TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=226)
-   -   The Sims 3: Nie z Tego Świata - pytania i odpowiedzi (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=63973)

Searle 03.11.2012 13:02

Odp: The Sims 3: Nie z Tego Świata - pytania i odpowiedzi

W takim razie, jak to zrobić? Nie widziałam odpowiedniej opcji. Trzeba być zaprzyjaźnionym z simem, czy jak?

Arisane 04.11.2012 14:23

Czy te niektóre upiory nie działają jak włamywacze? (czyli nie przychodzą z zaskoczenia, niosąc straszną muzyczkę? :D)

stinkfist 04.11.2012 15:34

gdzie sa te jakies magiczne fasolki czy cos takiego? kiedys mi sie obilo o galki oczne i chce sprobowac nowego sposobu zabijania tych skurczybykow

czy tylko mi nie dziala biala skora? w CAS podczas tworzenia jest chyba taka szara do wyboru i tam jest skala od czystej bieli do zupelnej czerni. chcialam zrobic taka wrozke, bo jej ojciec jest wampirem, wiec by pasowalo. niby w grze byla faktycznie bialawo-szarawa, ale wszedzie indziej miala normalny, zdrowy kolor skory. w sensie w relacjach, w ikonce, jej glowa podczas wyboru interakcji :<

i czy czarodzieje moga sie uczyc umiejetnosci tylko poprzez baw sie magia, pojedynki i rzucanie zaklec? bo to wydaje sie totalnie niesprawiedliwe, wrozki mega szybko dostaja kolejne czary i zdolnosci. z czarodziejami to jest jakas tragedia, tak potwornie wolno sie rozwijaja :[

Vanitas 04.11.2012 15:53

Magiczne fasolki można kupić w trybie kupowania, rozrywka, różne (sortowanie według przeznaczenia) lub salon, rośliny (według pomieszczeń).

Laselight 04.11.2012 16:01

@stinkfist modem Nraas MC możesz podwyższyć magię.

Lexi 05.11.2012 14:10

Czy u was zombie też są tacy wkurzający? Kiedy moi simowie są w domu to pojawiają się ciągle koło apartamentu, raz było ich czterech x_X Moja simka pracuje jako projektantka wnętrz i jak stoi przed domem do renowacji to zawsze, ale to zawsze pojawia się koło niej zombie i to o każdej porze, zarówno w czasie pełni i zarówno kiedy jej nie ma. Da się jakoś wyłączyć tych zombie, ale coś?

Kędziorek 05.11.2012 14:54

Musisz albo wyłączyć pełnię albo użyć moda..

jaja 08.11.2012 16:37

Jeśli włączę opcję kontrolowania populacji w moim mieście, nie pojawią się żadne nowe wampiry, nie mówiąc o reszcie...ok. A może ktoś ogranął już dodatek i wie, czy jeśli będę chciała zrobić z sima z mojej rodzinki wampira, jednego jedynego, nie mam wyjścia, i muszę zezwolić na wszelkie dziwadła w mieścinie...? Na 3 min zezwolę, i będę miała miasto pełne wróżek i tej całej ferajny..?

ehh ciągle się zastanawiam nad tą grą, obawiam się, że przez te nowości, potwory itp, gra mi ostro zmuli... a przecież pogodę zamawiam na bank;) Jak sądzicie? warto? W końcu nie będę korzystać z większości tego, co oferuje to rozszerzenie. Chcę 'tylko' miodek, przepisy, kamienie, robale i inne :D:D:DB)

nmin 08.11.2012 18:29

Ale dlaczego przez pozwolenie na wampira miałabyś mieć miasto pełne wróżek, skoro każdego stwora zaznaczasz osobno? Zresztą możesz wprowadzić swojego wampira, a w całym mieście mieć je wyłączone. Widać to w Bridgeport, gdy wyłączy się wszystkie istoty nadprzyrodzone w opcjach. Te wampiry, które istnieją tam jeszcze od Po Zmroku, nadal są wampirami i wyłączenie ich w opcjach nic nie da, po prostu nie pojawią się nowe.

Ja zarzekałam się, że nie będę grała stworami, a mam w tej chwili niezły ubaw z mojej poplątanej rodziny żyjącej w MF. Poza tym dodatkowe rzeczy, jak choćby ul czy fotele bujane, są naprawdę fajne.

jaja 08.11.2012 20:47

Ja właśnie nie wiem jak to wygląda, bo też i nie mam dodatku :P tak więc wdzięczna jestem za wyjaśnienia.
jeśli każde dziwo wyłącza się osobno, to to rozwiązuje mój dylemat dot. wampira w rodzinie; wprowadzać kogoś spoza mojej prehistorycznej rodzinki nie chcę, ma być krew z krwi protoplasta rodu, użarta przez wampira z sąsiedztwa:D
nie wiedziałam też o bujanym fotelu, przekonałaś mnie:P dziękuję Ci bardzo za odpowiedź!

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 18:21.