TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   Forumowa Mafia (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=441)
-   -   Forumowa Mafia II - uwagi (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=65878)

Morgana 10.10.2013 20:50

Odp: Forumowa Mafia II - uwagi

redmoon hehs, tez czulam ze tak bedzie :P no nic, poznniej zobaczymy...

Meryam 10.10.2013 20:50

Nie no, słuchajcie, można zrobić z tego fajną historię, nie musimy od razu dyskutować. Tzn. wiadomo, że trzeba zacząć typować, ale można to nadal utrzymać na torach opowiadania.
Tak mi się wydaje.

Mroczny Pan Skromności 10.10.2013 20:53

no spoko :D
Tylko ja się obawiam, że zaraz znów wymknie się spod kontroli ta historia. I argumentem za tym, że ktoś był w mafii stanie się to, że napisał o spotkaniu z ofiarą :P
Trzeba wyciągać wnioski z własnych porażek. Ja drugi raz nie zamierzam przegrać xD

Pink Panther 10.10.2013 20:53

Ja myślę tak samo. Trochę RPGa musi zostać, żeby to się kupy trzymało. Można np. wybrać się na spacer po parku, iść do sklepu, ale w tym czasie typować ze znajomymi, kto jest w Mafii.

Juhas 10.10.2013 20:53

Fabułę się najfajniej tworzy i przy okazji sobie człowiek tworzy fundament znajomości z resztą graczy. :D

Szkoda motyczki, sobie nie popisał. ;c

Morgana 10.10.2013 20:57

nie no, mozna. mimo wszystko, wy na razie nie gracie w mafie z elementami fabuly, tylko rozwijacie sama fabule, czyli poki co jest to samo co w poprzedniej edycji, prawie bez roznicy.
tylko zwracam uwage, wiadomo ze to dopiero poczatek gry I mysle ze ci, co tak sie zaangazowali w fabule, jeszcze sie rozkreca ;) mam nadzieje przyanjmniej :D

Meryam 10.10.2013 20:59

Dokładnie. Fajnie, że chcecie fabułę, ale niech to będzie fabuła dotycząca mafii, a nie fabuła typu "hej, chodźmy na kawę" jako jeden post "rozwijający fabułę". Akurat myślę, ze od tego typu rozwijania fabuły moglibyśmy trzymać się z daleka.

Pink Panther 10.10.2013 21:00

Tak jak pisałem w temacie z Mafią - same suche posty typu "X jest w Mafii, bo.." "Nie, to Y, bo.." itd. są bez sensu. Lepiej typować mafiosów razem z fabułą, np.:
"Idąc do sklepi ujrzałem Cherre. Pogadaliśmy trochę.
- Cherre, co myślisz o ostatnich sytuacjach? - zapytałem nagle. - Jak myślisz, kto może stać za zbrodniami?"
itd.
Będzie ciekawiej :)
A i fabuła będzie tętniła życiem, bo ciągle coś się będzie działo :)

Rainbow 10.10.2013 21:00

no fabuła jest ok, ale jak jakoś fajnie to ułożycie, a nie na zasadzie ze każdy sobie. jedni siedzą w kostnicy, inni chowaja sie za donicami, jeszcze ktoś siedzi na kiblu :P wyjdzmy wszyscy na jakis masowy spacer czy cos xD moze grajmy tak, jakbyśmy się wszyscy znali [nie jak przyjaciele czy cos, ale sąsiedzi, cos w ten deseń] bo wtedy bedzie lepiej grać. bo tak to 30 osób musiało by sie spotykać, przedstawić i takie sranie w banie :P

muffindance 10.10.2013 21:05

Cytat:

Napisał Apocalypsa (Post 1765411)
wyjdzmy wszyscy na jakis masowy spacer czy cos xD

o ta, zrobmy od razu impreze integracyjna :P

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 11:45.