![]() |
Ohho...naprawde co za schizy ;) A co tu chodzi :> ? Mam lepszy komputer od moich gumpeli którym gra działa bez problemów. A mi albo zdjęcia wychodza czarne albo ikonki z postaciami są puste itd . :( .Komputer mam od roku więc sterowniki na karcie sa chyba w miare nowe.Czy powinam zainstalować starsze?Jak to zrobić?
p.s.oczywiście sterowniki zainstalowane z tej płytki wcale mi nie pomogły w prawidłowym odbiorze gry TS2 :P |
wchodzisz na www.nvidia.pl jeżeli karta nvidi lub www.ati.com jeżeli ATI
tam downloads wybierasz karty graficzne, model i jaki system i masz najnowsze dostępne dla danego systemu :) ściągasz po scianieciu kasujesz poprzez dodaj/usuń stare stery i restart kompa, po restarcie wykrywa karte i chce szukac sterów(w 98, w xp normalnie wszystko wygląda). Odpalasz instalke nowych sterów, potem zaś restart lub 2(ja miałem 2) i jak nowe stery nie pomogą to znaczy że albo z grą albo z twoją kartą :) |
Cytat:
|
najlepiej mieć zainstalowane najnowsze, powtarzam, one obsługują wszystko :)
mi nowe gry p benchmarki zawieszały się z powodu sterów, z cd. zainstalowałem najnowsze dostępne dla mojego systemu (win 98) i wsie gry chodzą i benchmarki, zero błędów :) |
Cytat:
|
a ja mam jakoś najnowsze stery ( seria ForceWare 5.x ) i działa
|
Zgadzam sie że kazdy komputer jest inny :) Mój to chyba jakiś mutant :P
Ok.Zainstalowałam ponownie sterowniki z płytki.A figa!Nic sie nie stało. Mój problem pojawił sie mój dużo wczesniej.Postanowiłam zrobić reinstalacje mojego XP.Myślałam ze rozwiaze to wszystkie problemy.Nieprawda.Problemy pozostały w niezmienionej formie :P ech.marze o tym by wreszcie właczyć TS2 i krzyknąc z radości :,,Udało sie juz wszsytko działa''.Pózniej podziękowac wszytstkim za pomoc i grac całymi dniami!:D:D I co teraz?Czy mam szukać naj-najnowszej wersji sterowników?A moze raczej skompinowąć skąds płytke ze starszą wersją? :\ |
|
KOCHAM WAS WSZYSTKICH :D:D:D:D DZIAŁA!! :*
Mam Windows Xp i karte graficzną GeFOrce4 MX/Ti VGA . Na stronie nvidi sciagnełam odpowiedni sterownik.Pokazało mi sie ze nie przeszedł on prob prawdłowego działania z windowsem Xp.Ale to nic - nacisnełam ,,mimo to kontynuj instalecje''.Weszłam do gry.Domki nadal wygladały tak dziwnie(nie miały scian).Weszłam jednek do parceli...robie zdjecie - patrze!Udało się!UDało sie !Słyszycie! :D Storzyłam nową rodzine- widac ich wizerunki po lewej stronie! KOCHAM WAS !DZIEKUJE :* |
podązałam za waszymi wskazówkami tzn ... zainstalowalam stare stery z płyty, ściągnęłam nowe... itd....itp... jednak to nie poskutkowało... ///sim_dara marze o tym samym co ty ;) :D /// ja mam takie do Was pytanko jak wejdziecie we właściwosci ekranu ===>ustawienia===>zaawansowame====> geforce..............
to w tabelce "informacje o sterowniku" jaką macie napisaną wersję ?? 6.14.10.6177-----> to jest moja wersja .... PS: dodam jeszcze ze podczas instalacji niektórych sterowników wyskoczył mi komunikat o braku certyfikatu z windows xp... na stronie nvidii pisze zeby to zignorowac....no i zainstalowałam ale to też nic nie dało .... ;( :wacko: :\ :( |
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 12:04. |