TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 2: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=49)
-   -   The Sims 2 Ultimate Collections - problemy (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=67019)

caille 27.07.2015 15:40

Odp: The Sims 2 Ultimate Collections - problemy

Mam dziwny problem.
Wczoraj ściągnęłam nowe uniwersalne skiny (default) dla simów, dwa warianty mi się nie spodobały więc wymieszałam je z poprzednimi. Jak miałam te dwa zestawy osobno to nic się nie działo. Jednak kiedy odpaliłam grę po zamianie to w rodzinie mam problem z jedną, konkretną simką. Otóż jak przebywa w domu to jest cała czarna. Dosłownie czarna, nie przypalona przez ogień, jak pomalowana w paincie sylwetka. Kiedy wychodzi z domu na dwór wygląda normalnie. Nie mam pojęcia skąd to się wzięło, nie testowałam jeszcze innych rodzin i dziwi mnie, że to może być przez skiny, bo przecież normalnie działały..
Ma ktoś pomysł? :(

kopiejka33 27.07.2015 20:00

Cytat:

Napisał Liv (Post 1857027)
1. No moja gra - po uśrednieniu - to jest 2. prędkość :|
3. Trzeba było mówić od razu, że tak jest w jednym domu... Podejrzewam, że przeładowany CC/na dużej parceli/coś się w nim zbugowało i laguje. Lot debugger, opcje pod Fix... oprócz global urnstone... (?) i Rerandomize sim generator.
Doraźnie pomaga też gra w trybie okienkowym :) A najlepszym z najlepszych rozwiązaniem jest zrobienie porządku w Downloads.

oo dzieki ze jednak jest na to jakies rozwiaznie
czyli powinnam sciagnac ten "ffsdebugger.zip"?

nie mam zadnych downloadsow bo kiedys zepsulam gre i byla do wywalenia wiec teraz boje sie w to bawic :C

EDIT: troche poczytalam, czyli sciagam ten pliczek, wkladam do downloadsow, i robie wszystkie opcje pod fix, tylko nie robie global umstone (znalazłam RESPAWN TOMBSTONE tylko, chodziło o to?) i nie robie rerandomize sim generator?
to mi nie zepsuje gry i moze pomoc czy na pewno pomoze? :D
EDIT2: no i jeszcze jedno pytanie, mam to postawic w zbugowanym domku i ktorym simem powinnam to zrobic? mam dwoch. to obojetne czy obydwoma czy jak?
nie robie nic w grze dopoki ktos mi nie odpisze, bo sie na tym nie znam i nie chce zepsuc:(

Piwusia 29.07.2015 14:40

Podejrzewam, że jeśli zainstaluję na swoim laptopie Windows 10, to nie będę mogła grać w The Sims 2? Ktoś się orientuje?

kopiejka33 29.07.2015 18:46

już na ósemce były problemy, więc podejrzewam, że teraz nie będzie lepiej :/

czy ktoś mi pomoże? bo nie gram w moją rodzinę przez brak odpowiedzi :c

Amatis 29.07.2015 19:15

Cytat:

Napisał Piwusia (Post 1857288)
Podejrzewam, że jeśli zainstaluję na swoim laptopie Windows 10, to nie będę mogła grać w The Sims 2? Ktoś się orientuje?

Myślę, że na granie jest niewielka szansa, bo na Windows 8 The sims 2 już chodziło z pewnymi problemami, jak zawieszanie się. Jednak możesz mieć nadzieję i spróbować, ale ja osobiście na twoim miejscu pozostałabym przy swoim starym systemie :)
EDIT: Polecam zapoznać się z tym artykułem: http://www.howtogeek.com/219782/is-w...ting-software/

Nusso 30.07.2015 17:50

Cytat:

Napisał Piwusia (Post 1857288)

TS2 działa na 10 ;)

Liv 30.07.2015 18:46

CademZoe - na jedno uruchomienie wywal te mody z Downloads (oprócz tego do maszynki do soków ;) ). Sprawdź, czy nadal jest problem z tymi parcelami.
Jeśli to nie pomoże, to poproszę screenshota z gry z tym niebieksim okienkiem z błędem.
Archaical - czy ta simcia ma wybraną pogoń za bogactwem jako aspirację drugorzędna? Jeśli tak, to masz odpowiedź ;)
caille - musisz się zdecydować na jeden rodzaj defaultów. Jeśli chcesz mieć różne, to musisz tekstury tych "niefajnych" podmienić na te "fajne".
Jak już to zrobisz, każ simci zmienić wygląd w lustrze.
kopiejka33 -
Cytat:

(znalazłam RESPAWN TOMBSTONE tylko, chodziło o to?)
Nie, ale ta opcja brzmi fajnie i zastosowałabym ją :)
Gwoli ścisłości - w każdym domku i w każdej grze pojawiają się inne opcje do wyboru.
W najgorszym wypadku będziesz musiała usunąć ten dom i tyle z psucia gry :|
Cytat:

ktorym simem powinnam to zrobic? mam dwoch. to obojetne czy obydwoma czy jak?
Obojętnie którym xDD
Jak się boisz, że coś zepsujesz, to zrób kopię zapasową otoczenia i szalej :D

caille 30.07.2015 20:45

Liv, te skiny właśnie były podmienione, dla każdego odcienia był jeden default. Jak na razie sytuacja sama się poprawiła i mam nadzieję, że tak zostanie ;)

Nina14! 17.08.2015 16:12

Hejo mam pytanko odnośnie przenoszenia plików TS2UC na dysk przenośny.
Mam zamiar pobrać sobie Windows 10 a zaraz po tym zrobić format dysku.
Niestety brat zeżarł strasznie dużo GB i rodzic zablokował nam internet.Zastanawiam się co zrobić skoro nawet po błaganiu nie udało mi się wynegocjować ponownego pobrania TS2UC.
Gdzie znaleść wszystkie pliki gry (w Dokumentach folder UC waży ledwo 4 GB) i jak je ponownie wpakować na komputer tak by gra się uruchomiła (i ewentualnie była możliwość grania na Origin?)??

Gio 17.08.2015 16:53

Chyba masz na myśli formatowanie komputera a nie dysku? Bo po co formatowac sformatowany dysk to nie wiem :/
W każdym bądź razie, wiesz że po formacie czy to dysku, czy ogólnie komputera, aktualizacja do 10 i tak się odinstaluje i będzie trzeba ją przeprowadzać od nowa?

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 02:25.