TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   Konkursy - Archiwum (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=279)
-   -   Bitwa o Dom - wersja Simowa: ETAP I (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=66950)

Lubie 19.07.2014 10:59

Odp: Bitwa o Dom - wersja Simowa: ETAP I

Cytat:

Napisał Pink Panther (Post 1822685)
Można to zrobić tak, jak jest w pracy 1 (...)

można, nie trzeba :)

Malfurion 19.07.2014 20:01

Daloby rade przesunac termin oddawania prac do przyszlej Niedzieli?

@down, dziekowac! :D

Pink Panther 19.07.2014 23:12

Troszkę długo, ale dobra ;)

Termin oddawania prac przedłużam do niedzieli (27 lipca) do 12:00.

INFORMACJA.
W związku z rezygnacją FresH'a do kolejnego etapu konkursu przejdzie nadal 8 osób, ale odpadnie tylko jedna, ponieważ pozostało Was 9 ;)

Pink Panther 25.07.2014 13:07

INFORMACJA.

LepkiePaluszki23 zrezygnował z brania udziału w konkursie. Uczestników pozostało 8. Tyle też osób może przejść do drugiego etapu. Z jurorkami postanowiliśmy, że przejdą wszyscy, ale prace i tak zostaną ocenione (uczestnicy więc otrzymają w tym etapie ocenę x/10 od każdej z jurorek, co daje łącznie x/30). W kolejnym etapie również każda jurorka oceni wszystkie prace w skali x/10, łącznie da to x/30. Następnie punkty zostaną zsumowane i każdy uczestnik otrzyma ocenę łączna za Etap I oraz II - x/60. Odpadną dwie osoby, które będą mieć najmniej punktów (czyli u których x będzie najmniejszy). W drugim etapie będzie więc 8 osób (wszyscy, którzy oddadzą pracę w I Etapie), natomiast do III Etapu przejdzie 6 osób - tak, jak założyłem na początku.
Mam nadzieję, że w miarę zrozumiale to wyjaśniłem.

Dodam jeszcze, że od Etapu II w regulaminie pojawi się dopisek o karach za nieuzasadnione rezygnacje. Rozumiem, że ktoś może nagle nie mieć czasu, bo coś się stało, ale "strzelanie fochów na konkurs" i rezygnacje bez wyraźnego powodu naprawdę utrudniają mi organizację.

marandile 27.07.2014 03:56

Pinky, mam ogromną prośbę - przedłużyłbyś czas oddawania prac do powiedzmy 22:00? Gdyby nie to, że gra mi nawala już dawno oddałabym pracę, a tak to już chyba 10 raz muszę urządzać od początku :< Byłabym bardzo wdzięczna :)

Pink Panther 27.07.2014 23:11

Okej, przedłużam do 23:59 ;)

INFORMACJA.

Dżin zrezygnował z konkursu, natomiast Kenny McCormick nie oddał pracy w tym etapie. W związku z tym pozostało jedynie 6 uczestników, a tyle powinno przejść do Etapu III. Myślę, że takie rozwiązanie będzie najlepsze:
1. Etap III nie odbędzie się i zaraz po Etapie II zorganizowany zostanie półfinał.
2. W półfinale brać udział będzie 4 uczestników, w finale natomiast 2.
3. Do Etapu II przejdą wszyscy uczestnicy Etapu I, którzy oddali pracę konkursową, z oceną łączną od jurorek x/30 punktów.
4. W Etapie II znowu otrzymają ocenę x/30 punktów oraz zsumowane zostaną te dwie punktacje, co da x/60 punktów dla każdego z uczestników.
5. Do półfinału przejdą 4 osoby z największą ilością punktów (wobec tego z największym x), odpadną więc 2 osoby, u których ten x będzie najmniejszą liczbą.
6. W półfinale oraz finale głosują użytkownicy forum w ankiecie (tak, jak to miało miejsce w Eliminacjach).
7. Od Etapu II rezygnacje bez konkretnego i sensownego powodu będą karane, więcej napiszę o tym na dniach.

Lubie 30.07.2014 20:55

z konkursu multiwersjowego (?) zrobił się konkurs TS3 XD

FresH 30.07.2014 21:26

Szczerze to się nie dziwię, krajobrazy w TS3 są nieporywnówalnie ładniejsze od tych z TS2... Myślę, że w tym etapie mało który ogród z drugiej odsłony mógłby się obronić. ;)

Daisy 01.08.2014 14:48

Czy dziś nie mija 5 dzień od oddania naszych prac, o której możemy spodziewać się wyników?

Królewicz Grudkowego Kosmosu 01.08.2014 15:20

Dołączam się do pytania.
Albo może, w ogóle, przerwać tą edycję jak jest tyle utrudnień, a rozpocząć od nowa jesienią. Wtedy nikt nie będzie raczej wyjeżdżał i nie będzie rezygnacji, i innych utrudnień.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 21:40.