TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=226)
-   -   The Sims 3 - Rajska Wyspa - proste pytania i odpowiedzi (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=65247)

Poskacper 08.08.2013 08:07

Odp: The Sims 3 - Rajska Wyspa - proste pytania i odpowiedzi

oluchna89 tylko za pomocą kodu , a te bale wyższe a (np) póżniej niższe mozna zrobić normalnie , jest na to sposób , ale niestety ja nie dam rady opisać tego , dla mnie to za bardzo skomplikowane a i tak byś nic nie zrozumiała więc przepraszam ;)

Nicollo 08.08.2013 10:04

Jak zostać piosenkarzem w Isla Paradiso? Wstawiłem już wszystkie budynki ze Starlight Shores (te do występów) jednak pojawia się tylko kariera magika ;)

redmoon 08.08.2013 11:22

Spróbuj innym sposobem - np : poszukaj w gazecie , przez komputer lub udaj się do ratusza

anie_1981 09.08.2013 13:18

Cytat:

Napisał oluchna89 (Post 1744191)
A i jak zrobic schodzy z platform z bali z wyzszych na nizsze, caly dzien nad tym siedzialam i za ch... nie moglam tego zrobic :/

Mi też się nie udało pozostaje użycie kodu:

1. TestingCheatsEnabled true
2. Constrain FloorElevation False

Po wpisaniu kodów wstawisz schody bez problemów, ale może się okazać, że niższy fundament będzie nierówny, niektóre kawałki będą wyższe lub niższe. Wtedy wchodzisz w trybie budowy do sekcji równania terenu i klikasz na narzędzie, którym równasz grunt metodą przeciągnij i upuść. Równasz nim całą niższą platformę tak, by była na takim samym poziomie jak najniższy schodek.

Sorry jeśli niezrozumiale tłumaczę, czasem tak mam, a tu by się przydała instrukcja obrazkowa.

Pinezka 09.08.2013 16:57

Moje lenistwo nie pozwala mi przejrzeć 30 stron, więc proszę o wyrozumiałość. Miał ktoś problem z zameldowaniem się w kurorcie? Moja simka "mrozi się" (kryształek się kręci, a czas i gra stoi) w momencie meldunku. Mam aktualne wersje modów na cenzurę i na brak automatycznych wspomnień.. Nie wyobrażam sobie gry bez kurortów!

Edit: Spróbowałam również usuwanie wszystkiego z folderu mod oraz usuwanie cache, niestety bezskutecznie..

oluchna89 10.08.2013 08:21

Dziękuje za pomoc, ale niestety ten drugi kod mi nie działa :/

Trykuu. 10.08.2013 13:36

moze mi ktos napisac jak pojechac na wakacje o ile w ogole sie da? :D

Vanitas 10.08.2013 13:42

Nie da się :( Ew. możesz ściagnąć Nraas Traveller, on umożliwi taką opcję.

Trykuu. 10.08.2013 13:45

ale lipa.... to po co byl ten dodatek jak sie nie chce grac w tym jednym miescie co dodali.....

anie_1981 10.08.2013 20:55

Przecież w innych miastach też można pływać łodziami i mieszkać w pływającym domu... Nawet dodać parcele do nurkowania się da, choć jest to dosyć skomplikowane.

oluchna89, co do kodów, to w drugim zrobiłam literówkę, znaczy spację niepotrzebną, powinno być tak:

2. ConstrainFloorElevation False

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 11:02.