TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=226)
-   -   The Sims 3 Studenckie Życie - problemy z grą (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=64967)

izaaaa 22.03.2013 14:27

Odp: The Sims 3 Studenckie Życie - problemy z grą

@anizali: nie bardzo wiem o co chodzi :/
co do bycia na studiach to jest wszystko, na wykłady chodzi, wszystko ok. Tylko że miasta nie mam, a słyszałam że powinno być w menu głównym.
A dodatku wymarzone podróże nie mam, nie wiem w czym tkwi błąd

anizali 22.03.2013 14:32

W sensie to miasteczko akademickie? :|
Lewy górny róg ekranu, jak jesteś mieście macierzystym...
Poza akademickim nie dochodzi żadne miasto...

Kędziorek 22.03.2013 14:36

Cytat:

Napisał izaaaa (Post 1675575)
@anizali: nie bardzo wiem o co chodzi :/
co do bycia na studiach to jest wszystko, na wykłady chodzi, wszystko ok. Tylko że miasta nie mam, a słyszałam że powinno być w menu głównym.
A dodatku wymarzone podróże nie mam, nie wiem w czym tkwi błąd

To nie żaden błąd. Miasta Uniwersyteckiego nie znajdziesz w menu głównym, nie można tam mieszkać na stałe. Tak, jak wspominała to Bindi, to miasto działa na zasadzie wakacyjnego otoczenia w Wymarzonych Podróżach. Wybierasz jakieś podstawowe miasto, zapisujesz się na studia i dopiero wtedy jedziesz na uniwersytet. Simowie się wtedy nie starzeją, a sterować możesz tylko tymi, którymi się wybrałaś na studia.

izaaaa 22.03.2013 17:41

Ok, to dziękuje za uświadomienie mnie:)

dirty_job 23.03.2013 08:00

czy ktoś też ma problem z profesjami po zainstalowaniu dodatku studenckie życie? kiedy sim jest strażakiem i jest pozar, a ja każe mu go gasić to po chwili znika zlecenie, tak jakby go w ogóle nie było.
w gablotce stylistki nie można wybierać ubrań, tylko fryzury. kiedy klikasz na przykład na 'stój kąpielowy' to Twoj sim zakłada strój kąpielowy, ale nie pokazują się inne do wyboru. ma ktoś też ten problem?

xsneakyx 24.03.2013 12:56

mam ogromny problem , moja simka skonczyla studia i nie mogę nia wrocic do domu , na dodatek kiedy probowalam z menu glownego znowu wejść mam jakiś 3 dodatkowych simsow nimi mogę sterowac a nia nie :O miał ktoś może tak ?

anizali 24.03.2013 15:05

Mi zawsze z ośmioosobowej rodziny wraca tylko 3 o.O

redmoon 27.03.2013 12:38

@xsneakyx : jeśli twój sim mieszka w akademiku, bractwie studenckim lub ma współlokatorów - to to jest normalne.

Kędziorek 27.03.2013 14:21

Cytat:

Napisał Nostradamus (Post 1677980)
@xsneakyx : jeśli twój sim mieszka w akademiku, bractwie studenckim lub ma współlokatorów - to to jest normalne.

Jeśli dobrze zrozumiałam xsneakyx może sterować współlokatorami a nie może sterować własna simką, to zdecydowanie nie jest normalne :) Normalne jest tylko widzenie w menu głównym wszystkich mieszkańców akademika, ale nie można nimi później sterować w grze!

@xsneakyx A na innym zapisie też tak się dzieje? Może po prostu ten jest zepsuty..

Searle 06.04.2013 18:23

Po najechaniu kursorem na NPC w miasteczku studenckim nie mam znaczników grup społecznych, tylko imię i nazwisko na niebieskim tle.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 15:46.