TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   Forumowa Mafia (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=441)
-   -   Forumowa Mafia II (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=65876)

Juhas 10.10.2013 21:48

Odp: Forumowa Mafia II

Nie sądziłem że w tej skromnej kobiecie odnajdę taki obiekt zainteresowania. :D
- No właśnie, pieniądze... na nie wielu jest łasych. A z tego co mi wiadomo wróżki są wyjątkowo chętne na zarobek. Znowu mi świta przed oczami Bjork. Nie nie, to zbyt banalne. Bank owszem, ale studencik raczej nie grzeszył bogactwem, więc motyw rabunku możemy wykluczyć. Tutaj musiało chodzić o jakieś przeświadczenie, o to że był niewygodny. Albo tak jak myślałem wcześniej, po prostu zabili go dla zmyłki. Don także mi nie pasuje do obrazka mordercy, prędzej bym się tego spodziewał po tym pijaczku za nami.

Postanowiłem nieco odświeżyć umysł. Nie pytając pracownicy lokalu sam się obsłużyłem dolewając sobie trunek.

W pewnym momencie przyszła moja znajoma. Wydała mi się podejrzana, zupełnie jakby chciała nas podsłuchać.

Shiver 10.10.2013 21:50

Andrew chce zwrócić uawgę na Meryam po tym jak wpadła na nowy trop.
Czyżby naprawdę był w mafii? Coraz bardziej przekonuję się do tej wersji...

Pink Panther 10.10.2013 21:52

- Qwerty, serio uważasz, że ja... Mógłbym współpracować z tymi gnojami? Oni mordują niewinnych ludzi, stary. Gdzie taki kelnerzyna po studiach, bez grosza przy duszy mógłby kogoś zabić... - mówiłem do znajomego. Było mi przykro, że jestem podejrzewany o współpracę z Mafią. - Poza tym sam zaproponowałem Cherre, aby zajęła się wyśledzeniem gangsterów. - dodałem po chwili.

Shiver 10.10.2013 21:55

Przykro mi, wszystko wskazuje na Ciebie Andrew.
Masz jakieś sensowne wytłumaczenie jakie zmieniłoby moje zdanie?

Privilege 10.10.2013 21:55

Jednak sen nie jest mi dany. Wyszłam z home and zamknęłam door. Może przestanę mówić z tym śmiesznym angielskim wtrąceniem? W sumie nie zapomniałam języka na tyle... Tu przestanę grać słodką, nieznającą języka idiotkę. Poszłam do parku, usiadłam na brzegu fontanny i wrzuciłam do niej monetę. "Obym znalazła sobie szybko mężczyznę swego życia" pomyślałam. Plusk monety dał mi nadzieję na lepszy czas. Wciąż czekam, pragnę miłości. W końcu San Francisco...

Pink Panther 10.10.2013 21:57

- Wytłumaczenie? Czym mam ci udowodnić, że jestem czysty? - pytałem z lekkim wyrzutem. - Czy to, że znalazłem się w niewłaściwym miejscu o niewłaściwym czasie oznacza, że jestem w mafii? Poza tym gdy zabito Motykę byłem z Cheyenne w metrze. W banku powiedziałem gliniarzowi, gdzie jest kolejny gangster. Wyszedłem na zewnątrz po lekarza. Złożyłem zeznania i mnie nie aresztowali. - mówiłem.

Yuki 10.10.2013 21:58

Parsknęłam śmiechem, kiedy mężczyzna sięgnął po butelkę i bez pytania nalał sobie alkoholu do kieliszka. Z każdą chwilą wydawał się coraz bardziej intrygujący.
- Ależ oczywiście, możesz korzystać z zasobów baru bez ograniczeń - zaśmiałam się. - Masz szczęście, że jestem właścicielem, a ty masz interesujące poglądy, bo inaczej musiałbyś za to wszystko zapłacić. No ale do rzeczy. Rzeczywiście to morderstwo jest dziwne, kto by chciał mordowac studenta bez grosza przy duszy? To na pewno miało związek z powikłanymi układami mafii. Zgadzam się z tym, ze wróżka to za bardzo banalne wyjście. Ale skoro nie Don, to kto?

Malfurion 10.10.2013 22:01

Nagle ktos mnie rozpoznal! Zdziwilem sie, chociaz znana osoba przeciez bylem. Z poczatku dziewczyna szla w moim kierunku, jednak kiedy podeszla juz, usmiech zszedl jej z twarzy. Moze cos ja zaskoczylo? Prosze!- podpisalem sie na podanej serwetce i usmiechnalem szczerze

Shiver 10.10.2013 22:02

Zerwałeś się z kawiarni tak nagle i tak szybko jakbyś był z kimś umówiony. I poszedłeś prosto do banku. Gangsterzy nie grają tutaj roli, to zwykłe pionki w grze. A policja od dawna nie może wpaść na trop mafii, więc wykiwanie ich to nie jest zbyt duże osiągnięcie.

Słodki Pan Ciastek 10.10.2013 22:03

Uhhh może teraz uda mi się zasnąć. Morderstwo Motyki jest dość dziwne lecz czego miałem się spodziewać?

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 06:50.