TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims Fotostory (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=42)
-   -   Pierścień (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=62184)

Mroczny Pan Skromności 22.01.2012 18:29

Odp: Pierścień

Cytat:

* * * Sześć wieków później * * *
Bez przesady, tylko dwa miesiące :P
A, to nie o to chodzi!
Cytat:

Szesnastolatka założyła słuchawki na uszy, podgłosiła najgłośniej jak można było [...]
Następnym razem będę bił! xDD
Cytat:

Obok Maxa siedział Dave, jedenastolatek w okularach, który uwielbiał czytać książki i się uczyć. Był on typowym kujonkiem.
Czy Ty nie masz przypadkiem jedenastu lat :D? Nie no, nie czepiam się xD
Cytat:

Na dworzu było już ciemno.
Na dworze!!! A jeśli miałeś wątpliwości, mogłeś napisać np. "na zewnątrz" ;)
Cytat:

Jej łóżko było całe różowe, ale za to bardzo wygodne.
A co w tym złego, że różowe?
A, no tak :P
Cytat:

Po chwili zorientowała się, że to ona krzyczy.
Uściślijmy: ona=ta dziewczyna ze snu, czy ona=Jess? Swoją drogą, mogłeś to o wiele lepiej [i znacznie dłużej] opisać.

Twój język wymaga dopracowania, zdarzają się błędy interpunkcyjne, a nawet ortograficzne. Ale to nic, najważniejsze, że masz pomysł. Uwierz mi, jeśli będziesz się stosować do wskazówek, zasięgał rad, wszystko przyjdzie samo. Musisz tylko to "przyjąć" ;)
Sama fabuła wydaje się ciekawa. Jestem ciekaw, kim jest ta dziewczyna, co chce zrobić i, co najważniejsze, dlaczego.

Dam Ci radę, co do rozwijania umiejętności pisarskich: musisz po prostu dużo czytać. Ale nie tzw. czytadeł, tylko naprawdę dobrych książek. Mało tego, czytać wnikliwie, analizując wręcz każde słowo, zwracając uwagę na każdy szczegół.
Ja tak nie robiłem i teraz nie umiem pisać :P

Yuki 22.01.2012 18:38

Cytat:

Napisał chrupek (Post 1495615)

Uściślijmy: ona=ta dziewczyna ze snu, czy ona=Jess? Swoją drogą, mogłeś to o wiele lepiej [i znacznie dłużej] opisać.

Będę się kłócić. :P Czasem minimalizm góruje nad wylewnym opisywaniem sytuacji, która wystarczająco dobrze została ujęta przez metonimię. Nie na darmo ktoś powymyślał te wszystkie tropy stylistyczne. :)

Mroczny Pan Skromności 23.01.2012 07:25

Cytat:

Napisał Yuki (Post 1495619)
Będę się kłócić. :P Czasem minimalizm góruje nad wylewnym opisywaniem sytuacji, która wystarczająco dobrze została ujęta przez metonimię. Nie na darmo ktoś powymyślał te wszystkie tropy stylistyczne. :)

No OK, nie mówię, że taka "wzmianka" była zła. Dodała trochę tajemniczości. Aczkolwiek ja jestem fanem długaśnych i ciekawych opisów :D

Nie dałem Ci jeszcze oceny xD. Myślę, że było dobrze, obniżam jedynie za czas oczekiwania (wiem, nie miałeś "weny"), dlatego 9.

Kethael 23.01.2012 13:41

Cytat:

Co do niektórych nie docierało, że spoglądają na niego po raz ostatni.
Wywaliłabym to ''co'' na początku.

Cytat:

Wpakowali bagaże do samochodu, i wsiedli.
Po co ten przecinek przed ''i''?

Cytat:

wprost na jej ręke.
Rękę.

Cóż... pomysł fajny, ale napisałeś to jakoś tak.. sztucznie. Mało opisów, które mogłyby to trochę ubarwić. No, ale spoko, uczysz się :) Nie jest najgorzej, więc jeśli trochę popracujesz, będziesz czytał książki i inne takie, to na pewno twój warsztat się poprawi ^^ Życzę powodzenia ;)

Searle 23.01.2012 19:14

Hm... nie jest to jakieś mistrzostwo,... ale nawet mi się podoba. Na pewno mnie zaciekawiło, nawet bardziej, niż prolog.
Nie każ długo czekać na kolejną cześć :)

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 12:46.