TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 1: Rozszerzenia (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=89)
-   -   Składniki i zaklęcia (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=3620)

Dancia 25.07.2004 14:07

Cytat:

Originally posted by Martek@Jul 25 2004, 10:11 AM
I to one są takie tajemnicze?? Ja nie moge przeciez to jest normalny składnik. A to wszystko brzmiało tak tajemniczo!!
Nie one => czarna róża czy pył chochlików tylko ukryte czary. Czytaj uważnie!! B) bo to istonie jest zwykły składnik. Ale jak widać są jeszcze gracze którzy nie wiedzą skąd je wziąść. Więc wyjaśniałam.

A tajemnicze to są czary których jeszcze nie znam. I o nich napisałam w 2 części postu. Chodziło mi o pozostałe ukryte czary, bo magiczny nektar i magiczyn biszkopt już znam.
A napewno jest więcej tych ukrytych czarów bo zostało jeszcze miejsce w księdze czarów, zarówno dla dzieci, jak i dla dorosłych. Mam nadzieje że teraz wszystko jasne.

Pozdrawiam :P

Kinialina 25.07.2004 14:16

Skąd mogę wziąć pył chochlików i czarne róże? :huh:

Megi 25.07.2004 18:35

Kinialina chce przypomniec ze nie pisze sie post pod postem zapraszam do regulaminu ;)

Ametyzd 26.07.2004 14:45

Cytat:

Originally posted by Dancia@Jul 25 2004, 10:02 AM
Czarne róźe - przynosi je fanatyczny wielbiciel, jeżeli masz conajmniej 3 gwiazdki - oczywiście musisz mieć dodatek gwiazdę. Inna opcja - ściągnij sobie grzyba, który daje wszystkie składniki - strona była podana niedawno, więc szukanie nie zajmie Ci dużo czasu.

Pył chochlików( inaczej magiczny pył) kupisz u wróżki Mary za 31 magimonów.

O rany... Kinialina, tu masz odpowiedź, nie wystarczy spojrzeć kilka postów w górę????

Cytat:

Znowu nie widzę wypowiedzi innych... sad.gif
Nie wiem dlaczego, ale wydaje mi się, że to jest NABIJANIE!

sushina 27.07.2004 15:46

Hej! A jak dzieci Simow moga zdobywac skladniki? :unsure:
Prosze! Niech mi ktos odpowie! :(

Dancia 27.07.2004 17:05

Cytat:

Originally posted by sushina@Jul 27 2004, 04:46 PM
Hej! A jak dzieci Simow moga zdobywac skladniki? :unsure:
Prosze! Niech mi ktos odpowie! :(

Bardzo proszę :D

Muchomory: w trybie budowania szukasz krzesła grzyba, taki biały(nie pamiętam dokładnie nazwy), ustawiasz go na parceli na zewnątrz. Zeby na parceli wyrosły muchomory musisz na nim często siadać - wtedy pojawią się muchomory.Słychać przy tym charakterystyczny dźwięk. Jeżeli masz smoka musisz uważać, bo może wpałaszować muchomory jeżeli dotrze do nich przed Simem.

Pył wróżek: kupujesz różową skrzynke w jakieś śmieszne bazgrołki, motylki. Dziecko bawiąc się nią dostanie pyłek wróźek - takie brązowe woreczki

Łuski i Łzy smoka: oczywiście musisz kupić smoka i dobrze się nim opiekować. Głaskając dostaniesz łuski, a łaskocząc łzy. Albo odwrotnie ;)

Pozdrawiam Wszystkich

Anuś 27.07.2004 22:08

sposob na stale, legalne dostawy czarnych roz!!
(byc moze znany ale sama na to wpadlam, wiec jestem z tego dumna:):) ):
Mam sama jedna simke w domu, w jakis sposob ozen sie z innym simem (albo niech sie wprowadzi), potem trzeba miec jedna roze na cene slawy, ten sim ktory sie wprowadzil zostaje gwaizda, potem jego usmiercamy, a nagrobek gwiazdy (moze umrzec jak ma nawet 4 gwiazdki) ustawiamy w widocznym miejscu. Fanatyczni wielbiciele beda przylazic na ten grob i tam zostawiac czarne roze (raz dali biala, ale cos mi sie wydaje ze tylko cos mi sie nie wyswietlilo bo jak go wlozylam do schowka to nic nie wyswietlilo sie, a szkoda). Roze fani klada raz na dwa dni.

krysiek bo 28.07.2004 16:15

a gdzie można kupić czosnek???? lub jak go stworzyć albo gdzie go znalezc?????

bloodwave 28.07.2004 16:38

żeby zdobyć czosnek musisz się wymienić z wampirzycą WIKĄ .....pszczelim woskiem...........

krysiek bo 28.07.2004 19:06

a jak można baz wysiłku zrobić w 3 [conajmiej 3] sekundy przyjaciela rodziny na bardzoooooooooooo bardzooooooooooo długi czas??????????????????

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 04:30.