![]() |
Odp: Zbiórka Simów
No właśnie i chyba tak zrobię :P Nie, wolałbym, żeby te domki mi nie przepadły, bo sporo było z nimi roboty, także spróbuję zagrać dalej, jak się da ^^
Ja też mam taką nadzieję, że nie będzie potrzebna. Odetchnąłem nieco z ulgą :D Ach... No zobacz, nie wiedziałem o tym. A ten kod na pewno nie zepsuje mi gry? Bo coś tam kiedyś słyszałem, że kody też mogą coś spieprzyć, ale to chyba nieprawda, co? ^^ Dzięki za wyjaśnienie :P Wierzę, że nie przepadali wtedy za twoją rodzinką ^^ Mam nadzieję, że właśnie tak było. Że nowa gra wszystko załatwi i będzie po kłopocie :P Pewnie, że pomogłaś! Dzięki wielkie! Wszystkim dziękuję, którzy starali się pomóc! :D |
No i znowu mam ten sam problem :/ Przez jakiś czas, kiedy grałem na nowej grze (również w Bridgeport) wszystko było ok. Zapisywałem na trzech oddzielnych save'ach. Ale błąd pojawił się znowu. Tym razem wszyscy zbierają się pod Jasnotą :( Ja już naprawdę nie wiem. Może wpadł komuś do głowy jakiś inny pomysł na rozwiązanie tego problemu. Bo nie chciałbym znowu zaczynać wszystkiego od początku i znowu i znowu i znowu... :/
|
Spróbuj wtedy przeinstalować, bo z tego co czytałem, jeszcze tego nie próbowałeś robić. Chyba tylko to zostaje...
|
Pół miasta na jednej parceli...
A więc mam następujący problem:
Bardzo dużo mieszkańców miasta znajduję się na parceli 'Zaplecze Kryształek Pikczers' czy jakoś tak. Usunęłam te parcelę, ale oni nadal tam stoją, częściowo na chodniku, a częściowo na trawie. Co za tym idzie nikogo nie ma w parku, ani na innych parcelach publicznych. Czy da się coś z tym zrobić? [img]http:// http://www.tinypic.pl/qregwg0fuer0[/img] http:// http://www.tinypic.pl/?&fn=d...=upload_result |
Odp: Masowa zbiórka Simów (schodzą się na jedną parcelę z całego miasta)
Powiem tak - w Bridgeport to już nic nie pomagało. Z tym miastem to jest chyba coś nie tak. Rozpoczęcie nowej gry nie pomagało. W jakim mieście jest to "Zaplecze", bo sobie nie przypominam? Jeżeli w Bridgeport to radzę się przenieść z grą do innego miasta. Mi to pomogło. W Sunset Valley czy obecnie w Moonlight Falls takie rzeczy się nie dzieją. Tylko w Bridgeport miałem taki problem.
|
U mnie w Twinbrook Simowie tez sie zbieraja w jedno miejsce, ale, ale... zauwazylam, ze robia to, poniewaz w tym miejscu wystep daje akrobata/piosenkarz, to chyba jakis bug, bo nie widac wtedy sima dajacego wystep, w przypadku akrobaty widzialam tylko ten sloik na kase, a w przypadku piosenkarza mikrofon w powietrzu i sloik na kase?:|
Pomoglo jedynie zresetowanie parceli w nraasie, ale sadze, ze niedlugo simowie tez gdzies sie 'ulokuja' na nowo. |
Takie cuda to się u mnie aż nie działy! No, ale działy się inne, więc może te mi rekompensowały brak takich jak u ciebie. :D
Mi pomagała gra w nowym mieście. Może warto spróbować. |
John_Doe - też tak miałam jakieś 2 lata temu. U mnie simy zbierały się pod Wodnikiem. Usunęłam nie tylko budynek, ale i parcelę, lecz problem nie zniknął! Co gorsza, gdy postawiłam płot, one przez niego przenikały! :O
Zmieniałam rodziny i u nich namolnie wyskakiwała interakcja, by tam pójść i nie dało jej się usunąć. Mnie również pomogła zmiana miasta. To chyba taki bug permanentny zapisu. :P ...a kilika tygodni później lapek mi padł. :D |
To widzisz. U mnie jak był ten błąd to jeszcze miałem o tyle lepiej, że Simy (aktywna rodzina) nie chciały tam jeździć. Ale tylko dana aktywna rodzina. Też sądzę, że to jakiś bug, który już zostaje na stałe na zapisie i nie da się go w żaden sposób usunąć. Chyba tylko pomaga zmiana miasta - skoro ty, jako kolejna osoba to potwierdzasz.
Ach, współczuję lapka... :( Teraz już jest ok? :D |
Było wiele przejść z lapkiem, który już daaawno został sprzedany i gram na stacjonarce. :)
The sims 3: w krainie czarów i bugów :D |
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 17:26. |