TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=223)
-   -   Pokolenia - wrażenia z gry. (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=60437)

Justyna0307 07.07.2011 10:00

Odp: Pokolenia - wrażenia z gry.

co do wymyślonego przyjaciela to moja simka ma go w plecaku. Ale ostatnio zauważyłam że jak kieruję ową simką to wymyślony przyjaciel stoi po drugiej stronie ulicy (jako normalny sim) :O I jeszcze jedno: mam rodzeństwo, dziewczynę i chłopaka. To córki brata są dla mojej simki "siostrzenica" a nie powinno być "bratanica"?

anie_1981 07.07.2011 10:15

Cytat:

Napisał Justyna0307 (Post 1414374)
I jeszcze jedno: mam rodzeństwo, dziewczynę i chłopaka. To córki brata są dla mojej simki "siostrzenica" a nie powinno być "bratanica"?

Też to zauważyłam. Ale w angielskim języku jest na to jedno słowo i to po prostu niedoróbka tłumaczenia.

nmin 07.07.2011 10:44

Cytat:

Napisał Mrufka (Post 1414274)
A o jakiej grupie wiekowej mówisz? Bo dziecko szkolne może bawić się z dzieckiem raczkującym. Z niemowlęciem nie może robić nic to prawda. Ale z małym dzieckiem może się bawić w "a kuku", przytulić lub podać butelkę.

Przecież napisałam wyraźnie, że chodzi mi o niemowlę. Interakcje między małym a średnim znam...

Justyna0307 07.07.2011 12:23

Cytat:

Napisał anie_1981 (Post 1414385)
Też to zauważyłam. Ale w angielskim języku jest na to jedno słowo i to po prostu niedoróbka tłumaczenia.

a już myślałam że to u mnie błąd może ;)

nmin 07.07.2011 19:35

Powiem Wam, co zrobiłam z Wymyślonym Przyjacielem, bo może komuś jeszcze się to przyda. Jak już pisałam, nie cierpię tych lalek, ale mojej Simce strasznie brakowało znajomych nastolatków, bo gram w Bridgeport, a jak wiadomo, tam są prawie sami single i bezdzietne pary - zna tylko dwóch nastolatków, jednego chłopca i żadnej dziewczyny. Użyłam kodu Nraas, w opcji "Okultyzm" zaznaczyłam "Brak" i WP zmieniła się w Simkę bez żadnych eliksirów czy innych bajerów. Potem, również kodem, wybrałam jej na matkę jakąś NPC i wprowadziłam obie do bloku obok bloku mojej rodziny - teraz moja Simka ma w sąsiednim bloku najlepszą przyjaciółkę, a ja mam spokój z paskudną lalką ;) Zaraz to samo zrobię z lalką młodszej siostry, bo ona też nie ma koleżanek i kolegów.

Biała 10.07.2011 11:05

Cytat:

Napisał nmin (Post 1414699)
Powiem Wam, co zrobiłam z Wymyślonym Przyjacielem, bo może komuś jeszcze się to przyda. Jak już pisałam, nie cierpię tych lalek, ale mojej Simce strasznie brakowało znajomych nastolatków, bo gram w Bridgeport, a jak wiadomo, tam są prawie sami single i bezdzietne pary - zna tylko dwóch nastolatków, jednego chłopca i żadnej dziewczyny. Użyłam kodu Nraas, w opcji "Okultyzm" zaznaczyłam "Brak" i WP zmieniła się w Simkę bez żadnych eliksirów czy innych bajerów. Potem, również kodem, wybrałam jej na matkę jakąś NPC i wprowadziłam obie do bloku obok bloku mojej rodziny - teraz moja Simka ma w sąsiednim bloku najlepszą przyjaciółkę, a ja mam spokój z paskudną lalką ;) Zaraz to samo zrobię z lalką młodszej siostry, bo ona też nie ma koleżanek i kolegów.

Dzięki, na pewno się przyda :)

Ejak 10.07.2011 17:08

A ja dla dzieciaków, aby miały przyjaciół (oprócz WP) wziąłem i sklonowałem rodziców w wersji dziecięcej :P

simswerka 11.07.2011 13:32

Moje wrażenia z gry są jak najbardziej pozytywne! Gram od niecałej godziny, a już mi się podoba. Czytanie do snu jest urocze. Wymyślonego Przyjaciela miałam od razu w łóżeczku dziecka.

Ejak 11.07.2011 15:01

Ja też mam pozytywne, chociaż fajerwerków nie ma, ale wszystkie interakcje, obiekty urealniają całą rozrywkę.

anie_1981 11.07.2011 17:30

Dlatego ja planuję mieć całą serię trójki, no chyba, że wyjdzie jakiś, który zupełnie mnie nie interesuje.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 11:15.