![]() |
Odp: Problemy z grą
Można jeszcze spróbować kodu resetsim imię nazwisko... Nie wiem tylko, czy to działa na zwierzęta.
|
Przyznam, że nigdy nie wyprowadzałam rodziny z domu edycją miasta, tylko poprzez gazetę - "wyprowadź się". Może mi ktoś napisać jak to zrobić w bezpieczny sposób? Żebym nie straciła rodziny itd.?
Przed chwilą próbowałam coś pokombinować, ale tak nakombinowałam, że się przestraszyłam i wyłączyłam grę bez zapisywania... Dodam jeszcze, że ja mam bardzo mało pamięci... Czy to też może mieć wpływ? Sama nie wiem, bo mi się wydawało, że wtedy zawieszałaby się całą gra, a nie dwa konie (jeden chodzi normalnie) |
reset sim użyj na koniach, a dopiero potem przeprowadzaj np. właśnie za pomocą gazety - takie przeprowadzanie się nie usunie ci pragnień Simów.
Jak chcesz koda użyć, to wciskasz ctrl+shift+c i w niebieskim pasku wpisujesz to co Anie napisała, czyli: 'resetsim imię konia nazwisko konia' Działa, bo sprawdzałam. |
Ja mam z kolei taki problem, że po zainstalowaniu Zwierzaków w grze nagle pojawił się bug.... Mam rodzinę składającą się z 3 simek i 2 psów. Wszystko było dobrze, a nagle po przełączeniu na jedną z Simek, nie mogłem się przełączyć na jakąkolwiek inną postać. Tzn teorytycznie się przełączało, mogłem wykonywać tą inna postacią wszystkie czynności, widzialem jej potrzeby ale w miejscu awatara wciąż było zdjęcie tamtej pechowej Simki, tak samo jak zachowały sie jej nastrójniki. Próbowałem ją eksmitować przez edycję miasta ale po tym jak wszedłem do tego domu był kompletny chaos, pojawiła sie jakas nowa, dziwna simka i nie mogłem w ogóle przełączać się między nimi... Ktoś wie co jest przyczyna i jak to naprawić?
|
No to jutro będę kombinować. Jestem zbyt zmęczona, aby walczyć dzisiaj do tego z grypą.
Dziękuję wszystkim za pomoc! Dam znać jak poszło i w razie czego będę się jeszcze pytać i radzić. |
czasem wywala mi simy (i ludzi i zwierzaki) po za mapę... hen, hen, daleko, za oceeean... pojawia się to kółeczko z nimi, że gdzieś tam są. kot może się czyścić, zmieniać obroże, simy mogą dzwonić etc, czyli to co jest "przy nich". ale wyłącza się u nich opcja powrotu do domu i wszystkiego co w domu, w mieście etc... i wszystkie wskaźniki spadają w normalnym tempie. ktoś wie co to jest i co z tym zrobić? mam mase dodatków z neta, może to to?
|
Cytat:
http://www.modthesims.info/d/387006 |
A ponieważ ostatnio dużo się bawię "Stwórz Świat" to rzekłabym, że to wina terenów nietrasowalnych. Czyli sim utknął gdzieś, gdzie nie ma wejścia ani sim, ani kamera. A resetSim powinien pomóc?
I Annie coś pisała o poprawkach do miast... |
Ja na przykład nie mam dodatków z internetu, a również nieraz moje simy pojawiają się "za mapą". Ściągam je z powrotem za pomocą kodów, ale czasami bywa to denerwujące. Najczęściej dzieje się tak, gdy mój Sim nie może zejść z grzbietu konia, wtedy wystarczy aby koń poszedł w inne miejsce, a Sim jakimś cudem pojawia się na swoim miejscu.
|
To zdecydowanie wina "terenów nietrasowalnych". Poprawki do miast są na mts. Można pobrać same poprawki i dodać je miastom własnoręcznie, lub pobrać gotowe pliki z miastami. W przypadku poprawek do AP i BP, radzę pobrać gotowe miasta, bo przynajmniej w moim wypadku, akurat te dwa miasta mają błędy po własnoręcznym dodaniu poprawek, a gotowe miasta do pobrania, tych błędów nie mają... Dziwne, bo sama aplikowałam poprawki do SV, TB, miast wakacyjnych i jakoś wszystko jest OK...
|
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 23:56. |