TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=226)
-   -   Nastrójnik "Zniesmaczony" i śmieci, których nie ma (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=60337)

hellraiser 21.05.2011 12:06

Odp: Nastrójnik "Zniesmaczony" i śmieci, których nie ma

Nraas to jest świetny mod, tak jak wspomniała Bjork, można wszystko naprawić jednym kliknięciem, albo edytować Sima w CAS w trakcie gry. Ma mnóstwo jeszcze innych opcji, ale tego nie sposób opisać, bo to za dużo tego :P Tutaj mod do pobrania.

lagger 21.05.2011 14:03

Niestety... Nawet tak potężny mod jak Nraas nie był w stanie mi pomóc. Wypróbowałem wszystkie opcje jakie były dostępne, ale ten nastrójnik nadal się pojawia w kuchni.

Do tego jeszcze doszedł mi kolejny problem, mianowicie, kiedy klikam na sima, to nic się nie dzieje... Nie mogę wybrać żadnych interakcji. Nie ważne, czy kliknę na aktywnym simie, czy na jakimś innym... Ehh...

Björk 21.05.2011 20:07

No to chyba pozostaje reinstalka gry... :(
No wiesz - błędy twórców. To zawieszanie sima jest typowe :(

Searle 23.05.2011 08:32

Cytat:

Napisał lagger (Post 1399894)

Do tego jeszcze doszedł mi kolejny problem, mianowicie, kiedy klikam na sima, to nic się nie dzieje... Nie mogę wybrać żadnych interakcji. Nie ważne, czy kliknę na aktywnym simie, czy na jakimś innym... Ehh...

Jeśli problem pojawił się od momentu zainstalowania Nraasa, to go po prostu wyrzuć z gry.

Owl Finch 23.05.2011 12:15

Możliwe też, że akurat ta parcela jest błędna i reinstalka nic nie da. Ja tak miałam, tylko, że na parceli notorycznie pojawiały mi się zniszczone meble ze złomowiska, mimo, że nie było tam żadnych "rozsiewaczy złomowiska"... Zrobiłam reinstalkę i... Problem wciąż jest.

Fisia 16.07.2011 18:39

A może wpisz testingcheatsenabled true i kliknij z ctrl na ten nastrójnik? Jak zniknie na dobre, to to był jakiś błąd, ale jak po kilku sekundach się znowu pojawi, to rzeczywiście musisz mieć jakiegoś śmiecia :o

Beatrice 17.07.2011 06:01

Też pojawiał mi się ten nastrójnik w kuchni... Brudne otoczenie czy coś. A nic brudnego nie było. Moja Simka miała cechę schludny i wysprzątała cały dom, a i tak miała nastrójnik. Błąd zdecydowanie :/

słoneczko 17.07.2011 14:22

ja mam ciągle problem z nastrójnikiem " nieprzyjemny wampir " w dodatku po zmroku sory wiem wiem to nie ten dział .

Lubie 24.07.2011 12:46

Co do błędu "zniesmaczony". Miałem niedawno ten "błąd" (?), ale się go pozbyłem.
U mnie było tak, miałem zgniatarkę do śmieci, zmywarkę do naczyń i.... kosz na śmieci. Właśnie kosz był przyczyną tego nastroju. W koszu było pełno śmieci, a sim z cechą "schludny" i tak go nie wynosił. Gdy urodziło mi się dziecko, dorosło do wieku szkolnego samo je wyniosło (śmieci). Po prostu jak masz kosz na śmieci, wynieś śmieci. Mi pomogło, ale nie wiem, czy czy u Ciebie o to chodzi. :D

Levkoni 24.07.2011 16:03

Ten nastrójnik pojawia się przy wszelkiego rodzaju zanieczyszczeniach, a więc trzeba zobaczyć, czy w lodówce nie ma zepsutego jedzenia, w koszu nie zalegają śmieci albo w zgniatarce, czy zlew jest czysty, czy naczynia są pozmywane itd. Zobacz też, czy sim nie ma zepsutego jedzenia w ekwipunku. Jeśli wszystko jest okej, spróbuj poprzestawiać meble, być może przypadkiem kiedyś przenosiłeś talerz z kodem move_objects on i teraz jest on gdzieś pod szafką, lodówką etc. Poszukaj. Ja miałem tak kilka razy, że z włączonym kodem przestawiłem gdzieś talerza a potem też nie wiedziałem, czemu mam taki nastrójnik. Jeśli te sposoby zawiodą wpisz testingcheatsenabled true i kliknij na negatywny nastrójnik, którego chcesz się pozbyć z wciśniętym klawiszem CTRL. Wydaje mi się, że to nie jest błąd gry, jeszcze na żadnym forum czy to polskim czy innym nie spotkałem się z tym, myślę, że problem tkwi w tym talerzu, śmieciach czy czymś podobnym, gdzieś ukrytych w pomieszczeniu :)

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 01:56.