Problem,jest z tym ,że z ortografią nie mam jakichkolwiek problemów,tylko nie mam pomysłów bo nie czytam książek bo są dla mnie nudne ;/

CHYBA SOBIE ŻARTUJESZ
to jak Ty chcesz napisać coś dobrego?jak dla mnie to FS nie ma przyszłości,no ale jak tam sobie chcesz.

Sandy 13.02.2011 19:14

Ale dlaczego pomysły są niby zależne od czytania książek?

Chryzantem Złocisty 13.02.2011 19:17

no,cóż,efekty nieczytania książek widzimy na załączonym obrazku :P

Liv 13.02.2011 20:04

Sandy, złotko, bo czytając książki chcąc nie chcąc rozbudowujesz sobie wyobraźnię. Widzisz np. zapis dialogów, więc po jakimś czasie "łapiesz" ich formę (już nie mówiąc o tym, że w szkole też tego uczą).
Znasz jakiegoś dobrego pisarza, który nie przeczytał w swoim życiu ani jednej książki?
Słownictwa z "wyżej półki" tez nabywamy z książek. Nie słyszałaś nigdy, jak polonistka radziła komuś, kto ma problem ze słownictwem, by czytał książki?
Tak jest ;)
Popatrz chociażby na moją twórczość - styl stanął w miejscu. Dlaczego? Bo jestem leniem i czytać mi się nie chce.

Do autora: to trafiłeś na złe książki ;) Jeśli to były lektury gimnazjalne i nic poza tym, to się nie dziwię, że masz skrzywienie (chociaż fakt, są wyjątki, np. mnie do gustu bardzo przypadły "Syzyfowe prace", które się omawia w drugiej klasie).
Obecnie jest taki rozrzut w książkach młodzieżowych i właściwie każdy tytuł potrafi wciągnąć. Trzeba tylko chcieć ;)
Wyćwicz sobie głowę, a potem wróć z dobrze zaplanowanym i napisanym FS :) Jeśli Ci zależy...Bo jeśli to dla Ciebie za duży wysiłek - odpadasz na wstępie.

Sandy 13.02.2011 20:08

Wiem, książki poprawiają styl, ale ja miałam na myśli same pomysły ;) Ale macie rację, coś w tym jednak jest.
Ale póki co autor powinien właśnie poprawić swój styl, a dopiero potem martwić się o resztę ;) Bo można nawet pisać o czymś nudnym w tak wspaniały sposób, że każdego zainteresuje. A jeśli nie posiada się umiejętności to już niestety trzeba dobry pomysł mieć ^^

AkiJuro 14.02.2011 14:36

A ja nie mam zdania o serialu, styl TROCHĘ poprawił się po opiniach i miejmy nadzieję, że po tych też. No to ja czekam na następny odcinek. Masz mnie zadziwić, wtedy wystawię opinię. ;)

Savigge 14.02.2011 15:45

Cytat:

Problem,jest z tym ,że z ortografią nie mam jakichkolwiek problemów,tylko nie mam pomysłów bo nie czytam książek bo są dla mnie nudne ;/

Śmię się zaprzeczyć z ortografią. Nie czytasz książek to dlaczego piszesz fotostory? Pisarze tacy jak bezsenna,rudzielec,Vipera,Sandy, Liv -oni zaczynali od książek! Tobie też radzę.

Master of Disaster 14.02.2011 19:12

Szczerze to błędy zdarzają się każdemu, a nawet jak nie błędy, to literówki. Aby się ich ustrzec, możesz wrzucić tekst to Worda (lub Open Office'a). Nowsze wersje przeglądarek mają wbudowany słownik; a jeśli chodzi o pomysły, to możesz zgłosić się do mnie, ja mam ich aż nadto :D

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 12:22.