![]() |
Odp: The Sims 4 - komentarze do newsów
Czyli znów zaczęli rozdawać? Aż dziwne. Tak czy inaczej, na laptopie bez myszki nie da się tworzyć simów : ) Do jutra nie popróbuję.
|
Cytat:
|
LOL XD
Ale dziękuję za info ^^ |
W końcu pobawiłam się czwórkowym CASem :D
Moje pierwsze odczucie było takie, że wszytko wygląda dużo ładniej niż na zdjęciach i filmikach (mam nadzieję, że z całą grą będzie tak samo). Fryzury bardzo mi się podobają (brakuje mi tylko ładnych odcieni blondu), makijaż jest świetny, szminki i cienie do powiek śliczne, tylko róż na policzki jakoś mi nie przypasował (a może po prostu simce, którą stworzyłam). Modyfikowanie twarzy nie jest takie łatwe jak się wydaje. Przede wszystkim trzeba się nauczyć gdzie chwytać, żeby zmodyfikować daną część twarzy (z ciałem jest łatwiej). Oczywiście jest to do opanowania, ale trzeba po porostu się z tym oswoić. Przy modyfikacji faktycznie są ograniczenia (świeci się na czerwono), ale zauważyłam, że to zależy od ogólnego wybranego modelu (chodzi mi o gotowy nos, usta, oczy, brwi i kształt twarzy). Jest tego naprawdę dużo i jeśli np. chcemy szerokie usta, a te które są nie chcą się rozciągnąć, trzeba wybrać inne spośród dostępnych gotowych ust. To czy to jest wygodne czy nie, każdy musi ocenić sam. Istotne jest też to, że niektóre elementy twarzy modeluje się w widoku ogólnym sima, a inne w przybliżeniu. Style chodzenia nie wyglądają tak głupio jak na filmikach, są raczej zabawne, głównie u kobiet, bo u facetów jednak bardziej głupio niż śmiesznie. Przy wybieraniu głosu simy zabawnie się odzywają. Na pewno nie wyłapałam wszystkiego, bo było naprawdę późno, więc możliwe, że jeszcze będę miała jakieś spostrzeżenia na temat tworzenia sima :) Jak zrobią płatne demo, to będzie ogólnoświatowy lincz :D |
Krowokwiat będzie wypluwał zjedzonego sima? Szkoda... :cool2:
|
w 3 tez czasami wypluwal simow. :)
|
Cytat:
|
Więc tak,przetestowałem wreszcie CAS'a :)
Muszę powiedzieć,że całkiem fajnie im to wyszło,można zrobić innych simów,bo w trójce ile bym się nie narobił to zawsze wychodzi mi taki sam sim.albo bardzo podobny.Odświeżyli wygląd ,bo w 2 i 3 w tle zawsze był jakiś pokój,ta wersja bardziej mi się podoba,bardziej przejrzysta.Nie podoba mi się mała ilość ciuchów,może w wersji finalnej to zmianią,ale praktycznie wszytkie ciuchy zaliczają się do ''użytku'' .W trójce w podstawie ciuchy były straszne i naprawdę dla kobiet to wybierałem zawsze te same ciuchy,bo reszta to była lipa,tutaj tak nie jest.Więc tak ,CAS zaliczam jako udany,bo można dość długo posiedzieć przy tworzeniu sima i jest to całkiem fajne :) |
Czego jak czego ale ubrań akurat jest dużo do wyboru i to ładnych, z tego co widziałam na filmikach. Szkoda tylko, że nastolatkowie, młodzi dorośli, dorośli i emeryci są tego samego wzrostu i dla nich wszystkich są takie same ciuchy; nie ma osobnych dla każdej z grup wiekowych. Fajnie, że kategorie ubrań są luźne i Sim może ubrać np. spodnie od piżamy jako dół od dresu. Opcja szukania ciuchów po kolorze i materiale też jest super. Poza tym wyjątkowo podoba mi się opcja gotowych stylów. Fajnie też, że dany element wyglądu Sima możemy wybrać losowo.
Co do krowokwiatu, jakoś szczególnie się nim nie ekscytuje, bo w dwójce wcale nie używałam tego obiektu. Mimo wszystko to fajne nawiązanie do poprzednich części, podobnie jak to, że Simy mogą grać na swoich komputerach w jedynkę. Jednak byłoby lepiej gdyby to nie Simy sobie grały, a nam graczom twórcy dali prezencik w postaci pełnej kolekcji jedynki, zmieszczonej na drugiej płytce w pudełku od "The Sims 4" :p Niestety twórcy chyba na to nie wpadli, a mogliby tak zrobić przynajmniej w edycji premium i kolekcjonerskiej. |
Według mnie, na razie w CAS jest mało ciuchów. Coś jednak mi się obiło o uszy w necie, że w grze jest ich więcej. Demo jest po prostu okrojone, no samo to, że nie można tworzyć więcej niż jednej grupy wiekowej.
Ja też zlewam krowokwiata, nigdy z niego nie korzystałam... |
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 17:13. |