![]() |
Odp: O.n.a
Cytat:
|
FS w jedynce! Mój żywioł.
Zapowiadało się ciekawie, chociaż nieciekawie to przedstawiłeś. Przeczucie mówi mi, że szykuje się jakieś niezłe romansidło, albo mrożący krew w żyłach kryminał. Na tym etapie wszystko może się zdarzyć. Chcę zauważyć, że między odcinkiem pierwszym i drugim jest wielka przepaść. Pierwszy jest faktycznie streszczeniem jakiegoś serialu. Za to drugi odcinek jest zdecydowanie lepszy od pierwszego. Jeżeli będziesz dalej robił takie postępy, to przed tobą świetlana przyszłość ;) Życzę weny! I nie pisz, że nie masz pomysłów, bo nie przyjmuję czegoś takiego do wiadomości. W ostateczności zapytaj kogoś. Myślę, że wszyscy chętnie podrzucą Ci jakiś pomysł co jakiś czas. |
Cytat:
to jak Ty chcesz napisać coś dobrego?jak dla mnie to FS nie ma przyszłości,no ale jak tam sobie chcesz. |
Ale dlaczego pomysły są niby zależne od czytania książek?
|
no,cóż,efekty nieczytania książek widzimy na załączonym obrazku :P
|
Sandy, złotko, bo czytając książki chcąc nie chcąc rozbudowujesz sobie wyobraźnię. Widzisz np. zapis dialogów, więc po jakimś czasie "łapiesz" ich formę (już nie mówiąc o tym, że w szkole też tego uczą).
Znasz jakiegoś dobrego pisarza, który nie przeczytał w swoim życiu ani jednej książki? Słownictwa z "wyżej półki" tez nabywamy z książek. Nie słyszałaś nigdy, jak polonistka radziła komuś, kto ma problem ze słownictwem, by czytał książki? Tak jest ;) Popatrz chociażby na moją twórczość - styl stanął w miejscu. Dlaczego? Bo jestem leniem i czytać mi się nie chce. Do autora: to trafiłeś na złe książki ;) Jeśli to były lektury gimnazjalne i nic poza tym, to się nie dziwię, że masz skrzywienie (chociaż fakt, są wyjątki, np. mnie do gustu bardzo przypadły "Syzyfowe prace", które się omawia w drugiej klasie). Obecnie jest taki rozrzut w książkach młodzieżowych i właściwie każdy tytuł potrafi wciągnąć. Trzeba tylko chcieć ;) Wyćwicz sobie głowę, a potem wróć z dobrze zaplanowanym i napisanym FS :) Jeśli Ci zależy...Bo jeśli to dla Ciebie za duży wysiłek - odpadasz na wstępie. |
Wiem, książki poprawiają styl, ale ja miałam na myśli same pomysły ;) Ale macie rację, coś w tym jednak jest.
Ale póki co autor powinien właśnie poprawić swój styl, a dopiero potem martwić się o resztę ;) Bo można nawet pisać o czymś nudnym w tak wspaniały sposób, że każdego zainteresuje. A jeśli nie posiada się umiejętności to już niestety trzeba dobry pomysł mieć ^^ |
A ja nie mam zdania o serialu, styl TROCHĘ poprawił się po opiniach i miejmy nadzieję, że po tych też. No to ja czekam na następny odcinek. Masz mnie zadziwić, wtedy wystawię opinię. ;)
|
Cytat:
|
Szczerze to błędy zdarzają się każdemu, a nawet jak nie błędy, to literówki. Aby się ich ustrzec, możesz wrzucić tekst to Worda (lub Open Office'a). Nowsze wersje przeglądarek mają wbudowany słownik; a jeśli chodzi o pomysły, to możesz zgłosić się do mnie, ja mam ich aż nadto :D
|
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 12:22. |