TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=223)
-   -   Pytania i odpowiedzi (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=50756)

MrsLadyDoris 22.07.2010 20:07

Odp: Pytania i odpowiedzi

Cytat:

Napisał jekyll (Post 1279138)
Chcę zrobić sobie podwyższenie w domu, ale nie wiem jak. Chcę, aby przylegało ono do ściany. Chodzi o fundament w domu.

Taki fundament a raczej podwyższenie w domu zbudujesz za pomocą kodu boolProp constrainfloorelevation true/false.
Sama ostatnio budowałam takie cudo u siebie w grze i właśnie z pomocą tego kodu, troszkę się namęczyłam ale efekt nawet mnie zadowolił ;)
http://www.youtube.com/watch?v=Ml0ODLCS_0o o to będzie coś takiego jak na tym filmiku, musisz pokombinować :P

Paka 23.07.2010 11:43

Hmm... Nikt mi wcześniej nie odpowiedział więc musze spytać znowu
Czy w tych pudełkach z TS3 ,które znajdują się na półkach w sklepach są zawarte aktualizacje ,które dotąd wyszły?

Chodzi o to , czy jak kupie nowe TS3 to będe musiał ściągać aktualizacje od nowa?

@down: aa, ok dzięki ;]

Mamełe 23.07.2010 12:05

Cytat:

Napisał Psychopaka (Post 1279358)
Hmm... Nikt mi wcześniej nie odpowiedział więc musze spytać znowu
Czy w tych pudełkach z TS3 ,które znajdują się na półkach w sklepach są zawarte aktualizacje ,które dotąd wyszły?

Chodzi o to , czy jak kupie nowe TS3 to będe musiał ściągać aktualizacje od nowa?

Podejrzewam, że i tak będzie trzeba ściągać aktualizacje.

shan 25.07.2010 20:08

Wydawało mi się że jak miałem samą podstawę duchy zmarłych simów chodziły normalnie jak inni simowie a po zainstalowaniu WP lewitują jak w dwójce? I jak mogę ożywić ducha zmarłego??? Bo nie chce mi się czekać na okazję, żeby pójść do ośrodka naukowego i go ożywić?

Ellie 26.07.2010 14:36

czy po wpisaniu boolpropa da sie "podciagnac" umiejetnosci jak w dwojce? bo probowalam i nic, ale moze cos zle robie :|

@down. dzieki, eheh mialam nadzieje ze jednak to wina mojej glupoty!

lithium 26.07.2010 14:38

niestety, ale sie nie da

nmin 01.08.2010 16:35

Czy ktoś z Was ma w grze działający mod Nraas Super Computer? Ściągnęłam plik, niby do Kariery, ale gra go nie widzi, a mam te wszystkie foldery, pliki Resource i ten drugi...

Hefalump 04.08.2010 21:40

Cytat:

Napisał nmin (Post 1284315)
Czy ktoś z Was ma w grze działający mod Nraas Super Computer? Ściągnęłam plik, niby do Kariery, ale gra go nie widzi, a mam te wszystkie foldery, pliki Resource i ten drugi...

Może spróbój za pomocą Install Monkey Helper.
I porada:Jeśli sciągasz mody ze strony na której można komentować mody,to czytaj komentarze bo np.Gdy wszyscy w komentarzach piszą że mod nie działa,to tobie też nie zadziała.

nmin 04.08.2010 21:40

@up: nie ma tam komentarzy, na MTS zawsze czytam... No i Searle ma i jej działa, a mi nie... Nie wiem już, co z tym zrobić, może faktycznie użyję tej małpki... Dodatki znajdujące się w tym samym folderze (ubrania, fryzury, dosłownie cztery pliki na próbę) działają.

Dopisek: użyłam małpki i nie dość, że Nraas nie zadziałał, to jeszcze nie działają pliki dbc, w których mam masę dodatków... Wywalę tę małpkę.

Z innej beczki - jest jakiś sposób na edycję drzewa genealogicznego, a konkretniej - na dodawanie do niego osób? Chciałabym "odtworzyć" w TS3 moją ulubioną rodzinę z TS2, ale sęk w tym, że ta rodzina liczy sobie kilkanaście osób (cztery domy) i za jednym zamachem jej nie stworzę, a jeśli zrobię ich kolejno domami, to te domy nie będą spokrewnione i to już nie będzie to samo...
A może jest jakiś mod na większą ilość Simów w rodzinie, wtedy zrobiłabym ich naraz i dopiero potem przeprowadziła?

Myślę sobie, że stworzę pierwsze i drugie pokolenie, a dopiero po przeprowadzkach zrobię na szybko dzieci w sposób "naturalny" i po urodzeniu zmienię ich wiek kodem, ale to strasznie pracochłonne, tyle ciąż... :/

Adu$ 07.08.2010 18:17

No właśnie nie ma kodów na podciągnięcie umiejętności ?

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 09:16.